11 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Ny standard för audio och video via nätverkskablar HDBaseT ska antagligen ersätta HDMI
Ny standard för audio och video via nätverkskablar

En ny standard är på väg för att ersätta HDMI och valet av kabel känns ganska bra då det redan används till flera andra applikationer i våra datorer.

Företag som LG, Samsung och Valens Semiconductor har introducerat en ny standard för audio och videoöverföring, vilken de kallar för HDBaseT. Den nya standarden kommer att använda sig av vanliga nätverkskablar, Cat 5e eller Cat 6, för att överföra audio och video.

HDBaseT Alliance förklarar i en PDF vilka fördelarna med överföring via nätverkskablar är och jämför med nuvarande standarder som DisplayPort 1.2 och HDMI 1.4. Den första versionen av HDBaseT matchar HDMI 1.4 i överföringshastighet med 10.2 Gbps men HDBaseT Alliance säger att den kan skala upp till 20 Gbps.

Dessutom så klarar den av att överföra 100 W upp till 100 m där de flesta andra standarder inte klarar någonting och man har även integrerat stöd för USB.

De första enheterna med stöd för den nya standarden väntas komma på marknaden under andra halvan av året och fler kommer följa under 2011.

PC, Hårdvara, HDBaseT, HDMI
38.7° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
fre. 2 jul 2010, 08:09
Ny standard för audio och video via nätverkskablar HDBaseT ska antagligen ersätta HDMI
38.7°
0