m

Nya tag mot pirater i England
Ska stoppas med reklamkampanj

Nya tag mot pirater i England
PC / Hårdvara

Här kommer det senaste bland försöken från England att stoppa illegal nedladdning. Industrin, som hela tiden klagar på att piratkopiering är ett stort hot och urvattnar marknaden, lyckades ändå hosta upp 1,6 miljoner pund för att skapa en reklamkampanj som kommer att köras under ett helt år på engelsk TV.

Huvudrollsinnehavaren i reklamsnutten är kontorsarbetaren Nigel som illegalt laddar ner filmer till sin laptop. Man gör nu ett försök i att likna huvudrollsinnehavaren vid en normal medborgare istället för som förut en person som skulle kunna tänkas begå brott.

I reklamfilmen så kan man också se hur Nigels arbetskamrater skrattar åt att han är så snål och laddar ner filmer istället för att köpa dem och jämför hans brott med att sno mat från kontorets kylskåp utan att betala.

En förespråkare för industrin säger dock som försvar att illegal nedladdning är det snabbast växande hotet i England och tycker det var värt det att spendera så mycket pengar på kampanjen.

37.0°
0

Nya tag mot pirater i England

Ska stoppas med reklamkampanj

RSS 30 kommentarer till artikeln
vilden
Mwahahhah.... "sno mat från kontorets kylskåp utan att betala." Det gör jag varje dag. Har jag ångest? nej. Är det gott? mycket.

av vilden, fredag 04 juli 2008 kl 09:43
danielhedman
hahaha! Löjligt värre! :)
av danielhedman, fredag 04 juli 2008 kl 09:50
Håkan
Snål och snål, handlar väl lika mycket om att kunna få hem filmerna tidigt. Att vänta flera månader på att den ska komma ut på dvd/bio här i Sverige är bara korkat.
Dock är ju gratis gott. :-)

Är svårt att stoppa och ser man till 80-90talet när dom försökte stoppa VHS & tapes, så gick ju inte det något vidare. Och om 10år skrattar vi säkert till hur dom försökte stoppa p2p & dvdrippar, för då har dom säkerligen en annan lösning som vi piratkopierar från istället.
av Håkan, fredag 04 juli 2008 kl 10:13
Val
Jag tycker inte likna vid att sno fysiska "saker" fungerar något bra. Speciellt eftersom folk bara kan säga "men jag skulle aldrig sno en bil, kopiera en bil skulle jag inte ha något emot, ingen förlorar ju på det!".

Ska man jämföra det med något tycker jag tjänster fungerar bäst. Exempel: Min granne anlitar en trädgårdsmästare, jag tar bort staketet så det ser ut som min gård tillhör grannen. Trädgårdsmästaren jobbar i två dagar med att fixa min och grannens gård. Grannen betalar för sin gård (som tog en dag) medan jag vägrar betala för min, eftersom jag minnsan inte beställt någon trädgårdsmästare.
av Val, fredag 04 juli 2008 kl 10:38
ojdå
Val: Det var ju ett bättre exempel men det kanske fortfarande har några sprickor. Det medför ju inget extra arbete när tex en film piratkopieras (jag räknar inte att lägga upp en torrent som arbete). Trädgårdsmästaren måste ju faktiskt slita dubbelt så mycket...
av ojdå, fredag 04 juli 2008 kl 11:00
zanoonga
Jag väntar hellre ett år på en bra blu-ray release än att ladda ner en sunkig telesync. Vad fan är det för vits med att se filmer FÖRST?
av zanoonga, fredag 04 juli 2008 kl 11:08
Spicey
Stämmer 1,6 miljoner pund? Blir inte det typ... eh det var dyrt.

Nån som hittar länk till filmen?
av Spicey, fredag 04 juli 2008 kl 11:09
Spicey
zanoonga> Det är väl som med musik. Hur kul är det att lyssna på en ny platta man gillar, ett år efter att den kom? Man kan ju göra båda om man vill, se den först och sen köpa den.
av Spicey, fredag 04 juli 2008 kl 11:14
Tobbis
zanoonga: Håller helt med. Ser heldre en film i 1080p med true-hd ljud än att sitta och titta på den med kass kvalitee ett år tidigare. Filmen är precis lika bra ett år efter, det kan jag lova alla.

Samma sak med serier, halva nöjet är ju att vänta tills varje onsag kväll på att se nästa avsnitt. Inget kul att dra igenom alla avsnitt på datorn över en natt...Men detta är min personliga åsik, många föredrar att dra igenom allt på en gång,
av Tobbis, fredag 04 juli 2008 kl 11:16
Voxar
Det handlar inte om att se filmen först utan om att inte behöva vänta så sjukt mycket längre än andra. Wall-E har jag väntat länge på, och i detta fallet kommer jag vänta de hela TVÅ MÅNADERNA extra bara för att få se den på bio.

Kung Fu Panda är en annan film jag mycket gärna ville se på bio. I detta fallet hade jag turen att vara i USA för en månad sedan. Ni andra får vänta två veckor till på den.
av Voxar, fredag 04 juli 2008 kl 11:45
ag_the_king
Varför lägger dom inte pengarna på att övertyga folk om att köpa film istället för att övertyga dom att sluta piratkopiera? Dom flesta vill betala i alla fall emellanåt för tv, film och musik som dom tycker om. Försök sälja vad som skiljer att köpa en dvd/bluray mot att ladda ner. Sälj upplevelsen med att köpa en samlingsbox eller att gå på bio. Man kommer inte kunna stoppa piratkopieringen om du inte ändrar personers sätt att se kulturs och medias värde. Det kommer gå åt hellvette för hela industrin som försöker trackasera sina kunder till göra allt på deras vis. Så antingen satsa på att få folk att vilja betala eller skaffa en ny affärsplan.
av ag_the_king, fredag 04 juli 2008 kl 12:21
Phillip
Snor man mat från kylskåpet så finns det mindre mat kvar, dvs en ren stöld. Piratkopierar man en film så finns det inte en mindre film att köpa.
av Phillip, fredag 04 juli 2008 kl 12:49
KaptenKraek
"...illegal nedladdning är det snabbast växande hotet i England..."

Hot mot vad? Mot hela musikindustrins överlevande? Mot landets säkerhet? Mot dom rika knösarna på skivbolagen?

Jag gissar på det sista...
av KaptenKraek, fredag 04 juli 2008 kl 12:53
fhein
"Man kommer inte kunna stoppa piratkopieringen om du inte ändrar personers sätt att se kulturs och medias värde."

Eller så kan man justera priset på kultur och media så det stämmer mer överens med hur folk värderar det :P

Personligen har jag inga problem att betala 100kr för en DVD, 200kr för en säsong av en TV-serie eller 60kr en CD. Hittar jag ngt jag vill ha i de prisklasserna slår jag till direkt, men sen blir det problematiskt om jag vill se/höra något som kostar tre gånger så mycket. Och med tanke på hur mycket skit som ryms i butikernas hyllor är jag inte överdrivet sugen på att köpa grisen i säcken. Piracy ftw :P
av fhein, fredag 04 juli 2008 kl 12:55
Jap.feber
Nerladdning är den största spridningen av kultur och mågfaldighet i världen
av Jap.feber, fredag 04 juli 2008 kl 12:56
Kamelbulle
Fast bara för att man laddar ner en film betyder det inte att jag hade med 100% gått och köpt filmen.

De tror att varje nedladdad fil är något som ALLA exakt alla hade gått och köpt.

Så om de ska stämma nån "AAA!! han lät 1000 personer ladda ner skivan, det är 1000 förlorade exemplar!!!11!12"
av Kamelbulle, fredag 04 juli 2008 kl 13:08
vilden
Det har du rätt i Kamelbulle.

Om jag laddar ner en film, värderas det inte alls på samma sätt som om jag skulle hyra en eller köpa en. Hyr/köper så ser jag filmen. Men givetvis laddar man ner filmer som man inte ser på, rätt många faktiskt.
av vilden, fredag 04 juli 2008 kl 13:25
lostfable
Alltså...klart det påverkar industrin. Nu tycker jag inte filmer och musik är lika farligt eftersom dom tjänar ruskigt mycket. Jag tankar gärna gamla filmer men nya filmer vill jag ha i bluray i fullhd så man kan njuta fullt ut. Men titta på PC industrin där alla trodde det va okej att tanka ner allt utan att betala och sen skylla på någon barnslig ursäkt som "jag hade ändå inte tänkt köpa det" eller whatever...Nu gör spel knappt till PC längre för att PC säljer dåligt. Visst, det är lättare att jobba med konsol där allt alltid är samma hårdvarumässigt men PC va rätt stor innan. Det kom alltid en PC version. Personligen gillar jag PC mer. Kan göra den tyst, kan göra den liten, kan surfa, maila kolla film, lyssna på musik, organisera bättre osv osv.
Men visst varför inte rättfärdiga att man begår brott. Vad hade ni tyckt om ni spenderat timmar och månader för att skapa något och sen snor alla det när du hade kunnat få intäkter? Hade säkert varit skitkul. Jag gillar ändå biokänslan eller sitta i min hemmabio med en okomprimerad film.
av lostfable, fredag 04 juli 2008 kl 13:37
Skepp Ohoj
Direkt när jag läste "England" och "reklamkampanj" tänkte jag på denna (länk) :)
av Skepp Ohoj, fredag 04 juli 2008 kl 13:41
Spicey
Den minns jag att jag såg på TV. Sjukt bra gjort! En annan klassiker. ->
av Spicey, fredag 04 juli 2008 kl 13:51
ag_the_king
fhein
Jag gillar också piratkopiering men och tycker det är dumt med höga priser. Problemet med övergången till nedladdningsbart när det gäller musik är att nu köper folk en låt dom vill ha istället för hela skivan. Det är nog en lika stor om inte större anledning till att vinsterna minskar inom musikindustrin. Många har problem att ens betala 60kr för en skiva då dom vant sig vid att det är gratis. Men det är fortfarande en del i min poäng. Försök få folk att vilja köpa istället för att få dom att inte vilja piratkopiera längre.

lostfable :
PC industrin är inte död. Däremot så har nog fokus flyttat från det och det tror jag inte beror på att piratkopiering minskar försäljning utan att personer går över till konsoll och köper spelen där istället. För om vi kollar på industrin i stort så växer intäkterna. Såklart det kanske har en påverkan. Men hur stor den är vet vi ingenting om och är inget vi bör göra några fördömanden om. Fast jag kan hålla med om att spelindustrin har det svårast när det gäller att ställa om sig till en värld utan copyright. För det kostar extremt mycket, är en marknad som svämmar över med konkurrens och ett ställe där dom inte kan lägga in hur mycket reklam som helst utan att förstöra upplevelsen allt för mycket. Fast halo, halflife 2 och gta har ju visat att det går att sälja bara man bygger upp hype och sitt varumärke. Så dom spelen lär inte ha så stora problem. Nä nu babblar jag på för mycket :)
av ag_the_king, fredag 04 juli 2008 kl 15:51
ZerOne
Snart kommer kanske Gork, folk håller andan och kastar besvärjelser för att hålla honnom undan.
av ZerOne, fredag 04 juli 2008 kl 16:07
Val
ojdå: Jag håller med. Det kanske helt enkelt inte går att jämföra med något annat.

Grejen som jag ser det är att folk som gör film/spel/musik/program med en a prioro uppskattning på hur populärt någonting kan bli beroende på hur mycket resurser man lägger ut på att skapa det. Ungefär som att fråga allmänheten "Om vi gör det här, hur många av er är med på att betala för det?", i form av marknadsundersökningar och sånt där.

(Ett litet spontant exempel jag kom på är min hemkommun, där det för en lång tid sedan gjorde en hel del undersökningar som visade att folk ville ha stadsbussar, som i de större städerna, så det fixade man. Några år senare la man ner hela grejen då de priser folk efterfrågade gjorde det omöjligt att finansiera det)

Intresset för att vara med om en upplevelse och betala för en upplevelse verkar helt enkelt vara vitt skilda saker.

Personligen tycker jag det är ett under att dessa marknader finns kvar.
Som någon smart snubbe sa: "When copies are free, you need to sell things which can not be copied."
av Val, fredag 04 juli 2008 kl 16:48
petter-
Oftast kommer filmer ut på DVD i USA samtidigt som de går upp på bio i Sverige och då blir det ju rätt lätt att man laddar ner i stället. Personligen kollar jag aldrig på TS, TC eller CAM utan väntar till en HD-verre kommer.

När det gäller serier så blir det ju ändå att man sitter och väntar tills nästa veckas episod kommer precis som vanligt, bara att man gör 6 månader innan serien kommer till Sverige.
av petter-, fredag 04 juli 2008 kl 18:51
Vidar Egnér
ja dom kan ju försöka... patetik!
av Vidar Egnér, lördag 05 juli 2008 kl 00:00
S M
Fjanteri. Hur vore det om de instället skänkte de 1.6 miljoner punden till organisationer som bekämpar svältnöd och länder drabbade av naturkatastrofer orsakade av oss.
av S M, lördag 05 juli 2008 kl 15:25
spanarn
Wall-E och Kung Fu Panda måste dubbas till Svenska röster, därav flera månaders försening. Jag tycker gott att dom kunde släppt den engelskspråkiga tidigare, men det är väl inte marknadsföringsmässigt försvarbart. Bah.

Piratkopieringsdebatter är så tjatiga, ingen av sidorna lyssnar på den andra, och med all denna prestige kommer inget att förändras. Fast man kan vara ganska säker på att den nerladdande allmänheten inte kommer sträcka ut handen först, så industrin får ta och bita i det sura äpplet snart om dom vill ha förändring. När allt har lagt sig kommer det finnas en bättre balans, men vissa kommer ändå alltid piratkopiera, och så är det bara.
av spanarn, söndag 06 juli 2008 kl 18:00
thommie
Skater Master: Naturkatastrofer orsakade av oss?
av thommie, måndag 07 juli 2008 kl 11:00
FrankBlack
"I reklamfilmen så kan man också se hur Nigels arbetskamrater skrattar åt att han är så snål och laddar ner filmer istället för att köpa dem och jämför hans brott med att sno mat från kontorets kylskåp utan att betala."

På vår arbetsplats skrattar vi åt han som köper DVD-boxar med tv-serier för 1500:-/säsong istället för att ladda ner dom. Vi jämför det med att betala för luft.
av FrankBlack, måndag 07 juli 2008 kl 12:44
Press play on tape
De menar att han kopierar deras lunchmackor. All tid de lägger ner i köket på morgonen med att välja pålägg kan Nigel hoppa över och direkt konsumera sin exakta kopia. Han behöver inte heller vänta en månad på att göra en europeisk macka utan kan äta en kopia av en amerikansk eller japansk macka kopierade från lunchrum runt om i världen.
av Press play on tape, måndag 07 juli 2008 kl 14:41
Kommentera artikelnEn trailer för S03 av Succession
Brian Cox fortsätter att svära

Den tredje säsongen av dramaserien Succession har premiär om någon månad och här har vi en trailer för denna säsong. Som man kanske kunde gissa efter den senaste säsongsavslutningen kommer denna nya säsong bjuda på en massa konflikter, maktkamper och en hel del svordomar. Ambushed by his rebellious son Kendall at the end of Season 2, Logan Roy begins Season 3 in a perilous position, scrambling to secure familial, political, and financial alliances. Tensions rise as a bitter corporate battle threatens to turn into a family civil war. Succession handlar om en Rupert Murdoch-liknande familj som driver ett medieimperium. Säsong tre av Succession dyker upp på HBO den 17 oktober. Tumnagel
37.6°
+
Frode Wikesjö
0

Vem låg bakom Nordirlands VM-massaker?
VICE rapporterar

När Irland spelade Italien under VM 94 bröt några beväpnade män in i en bar på landsbygden i Nordirland och dödade sex oskyldiga människor. Under årtionden lämnades detta fall olöst, trots att polisen hade massor av rättsmedicinska bevis. När journalisterna Barry McCaffrey och Trevor Birney började utreda fann de bevis för att den brittiska staten kunde varit inblandade. När journalisterna släppte dokumentären No Stone Unturned där de presenterade bevisen greps de och fick sina hem och kontor länsade av polisen. Folket från VICE fick nyligen en pratstund med dessa journalister och du kan höra deras historia i klippet ovan. Tumnagel
38.2°
+
Frode Wikesjö
0

New York inför lag som förbjuder all bilförsäljning till 2035
Om bilen använder fossila bränslen då

New York har bestämt sig för att inga bränsledrivna fordon att kunna säljas i New York om 14 år. Detta för att den amerikanska delstaten har antagit en ny lag som förbjuder försäljning av bilar som använder fossila bränslen från och med 2035. Denna nya lag kräver att alla nya bilar ska vara fordon med nollutsläpp. Enligt myndigheterna därborta kommer denna åtgärd att bidra till att minska statens utsläpp av växthusgaser med 35 procent och hjälpa den att uppnå sina utsatta klimatmål. Hur detta ska gå till är dock oklart då det just nu bara är en procent av de nya fordonen som säljs i New York som är helt elektriska. Det innebär att delstatens myndigheter nu måste toksamarbeta för att övertyga människor att köpa elbilar framöver samt installera ett omfattande nätverk av laddstationer lite överallt. Medelstora och tunga fordon innefattas dock ej här men till 2045 ska sådana fordon också ha nollutsläpp när de säljs i delstaten. Sedan tidigare har delstaterna Kalifornien och Massachusetts infört liknande lagar. Tumnagel
42.7°
+
Frode Wikesjö
0

Idris Elba återvänder som Luther
För en Netflix-film

Tv-serien Luther bjöd på ett antal bra säsonger och snart kommer Idris Elba än en gång ta på sig rocken för att spela Luther i en Netflix-film. Filmens manus är skrivet av seriens skapare Neil Cross och Idris kommer få sällskap av Cynthia Erivo samt Andy Serkis. När denna film har premiär återstår att se. Tumnagel
39.3°
+
Frode Wikesjö
0

Mer bevis för ny Castlevania-samling
Med spelen från Game Boy Advance-tiden

Under sommaren rapporterade vi att det australiensiska åldersrekommendationssystemet hade listat Castlevania Advance Collection på sin webbplats. Det antydde ju att Konami har någon form av samling på gång Castlevania-spelen för Game Boy Advance. Nu har även Koreas och Taiwans åldersrekommendationsystem satt en åldersrekommendation på Castlevania Advance Collection för plattformarna PlayStation 4, Xbox One, Switch samt Windows. Nu när flertalet åldersrekommendationsystem har listat denna samling kan man nog räkna med att man får spela Castlevania: Circle of the Moon, Castlevania: Harmony of Dissonance och Castlevania: Aria of Sorrow på en modern konsol inom snar framtid. Bonusklipp nedan. Tumnagel
37.3°
+
Frode Wikesjö
0

AI ska räkna ut om film blir flipp eller flopp
Vad kan gå fel?

Warner Bros. har köpt in ett AI-drivet filmhanteringssystem från Cinelytic som kommer hjälpa dem att fatta beslut om vilka filmer de ska finansiera eller ej. Systemets AI ska kunna räkna ut en skådespelares värde i samtliga territorier och då hur mycket en film förväntas tjäna i biograferna. Hur bra detta system kommer att fungera återstår att se men Warner Bros. har inte direkt haft allt för många bangers de senate åren så de kan väl få all hjälp de behöver just nu. Tumnagel
29.1°
+
Frode Wikesjö
0

Telegram kritiseras för rysk censur
Ska ha tagit bort chatbot för Aleksej Navalnyj

Tidigare i veckan skrev vi om att Apple och Google plockade bort en röstnings-app för den fängslade oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj. Nu kritiserar Aleksejs allierade chattappen Telegram för de ska ha tagit bort en chatbot som väljare kunde kontakta för att få ut information om vilka kandidater som skulle kunna utmana Vladimir Putins parti Enade Ryssland. Inte helt oväntat så vekar valet därborta inte vara helt kosher då rapporteras om att att valurnor har fyllts med falska valsedlar och att det föregår köp av röster. I dag avslutas valet till ryska underhuset Duma. Tumnagel
28.9°
+
Frode Wikesjö
0

Kolla in när Inspiration4 landar
SpaceX rymdturister åter till jorden i natt

I natt svensk tid är det dags för SpaceX första rymdturister att återvända till jorden efter att ha tillbringa tre dagar i omloppsbana runt jorden. De fyra rymdturisterna Jared Isaacman, Hayley Arceneaux, Christopher Sembroski och Sian Proctor som ingår i besättningen till Inspiration 4 lämnade jorden natten mot torsdagen då en av SpaceX Falcon 9-raketer sköt upp kapseln Crew Dragon Resilience från Kennedy Space Center i Florida. Sedan dess har det inte varit mycket uppdateringar från SpaceX första resa för rymdturister. SpaceX postade dock ett klipp från resan igår vilket ni kan kolla in här nedanför. Den planerade landningen av Inspirations 4:s Crew Dragon-kapseln är planerad att ske 01:06 natten mot söndagen svensk tid. Då kommer kapseln att slå ner i havet någonstans utanför Florida. Ni kan kolla in SpaceX livesändning från det hela här ovanför. Tumnagel
40.6°
+
Wille Wilhelmsson
0

Brittiska regeringen vill ta tillbaka brittiska måttenheter
Metersystemet är tydlig europeiskt trams

En av de 23 punkter som brittiska regeringen vill driva igenom nu när de inte längre är en del av EU är att låta återförsäljare enbart lista varor enbart i brittiska måttenheter istället för Metersystemet. Storbritannien började officiellt använda Metersystemet 1965 men trots det envisas de blanda de olika systemen lite överallt. Mest tydligt är pubar där volymmåttet pint används högst flitigt. Det var dock emot reglerna för brittiska återförsäljare att lista varor med enbart brittiska måttenheter och det är den regeln som Boris Johnson nu vill få bort. Det skulle innebära att man kommer kunna hitta varor där som enbart mäts i inch, pound eller gallon vilket ju är otroligt förvirrande. Nu får man väl anta att detta mer är ett sådant där populistiskt beslut av politikerna och att de flesta därborta kommer fortsätta köra på precis som vanligt som de då gjort sedan mitten av 60-talet. Tumnagel
-14.0°
+
Frode Wikesjö
0

Blooperrulle för The Suicide Squad
Fniss

Om man är sugen på att se när skådespelarna från The Suicide Squad tramsar runt lite då kan man ju ta och kolla in klippet ovan. Där har man nämligen samlat ett gäng bloopers från filmens inspelning där man då får se när saker och ting går snett eller när folk helt enkelt glömmer replikerna. Tumnagel
37.9°
+
Frode Wikesjö
0

Närkontakt med haj
Klapa snel haj

Inget konstigt här, bara en person som klappar en förbipasserande vithaj. Bonusklipp nedan. Tumnagel
38.7°
+
Frode Wikesjö
0

En trailer för Jorden runt på 80 dagar
Eller Around The World in 80 Days

I den nya filmatiseringen av Jorden runt på 80 dagar spelar ingen mindre än David Tennant äventyraren Phileas Fogg som har slagit vad om att han kan åka jorden runt på 80 dagar. Som sällskap har han sin lojala betjänt Passepartout (Ibrahim Korma) och journalisten Abigail Fix (Leonie Benesch). Tillsammans beger de sig på en äventyrlig resa runt jorden. Någon gång under december månad ska Around The World In 80 Days dyka upp på tv. Tumnagel
39.0°
+
Frode Wikesjö
0

Spela Judgement
Gratis på Xbox just nu

Om man vill värma upp lite innan släppet av Lost Judgement nästa vecka och har en Xbox då kan man just nu spela föregångaren, Judgement, helt utan extra kostnad. Spelet är nämligen en del av helgens Free Play Days där du helt enkelt kan spela det fram till klockan 09.00 måndag morgon. Förutom Judgement kan du också spela Hunt: Showdown och Blood Bowl 2: Legendary Edition. Det är hela spelen och om du får för dig att köpa något av spelen vid ett senare tillfälle kan du fortsätta använda samma sparfil. Tumnagel
37.3°
+
Frode Wikesjö
0

Force har släppt en ny Gurkha
Autocar tar ut den i salladen

I Indien tillverkas den lilla offroad-maskinen Force Gurkha. Nu har den släppts i en ny version som Autocar India har testat. Förutom att försöka vara en Mercedes G-Klass-kopia sitter det även under huven en trött Merca-diesel på 2,6 liter som ger 91 hästar. Till den kopplas en sladdrig fempetad låda som driver alla fyra hjulen. Men bilen tar sig fram hyfsat bra i terräng och eftersom den bara kostar 17.700 dollar kanske man kan leva med bristerna. Tumnagel
37.7°
+
Bobby Green
0

Självkörande Tesla kör nästan på folk
Handen på ratten!

Här har vi ett klipp där en självkörande Tesla väljer att svänga åt höger mot folk på ett övergångsställe även om bilens GPS visar att rutten är rakt fram. Det verkar ju inte helt bra och visar vikten att man som förare fortfarande måste vara uppmärksam även bilen kör automagiskt. Tumnagel
44.5°
+
Frode Wikesjö
0

Årets CS:GO Majors kommer hållas i Avicii arena
Den 26 oktober drar den igång

Den prestigefyllda Counter-Strike-tävlingen CS:GO Major Championships blir av i år och den kommer hållas i Avicii arena i Stockholm. Under en längre tid var det osäkert om tävlingen skulle kunna hållas här i Sverige eftersom inreseregler för folk som vill tävla i Sverige på elitnivå inte innefattade e-sportare. Det var just av den anledningen som Dota 2-turneringen, The International, inte kunde arrangeras här men sedan det fiaskot har Regeringen anpassat dessa regler vilket har gjort att årets Majors kan hållas i Sverige. Runt 14 000 personer förväntas dyka upp på tävlingen som drar igång den 26 oktober. Biljettförsäljningen kommer dra igång den 22 september och du kommer kunna köpa biljetterna här. Tumnagel
44.7°
+
Frode Wikesjö
0

En närmare titt på Crew Dragons kupolfönster
Utsiktsfönstret som ger SpaceX rymdturister en schysst vy över jorden

I veckan som gick så sköt SpaceX upp sina första rymdturister för en tre dagar lång resa där de kommer att ligga i omloppsbana runt jorden. För att de fyra rymdturisterna som ingår i Inspiration4, skulle få en lite bättre utsikt så har SpaceX installerat ett utsiktsfönster där dockningsporten till SpaceX Crew Dragon-kapsel vanligtvis brukar vara. Då det inte är tänkt att Crew Dragon Resilience ska docka med någon annan farkost under sin resa så ansågs dockningsporten inte behövas. Den har därför ersatts med det kupolformade utsiktsfönstret. I videoklippet ovan kan ni ni kolla in hur detta ser ut lite närmare. Rymdturisterna som är med på Inspiration4 förväntas landa på jorden någon gång senare idag. Tumnagel
37.8°
+
Wille Wilhelmsson
0

En kort trailer för nya Paranomal Activity-filmen
Paranormal Activity: Next of Kin heter den

Den sjätte filmen i Paranormal Activity-serien är inte någon direkt uppföljare till de tidigare filmerna men har ändå allt de tidigare filmerna hade. Så om man gillade dem och är sugen på mer skräck med skakiga kameror så kanske Paranormal Activity: Next of Kin något man kan se fram emot. Paranormal Activity: Next of Kin kommer släppas exklusivt på Paramount+ den 29 oktober. Tumnagel
36.1°
+
Frode Wikesjö
0

Matgeek har börjat sälja sås
Snart tillgängligt i hela landet

YouTube-profilen och mannen med en endast medelmåttig riskokare, Johan "Matgeek" Hedberg, ska har börjat sälja färdiga såser i flertalet matkedjor. Detta för att han länge jobbat med en digital produkt och saknat att jobba med en konkret vara. Därför började han, tillsammans med en ännu okänd samarbetspartner, tillverka burkar med sås. Under sommaren har man kunnat hitta dessa såser i utvalda ICA-butiker men tillgången har varit begränsad. Nu har man skalat upp produktionen och från nästa vecka ska dessa Matgeek-såser kunna hittas i alla Citygross-butiker i hela landet. I klippet ovan kan man se när Johan åker till fabriken i Motala för att provsmaka de nya såserna. Tumnagel
21kg
+
Frode Wikesjö

Ett besök hos Russell's General Store
Har New Yorks bästa bacon- och äggmacka

Russellx27s General Store är en liten mysig mataffär och restaurang som ligger i den lilla staden Bovina. Här jobbar Maggie som gör goda pajer och Antonio som sägs veva ihop New Yorks bästa bacon- och äggmacka. Inget avancerat men det måste det ju heller inte alltid vara. Tumnagel
87kg
+
Bobby Green

Lil Nas X föder sitt debutalbum MONTERO
Så det är så albumsläpp fungerar?

Artisten Lil Nas X, som först blev populär med sin låt Old Town Road, har idag släppt fött sitt debutalbum MONTERO. Albumet består av 15 låtar och är 41 minuter långt. Ovan kan ni observera födseln av Lil Nas X album. Med sig på albumet har han Miley Cyrus, Elton John, Megan Thee Stallion, Doja Cat och Jack Harlow. Tumnagel
93kg
+
Hugo Engström

Aretha Franklins Respect är världens bästa låt
Svänger fortfarande bra

250 stycken musiker, kritiker och branschfolk har sagt sitt och efter en omröstning stod det klart att Aretha Franklins Respect är världens bästa låt. På plats nummer två hittar vi Public Enemys Fight the power och på plats tre Sam Cookes A change is gonna come. På 20:e plats hittar vi Robyn med Dancing on my own. Hela listan med 500 stycken låtar hittar ni på länken nedan. Vilken är världens bästa låt enligt dig? Tumnagel
75kg
+
Bobby Green

Årets julknäcke från Leksands smakar glögg
Inte knäck

För mig är det vörtbröd som gäller på jul men många äter även knäckebröd. Leksands presenterar nu årets julknäcke och det ska smaka glögg. Brödet har fått smak av de klassiska smakerna pomerans, kanel och nejlika och det börjar säljas från och med vecka 43. En förpackning är på 220 gram och kostar runt 20 kronor. Förutom glöggknäcket släpps även de klassiska julbröden Julknäcke Original och Tre kullor Julkryddor och Vört. Tumnagel
95kg
+
Bobby Green

Nu finns Stauning Rye på Systembolaget
Ung whisky från Danmark

Stauning är ett whiskymärke från Danmark. Nu har deras Stauning Rye släppts på Systembolaget och den ska fungera lika bra som den är eller i drinkar. Företaget grundades av nio stycken vänner som alla har en passion för whisky, men ingen kunskap om hur man producerar den. Målet har dock alltid varit att göra whisky i världsklass. Stauning Rye är av klassisk amerikansk stil med 51% råg och 49% korn. Alex Munch som är en av grundarna till Stauning Whisky säger följande: "Vi tråkar inte ut vår whisky med lång lagring på fat för att uppnå en viss ålder. Whisky som inte har något att dölja vågar visa sig naken för världen. Vi är bara intresserade av modernisering om det ger vår whisky en bättre karaktär, annars håller vi fast vid den gamla traditionen. Vi eldar under våra kopparpannor, vi golvmältar lokal säd och använder torv från Jylland. Vi producerar småskaligt. Det vi däremot inte gör är att lagra ihjäl vår whisky, vi vill att fatkaraktären ska addera men inte ta över alla subtila smaker i vår new make. Det är lite som med het sås, rätt mängd förhöjer smaken men blir det för mycket brinner det mest i munnen." Du hittar whiskyn på länken nedan. För en flaska på 70 centiliter får man betala 599 kronor. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green

Volvo och Casca släpper skor
Inspirerade av XC40 Recharge

Den 22 september är det World Car Free Day och för att uppmärksamma detta har Volvo tillsammans med skotillverkaren Casca tagit fram ett par skodon. Dessa ska vara inspirerade av den helt eldrivna modellen XC40 Recharge och har då alltså en klassisk skandinavisk design. Tio procent av sulan ska vara tillverkad av återvunna däck och ovansidan av återvunna PET-flaskor. Ett par blir dina för 168 dollar. Tumnagel
67kg
+
Bobby Green

Arket och Tretorn släpper nytt samarbete
Regnkappor och accessoarer

Arket och Tretorn presenterar nu ett nytt samarbete som består av en funktionell och minimalistisk kollektion med regnkappor och accessoarer. Och det finns grejer till alla i familjen, även hunden. Inspirationen kommer från gamla fiskarparkas och robusta regnkappor. Anna Teurnell som är Designchef hos Arket säger följande: "Det nordiska klimatet kan vara mycket oförutsägbart, men det hindrar inte nödvändigtvis människor från att leva sina liv och att vara ute i naturen så länge de har lämpliga kläder. Den här kollektionen firar regnkläder genom att ta med beprövade element från klassiska plagg och integrera dem i nya stilar för den moderna familjen." Allt släpps den 7 oktober och priserna sträcker sig från 200-1500 kronor. Tumnagel
93kg
+
Bobby Green

Ny serie magra ostar från Arla
Släpps vecka 39

Arla presenterar nu en serie med näringsrika magra hårdostar. De ska ha ett högt innehåll av protein, kalcium, vitamin B12 och zink. Tre olika varianter erbjuds och två av dessa kommer även som färdigskivade. Släpps i butik vecka 39. Bonusklipp nedan. Tumnagel
73kg
+
Bobby Green

Saturnus presenterar årets glögg
Snart är det jul igen!

Den första snön har fallit i Sverige och snart är det dags att börja koka glögg, typ. Nu presenterar Saturnus deras glögg för i år och det är alkoholfria Vintermojito som kan drickas både kall eller varm. Kanel, ingefära, kardemumma och pomerans ska blandas med smakerna limejuice och mynta. Kommer på 50-centilitersflaska till dagligvaruhandeln från och med slutet av oktober. Något pris har vi tyvärr inte fått än. Tumnagel
99kg
+
Bobby Green

Nu kan du sitta på en nallebjörn
Från sofacompany

Nallebjörnar är ju mysiga, det vet ju alla. Nu kommer Sofa Company med stora nallebjörnar för oss som kanske inte vågar kela med en i soffan. Nu finns några av deras produkter i ett tyg som är teddyliknande och som finns i den karamellbruna på bilderna. Soffan heter Paula och har plats för tre och kostar 11.999 kronor och den divanliknande soffan heter Rose och kostar 7999 kronor. Fåtöljen heter Otis och kostar 4999 kronor och Puffen heter No.9 och kostar 1499 kronor. Tumnagel
96kg
+
Roger Åberg

Emirates lanserar VR-app
Kolla in deras första klass-svit

Flygbolaget Emirates har lanserat en VR-app för alla dem som är intresserade av att ta sig en närmare titt inuti Emirates kabiner innan det är dags att flyga. I appen kan användaren ta del av hur det ser ut i Emirates så kallade sviter på deras flygplan samt hur det det ser ut i första klass. För många är det antagligen så nära man kommer dessa upplevelser om man inte är beredd att langa upp en herrans massa tusenlappar eller bonuspoäng, något som krävs för att testa på den äkta varan. Emirates VR-app går att använda med Oculus Rift och går att ladda ner gratis från Oculus Store. Här ovan hittas en trailer för Emirates nysläppta VR-app. Tumnagel
80kg
+
Wille Wilhelmsson