m

Nya tag mot pirater i England
Ska stoppas med reklamkampanj

Nya tag mot pirater i England
PC / Hårdvara

Här kommer det senaste bland försöken från England att stoppa illegal nedladdning. Industrin, som hela tiden klagar på att piratkopiering är ett stort hot och urvattnar marknaden, lyckades ändå hosta upp 1,6 miljoner pund för att skapa en reklamkampanj som kommer att köras under ett helt år på engelsk TV.

Huvudrollsinnehavaren i reklamsnutten är kontorsarbetaren Nigel som illegalt laddar ner filmer till sin laptop. Man gör nu ett försök i att likna huvudrollsinnehavaren vid en normal medborgare istället för som förut en person som skulle kunna tänkas begå brott.

I reklamfilmen så kan man också se hur Nigels arbetskamrater skrattar åt att han är så snål och laddar ner filmer istället för att köpa dem och jämför hans brott med att sno mat från kontorets kylskåp utan att betala.

En förespråkare för industrin säger dock som försvar att illegal nedladdning är det snabbast växande hotet i England och tycker det var värt det att spendera så mycket pengar på kampanjen.

37.0°
0

Nya tag mot pirater i England

Ska stoppas med reklamkampanj

RSS 30 kommentarer till artikeln
vilden
Mwahahhah.... "sno mat från kontorets kylskåp utan att betala." Det gör jag varje dag. Har jag ångest? nej. Är det gott? mycket.

av vilden, fredag 04 juli 2008 kl 09:43
danielhedman
hahaha! Löjligt värre! :)
av danielhedman, fredag 04 juli 2008 kl 09:50
Håkan
Snål och snål, handlar väl lika mycket om att kunna få hem filmerna tidigt. Att vänta flera månader på att den ska komma ut på dvd/bio här i Sverige är bara korkat.
Dock är ju gratis gott. :-)

Är svårt att stoppa och ser man till 80-90talet när dom försökte stoppa VHS & tapes, så gick ju inte det något vidare. Och om 10år skrattar vi säkert till hur dom försökte stoppa p2p & dvdrippar, för då har dom säkerligen en annan lösning som vi piratkopierar från istället.
av Håkan, fredag 04 juli 2008 kl 10:13
Val
Jag tycker inte likna vid att sno fysiska "saker" fungerar något bra. Speciellt eftersom folk bara kan säga "men jag skulle aldrig sno en bil, kopiera en bil skulle jag inte ha något emot, ingen förlorar ju på det!".

Ska man jämföra det med något tycker jag tjänster fungerar bäst. Exempel: Min granne anlitar en trädgårdsmästare, jag tar bort staketet så det ser ut som min gård tillhör grannen. Trädgårdsmästaren jobbar i två dagar med att fixa min och grannens gård. Grannen betalar för sin gård (som tog en dag) medan jag vägrar betala för min, eftersom jag minnsan inte beställt någon trädgårdsmästare.
av Val, fredag 04 juli 2008 kl 10:38
ojdå
Val: Det var ju ett bättre exempel men det kanske fortfarande har några sprickor. Det medför ju inget extra arbete när tex en film piratkopieras (jag räknar inte att lägga upp en torrent som arbete). Trädgårdsmästaren måste ju faktiskt slita dubbelt så mycket...
av ojdå, fredag 04 juli 2008 kl 11:00
zanoonga
Jag väntar hellre ett år på en bra blu-ray release än att ladda ner en sunkig telesync. Vad fan är det för vits med att se filmer FÖRST?
av zanoonga, fredag 04 juli 2008 kl 11:08
Spicey
Stämmer 1,6 miljoner pund? Blir inte det typ... eh det var dyrt.

Nån som hittar länk till filmen?
av Spicey, fredag 04 juli 2008 kl 11:09
Spicey
zanoonga> Det är väl som med musik. Hur kul är det att lyssna på en ny platta man gillar, ett år efter att den kom? Man kan ju göra båda om man vill, se den först och sen köpa den.
av Spicey, fredag 04 juli 2008 kl 11:14
Tobbis
zanoonga: Håller helt med. Ser heldre en film i 1080p med true-hd ljud än att sitta och titta på den med kass kvalitee ett år tidigare. Filmen är precis lika bra ett år efter, det kan jag lova alla.

Samma sak med serier, halva nöjet är ju att vänta tills varje onsag kväll på att se nästa avsnitt. Inget kul att dra igenom alla avsnitt på datorn över en natt...Men detta är min personliga åsik, många föredrar att dra igenom allt på en gång,
av Tobbis, fredag 04 juli 2008 kl 11:16
Voxar
Det handlar inte om att se filmen först utan om att inte behöva vänta så sjukt mycket längre än andra. Wall-E har jag väntat länge på, och i detta fallet kommer jag vänta de hela TVÅ MÅNADERNA extra bara för att få se den på bio.

Kung Fu Panda är en annan film jag mycket gärna ville se på bio. I detta fallet hade jag turen att vara i USA för en månad sedan. Ni andra får vänta två veckor till på den.
av Voxar, fredag 04 juli 2008 kl 11:45
ag_the_king
Varför lägger dom inte pengarna på att övertyga folk om att köpa film istället för att övertyga dom att sluta piratkopiera? Dom flesta vill betala i alla fall emellanåt för tv, film och musik som dom tycker om. Försök sälja vad som skiljer att köpa en dvd/bluray mot att ladda ner. Sälj upplevelsen med att köpa en samlingsbox eller att gå på bio. Man kommer inte kunna stoppa piratkopieringen om du inte ändrar personers sätt att se kulturs och medias värde. Det kommer gå åt hellvette för hela industrin som försöker trackasera sina kunder till göra allt på deras vis. Så antingen satsa på att få folk att vilja betala eller skaffa en ny affärsplan.
av ag_the_king, fredag 04 juli 2008 kl 12:21
Phillip
Snor man mat från kylskåpet så finns det mindre mat kvar, dvs en ren stöld. Piratkopierar man en film så finns det inte en mindre film att köpa.
av Phillip, fredag 04 juli 2008 kl 12:49
KaptenKraek
"...illegal nedladdning är det snabbast växande hotet i England..."

Hot mot vad? Mot hela musikindustrins överlevande? Mot landets säkerhet? Mot dom rika knösarna på skivbolagen?

Jag gissar på det sista...
av KaptenKraek, fredag 04 juli 2008 kl 12:53
fhein
"Man kommer inte kunna stoppa piratkopieringen om du inte ändrar personers sätt att se kulturs och medias värde."

Eller så kan man justera priset på kultur och media så det stämmer mer överens med hur folk värderar det :P

Personligen har jag inga problem att betala 100kr för en DVD, 200kr för en säsong av en TV-serie eller 60kr en CD. Hittar jag ngt jag vill ha i de prisklasserna slår jag till direkt, men sen blir det problematiskt om jag vill se/höra något som kostar tre gånger så mycket. Och med tanke på hur mycket skit som ryms i butikernas hyllor är jag inte överdrivet sugen på att köpa grisen i säcken. Piracy ftw :P
av fhein, fredag 04 juli 2008 kl 12:55
Jap.feber
Nerladdning är den största spridningen av kultur och mågfaldighet i världen
av Jap.feber, fredag 04 juli 2008 kl 12:56
Kamelbulle
Fast bara för att man laddar ner en film betyder det inte att jag hade med 100% gått och köpt filmen.

De tror att varje nedladdad fil är något som ALLA exakt alla hade gått och köpt.

Så om de ska stämma nån "AAA!! han lät 1000 personer ladda ner skivan, det är 1000 förlorade exemplar!!!11!12"
av Kamelbulle, fredag 04 juli 2008 kl 13:08
vilden
Det har du rätt i Kamelbulle.

Om jag laddar ner en film, värderas det inte alls på samma sätt som om jag skulle hyra en eller köpa en. Hyr/köper så ser jag filmen. Men givetvis laddar man ner filmer som man inte ser på, rätt många faktiskt.
av vilden, fredag 04 juli 2008 kl 13:25
lostfable
Alltså...klart det påverkar industrin. Nu tycker jag inte filmer och musik är lika farligt eftersom dom tjänar ruskigt mycket. Jag tankar gärna gamla filmer men nya filmer vill jag ha i bluray i fullhd så man kan njuta fullt ut. Men titta på PC industrin där alla trodde det va okej att tanka ner allt utan att betala och sen skylla på någon barnslig ursäkt som "jag hade ändå inte tänkt köpa det" eller whatever...Nu gör spel knappt till PC längre för att PC säljer dåligt. Visst, det är lättare att jobba med konsol där allt alltid är samma hårdvarumässigt men PC va rätt stor innan. Det kom alltid en PC version. Personligen gillar jag PC mer. Kan göra den tyst, kan göra den liten, kan surfa, maila kolla film, lyssna på musik, organisera bättre osv osv.
Men visst varför inte rättfärdiga att man begår brott. Vad hade ni tyckt om ni spenderat timmar och månader för att skapa något och sen snor alla det när du hade kunnat få intäkter? Hade säkert varit skitkul. Jag gillar ändå biokänslan eller sitta i min hemmabio med en okomprimerad film.
av lostfable, fredag 04 juli 2008 kl 13:37
Skepp Ohoj
Direkt när jag läste "England" och "reklamkampanj" tänkte jag på denna (länk) :)
av Skepp Ohoj, fredag 04 juli 2008 kl 13:41
Spicey
Den minns jag att jag såg på TV. Sjukt bra gjort! En annan klassiker. ->
av Spicey, fredag 04 juli 2008 kl 13:51
ag_the_king
fhein
Jag gillar också piratkopiering men och tycker det är dumt med höga priser. Problemet med övergången till nedladdningsbart när det gäller musik är att nu köper folk en låt dom vill ha istället för hela skivan. Det är nog en lika stor om inte större anledning till att vinsterna minskar inom musikindustrin. Många har problem att ens betala 60kr för en skiva då dom vant sig vid att det är gratis. Men det är fortfarande en del i min poäng. Försök få folk att vilja köpa istället för att få dom att inte vilja piratkopiera längre.

lostfable :
PC industrin är inte död. Däremot så har nog fokus flyttat från det och det tror jag inte beror på att piratkopiering minskar försäljning utan att personer går över till konsoll och köper spelen där istället. För om vi kollar på industrin i stort så växer intäkterna. Såklart det kanske har en påverkan. Men hur stor den är vet vi ingenting om och är inget vi bör göra några fördömanden om. Fast jag kan hålla med om att spelindustrin har det svårast när det gäller att ställa om sig till en värld utan copyright. För det kostar extremt mycket, är en marknad som svämmar över med konkurrens och ett ställe där dom inte kan lägga in hur mycket reklam som helst utan att förstöra upplevelsen allt för mycket. Fast halo, halflife 2 och gta har ju visat att det går att sälja bara man bygger upp hype och sitt varumärke. Så dom spelen lär inte ha så stora problem. Nä nu babblar jag på för mycket :)
av ag_the_king, fredag 04 juli 2008 kl 15:51
ZerOne
Snart kommer kanske Gork, folk håller andan och kastar besvärjelser för att hålla honnom undan.
av ZerOne, fredag 04 juli 2008 kl 16:07
Val
ojdå: Jag håller med. Det kanske helt enkelt inte går att jämföra med något annat.

Grejen som jag ser det är att folk som gör film/spel/musik/program med en a prioro uppskattning på hur populärt någonting kan bli beroende på hur mycket resurser man lägger ut på att skapa det. Ungefär som att fråga allmänheten "Om vi gör det här, hur många av er är med på att betala för det?", i form av marknadsundersökningar och sånt där.

(Ett litet spontant exempel jag kom på är min hemkommun, där det för en lång tid sedan gjorde en hel del undersökningar som visade att folk ville ha stadsbussar, som i de större städerna, så det fixade man. Några år senare la man ner hela grejen då de priser folk efterfrågade gjorde det omöjligt att finansiera det)

Intresset för att vara med om en upplevelse och betala för en upplevelse verkar helt enkelt vara vitt skilda saker.

Personligen tycker jag det är ett under att dessa marknader finns kvar.
Som någon smart snubbe sa: "When copies are free, you need to sell things which can not be copied."
av Val, fredag 04 juli 2008 kl 16:48
petter-
Oftast kommer filmer ut på DVD i USA samtidigt som de går upp på bio i Sverige och då blir det ju rätt lätt att man laddar ner i stället. Personligen kollar jag aldrig på TS, TC eller CAM utan väntar till en HD-verre kommer.

När det gäller serier så blir det ju ändå att man sitter och väntar tills nästa veckas episod kommer precis som vanligt, bara att man gör 6 månader innan serien kommer till Sverige.
av petter-, fredag 04 juli 2008 kl 18:51
Vidar Egnér
ja dom kan ju försöka... patetik!
av Vidar Egnér, lördag 05 juli 2008 kl 00:00
S M
Fjanteri. Hur vore det om de instället skänkte de 1.6 miljoner punden till organisationer som bekämpar svältnöd och länder drabbade av naturkatastrofer orsakade av oss.
av S M, lördag 05 juli 2008 kl 15:25
spanarn
Wall-E och Kung Fu Panda måste dubbas till Svenska röster, därav flera månaders försening. Jag tycker gott att dom kunde släppt den engelskspråkiga tidigare, men det är väl inte marknadsföringsmässigt försvarbart. Bah.

Piratkopieringsdebatter är så tjatiga, ingen av sidorna lyssnar på den andra, och med all denna prestige kommer inget att förändras. Fast man kan vara ganska säker på att den nerladdande allmänheten inte kommer sträcka ut handen först, så industrin får ta och bita i det sura äpplet snart om dom vill ha förändring. När allt har lagt sig kommer det finnas en bättre balans, men vissa kommer ändå alltid piratkopiera, och så är det bara.
av spanarn, söndag 06 juli 2008 kl 18:00
thommie
Skater Master: Naturkatastrofer orsakade av oss?
av thommie, måndag 07 juli 2008 kl 11:00
FrankBlack
"I reklamfilmen så kan man också se hur Nigels arbetskamrater skrattar åt att han är så snål och laddar ner filmer istället för att köpa dem och jämför hans brott med att sno mat från kontorets kylskåp utan att betala."

På vår arbetsplats skrattar vi åt han som köper DVD-boxar med tv-serier för 1500:-/säsong istället för att ladda ner dom. Vi jämför det med att betala för luft.
av FrankBlack, måndag 07 juli 2008 kl 12:44
Press play on tape
De menar att han kopierar deras lunchmackor. All tid de lägger ner i köket på morgonen med att välja pålägg kan Nigel hoppa över och direkt konsumera sin exakta kopia. Han behöver inte heller vänta en månad på att göra en europeisk macka utan kan äta en kopia av en amerikansk eller japansk macka kopierade från lunchrum runt om i världen.
av Press play on tape, måndag 07 juli 2008 kl 14:41
Kommentera artikelnKlassisk skärmsläckare finns nu i webb-format
För alla Windows-nostalgiker

Saknar du Windows klassiska skärmsläckare "3D Pipes" så finns nu denna tillgänglig på en webbsida för alla som vill kolla in slumpmässigt utritade rör i regnbågens alla färger. I Webbversionen av "3D Pipes" går det även att kontrollera i vilken vinkel det hela ska betraktas samt göra lite andra inställningar. Skärmsläckaren går givetvis även att köra i helskärmsläge vilket de flesta antagligen föredrar. Tumnagel
44.0°
+
Wille Wilhelmsson
0

NASA släpper serietidningen First Woman
Med augmented reality-funktioner

NASA har släppt en serietidning med titeln First Woman där läsaren får följa karaktären Callie Rodriguez när hon som första kvinna någonsin beger sig till månen. Serietidningen är en del för att öka intresset hos, kanske främst, unga för NASA:s månlandarprogram Artemis. First Woman innehåller även en del augemented reality-funktionalitet där läsaren kan använda sin mobiltelefon eller tablet och den tillhörande appen "NASAs First Woman" för att kolla in videoklipp och annat relaterat till Artemis-programmet. I appen går det bland annat att ta en närmare titt på NASA:s Orion-farkost och månen samt spela lite spel och annat. First Woman går att läsa på webben eller via en nedladdningsbar PDF vilka båda hittas på länken nedan. Appen "NASAs First Woman" är gratis och hittas till iOS i App Store här och till Android på Google Play här. Det går även att lyssna på First Woman i ljudboksformat på Sound Cloud här. Här nedan hittas en trailer för NASA:s serietidning First Woman. Tumnagel
38.0°
+
Wille Wilhelmsson
0

Ta en titt ut genom Crew Dragons kupolfönster
Så här såg det ut när Inspiration4-gänget tog sig en titt på jorden

Nu har det gått en vecka sedan SpaceX första rymdresa med turister landade. Under själva resans gång släpptes det inte särskilt mycket information om vad de fyra rymdturisterna pysslade med. Nu har man dock släppt ett klipp som visar hur det såg ut när Jared Isaacman och Hayley Arceneaux öppnade Crew Dragon-kapseln "Dragon Resilience" nyinstallerade kupolfönster. Att det än så länge inte har släppts särskilt mycket videoklipp från resan tros bero på att detta är något som sparas till Netflix finalavsnitt i tv-serien Countdown: Inspiration4 Mission To Space, ett avsnitt som kommer att sändas 30 september. Vill ni kolla in de fyra avsnitt som redan sänts av Countdown: Inspiration4 Mission To Space så hittas dessa på Netflix på länken nedan. Tumnagel
40.5°
+
Wille Wilhelmsson
0

Ny trailer för Army Of Thieves
Samt en teaser för Vikings: Valhalla

Här har vi en ny trailer för Zack Snyders kommande prequel för Army of the Dead, Army of Thieves. I Army of Thieves får vi följa kassaskåpsspecialisten Ludwig Dieter när han, tillsammans med ett gäng andra tjuvar, genomför värsta kuppen i Europa. Förutom Matthias Schweighöfer som då återvänder som Ludwig kommer vi i filmen också få se Nathalie Emmanuel (F9, Game of Thrones). In this prequel to Zack Snyderx27s Army of the Dead, small-town bank teller Dieter gets drawn into the adventure of a lifetime when a mysterious woman recruits him to join a crew of Interpolx27s most wanted criminals, attempting to heist a sequence of legendary, impossible-to-crack safes across Europe. Filmen har premiär den 29 oktober. Netflix släppte också en första teaser för vikingserien Vikings: Valhalla och den kan du kolla in nedan. Serien är en spinoff till Vikings och utspelar sig ungefär ett århundrade efter händelserna i den serien. I Valhalla kommer kända figurer som Harald Hårdråde, Leif Erikson och Freydis Eriksdotter dyka upp. Vikings: Valhalla dyker upp på Netflix under 2022. Tumnagel
37.4°
+
Frode Wikesjö
0

Det blir mer Tiger King den 17 november
Mer Joe Exotic

Tidigare i veckan rapporterade vi att Netflix skulle släppa en andra dokumentärserie om den ökända zooägaren Joe Exotic. Nu har denna serie fått ett premiärdatum och en liten teaser. Premiärdatumet är den 17 november och teasern kan du kolla in ovan. Vad vi kommer få se i Tiger King 2 är oklart men teasern avslöjar i alla fall att Joe Exotic fortfarande sitter i fängelse och att han kommer intervjuas därifrån via videolänk. Tumnagel
32.8°
+
Frode Wikesjö
0

Dessa specifikationer bör "ignoreras" när du köper dator
Säger i alla fall Techquickie

I denna video från Techquickie pratar Riley Murdock om specifikationer som kanske är mindre betydelsefulla än andra när du handlar efter ny dator. Några exempel på mindre betydelsefulla specifikationer som tas upp i videon är: processorns klockfrekvens, högsta läs- och skrivhastigheterna för SSD:er och HDR för skärmar. Håller ni med? Tumnagel
38.3°
+
Hugo Engström
0

Premiärdatum för S04 av Cobra Kai
31 december

Netflix meddelade i går att den fjärde säsongen av Karate Kid-serien Cobra Kai har premiär på Streaming-tjänsten den 31 december. I denna säsong är det än en gång dags för karateturneringen All Valley Karate Championship där de rivalerna Daniel LaRusso och Johnny Lawrence måste samarbeta för att sätta stopp för nya Cobra Kai-dojon som leds av John Kreese samt Terry Silver. Det är sedan tidigare känt att Cobra Kai kommer minst få en säsong till efter denna säsong så man har mer karate att se fram emot. Tumnagel
39.2°
+
Frode Wikesjö
0

Bugatti har byggt de första åtta Chiron Super Sport 300+
Nu ska de skeppas till kunder

För två år sedan presenterade Bugatti modellen Chiron Super Sport 300+. Namnet kommer från att man lyckades klå 300 mph-gränsen (482 km/h) när bilen till slut toppade 304,773 mph (490,4 km/h). Sen dess har bilen finjusterats en aning och nu är de första åtta stycken exemplaren som kunder beställt redo för leverans. Endast 30 stycken kommer att byggas totalt och alla kommer med synlig kolfiber och orange snabbstripes. Motorn är den beprövade W16-maskinen på 8,0 liter med fyra turbos. Här är effekten 1600 hästar. Kundbilarna har en fartspärr på 442 km/h så man får helt enkelt nöja sig med att kunna säga att bilen kan gå snabbare, men inte bevisa det. Tumnagel
39.2°
+
Bobby Green
0

Porrkonsumtionen minskar bland unga
Trots tillgängligheten

TT rapporterar i dag att en ny kartläggning från Barnombudsmannen visar att porrkonsumtionen bland unga sjunker. Detta trots att tillgängligheten nu är avsevärt mycket bättre än tidigare. Kartläggningen visar också att unga numera också är överlag allmänt kritiska då de anser att porr förmedlar könsstereotypa bilder av relationer och sex. Men trots att porrkonsumtionen bland unga sjunker så växer samtidigt en lite mindre grupp med, främst pojkar, som tittar mycket på porr. Porrkartläggningen, som har gjorts på uppdrag av regeringen, kunde inte slå fast något samband mellan porrkonsumtion och risken för att exempelvis begå sexuella övergrepp. Tumnagel
43.2°
+
Frode Wikesjö
0

Disney stämmer för att behålla rättigheterna till Avengers-karaktärer
Annars får Marvel och Disney dela med sig av pengarna

Disneys Marvel stämmer för att behålla de fullständiga rättigheterna till karaktärer som Iron Man, Spider-man, Dr. Strange, Ant-Man, Black Widow och Thor. The Hollywood Reporter har fått tag på stämningsansökan och den ska vara riktad emot arvingarna till några av skaparna av serietidningarna och dess karaktärer: Stan Lee, Steve Ditko och Gene Colan. Stämningen vill att karaktärerna inte ska vara berättigade till upphörande av upphovsrätten. Om Marvel och Disney skulle förlora kan de bli tvungna att dela ägandet av karakäterna som nu är värda miljarder. Tumnagel
20.4°
+
Hugo Engström
0

En första titt på Netflix The Sandman-serie
Och öppningssekvensen för Cowboy Bebop

Som bekant har Netflix en Sandman-serie på gång och här få vi oss en första titt på seriens första säsong. Serien är baserad på Neil Gaimans kultförklarade serie som handlar om Dream som är den odödliga personifieringen av drömmar. Även Netflix filmatisering av Cowboy Bebop fick en första teaserliknande grej under gårdagen och den kan du kolla in nedan. I det klippet får du se seriens öppningssekvens som då så klart använder Tank! av Yoko Kanno. Tumnagel
38.8°
+
Frode Wikesjö
0

Allt fler söker hjälp för dataspelsberoende
Dataspelsakuten ser en stor ökning av samtal

TT rapporterar att Dataspelsakuten har sett en ordentlig uppgång av samtal från folk som söker rådgivning kring dataspelsberoende. Enligt Patrik Wincent, vd för Dataspelsakuten, är det framför allt bland bland yngre som problemet breder ut sig. Enligt honom är det jättemånga yngre som fastnar bakom skärmen och som inte vill gå till skolan. Konsekvenserna av ett spelmissbruk kan vara känslomässiga, fysiska, sociala och mentala, berättar Patrik Wincent. Det kan börja gå sämre i skolan, man kan börja vända på dygnet, ljuga om sitt spelande, det kan uppstå konflikter med familj, man kan börja isolera sig, sluta med sin träning och få fysiska besvär som huvudvärk och migrän. Hur vanligt det är med datorspelsberoende i Sverige är fortfarande inte ordentligt studerat och enligt enhetschefen på Dataspelsakuten behövs det göras större studier för att ta reda på det. Tumnagel
35.5°
+
Frode Wikesjö
0

Ny trailer för S04 av Stranger Things
Welcome To The Creel House

Under Netflix Tudum-jippo i går kväll passade de på att släppa en ny trailer för de fjärde säsongen av Stranger Things. I denna trailer visar upp Creel-huset vilket verkar vara huset på gatan som man inte vill besöka. Hur detta kusliga hus platsar i seriens fjärde säsong får vi reda på när den har premiär någon gång under nästa år. Tumnagel
41.1°
+
Frode Wikesjö
0

AC Milans tränare vill se basketregler i fotboll
Så sporten kan locka en större publik

På senare tid har det kommit en hel del tokiga förslag för hur man vill förändra fotboll. Förslag som att ha VM vartannat år och så klart Super League. Nu har AC Milans tränare Stefano Pioli kommit med förslaget att införa en regel som säger att man inte får föra bollen tillbaka till egen planhalva när man väl tagit sig in på offensiv halva. Detta liknar reglerna som finns i basket och ska då hjälpa till att få ett mer offensivt spel. Utöver denna regel vill Stefano att man ska stanna klockan när bollen går ut ur spel och att tränarna kan kalla en time out i första halvlek. Någonstans får man ju anta att Stafanos idéer antagligen inte kommer bli verklighet. Tumnagel
42.3°
+
Frode Wikesjö
0

Första titten på S02 av The Witcher
Och S03 är bekräftad

I går kväll släppte Netflix ett gäng klipp från den andra säsongen av The Witcher. Denna andra säsong har premiär den 17 december så det kan man ju se fram emot. Netflix bekräftade också i går att en tredje säsong av serien är beställd samt en ny anime-film i The Witcher-universumet. Utöver det så ska det också komma en mer familjevänlig The Witcher-serie vara på gång, exakt hur det ska funka återstår väl att se. Tumnagel
44.5°
+
Frode Wikesjö
0

Retrospektiv för Ghost Recon Advanced Warfighter
Kvällsnörderi

YouTube-kanalen GmanLives bjuder här på ett längre retrospektiv för Ubisoft-spelen Ghost Recon Advanced Warfighter 1 samt 2 och pratar om hur konsolversionerna av spelen skilde sig från PC-versionen. Tumnagel
37.8°
+
Frode Wikesjö
0

Så här stoppar meme-detektiver NFT-bedrägerier
Vad är det är för tidslinje

I denna video pratar Wired med Don Caldwell och hans team från Know Your Meme om hur de gör för att verifiera att NFT-auktioner som utger sig för att vara "originalet" av en meme faktiskt är det. NFT, eller Non-fungible tokens, blev väldigt populärt tidigare i år och sedan dess har flera memes sålts för miljontals kronor. Bland annat Doge, som såldes för 4 miljoner dollar. Tumnagel
35.0°
+
Hugo Engström
0

Sega Mega Drive- och N64-kontroller kommer till Switch
Retrofest på Nintendo nästa månad

Under veckans Nintendo Direct meddelade Nintendo att man snart kommer att släppa ett gäng med retrospel till Nintendo Switch Online, spel som urpsrungligen släpptes till Nintendo 64 och Sega Mega Drive. I samband med detta kommer Nintendo även att släppa de båda handkontrollerna som ursprungligen användes till Nintendo 64 och Sega Mega Drive till Switch. Kontrollerna kommer att släppas när Nintendo lanserar den nya prenumerationen Nintendo Switch Online + Expansion Pack nästa månad. De nya kontrollerna kommer att kosta 50 dollar styck men vad den nya expansionspacks-prenumerationen kommer att kosta finns det än så länge inga uppgifter om. Här kan ni läsa lite mer om vilka spel från Nintendo 64 och Mega Drive som ingår i expansionspacks-prenumerationen till Nintendo Switch Online. Tumnagel
45.3°
+
Wille Wilhelmsson
0

Jimmy Kimmel mumsar starka kycklingvingar
Klarar han hettan?

Det senaste avsnittet av Hot Ones gästades av pratshowvärden Jimmy Kimmel som fick svara på diverse intressanta frågor samtidigt som han mumsar i sig starka kycklingvingar. Tumnagel
74kg
+
Frode Wikesjö

Så blir Maker's Marks bourbon till
Buteljerar 24 miljoner flaskor om året

I det senaste avsnittet av Dan Does åker Daniel till Makerx27s Mark för att se hur deras bourbon blir till. I fabriken som har funnits i 60 år tillverkas 24 miljoner stycken flaskor varje år så det är lite ruljans på grejerna. Tumnagel
97kg
+
Bobby Green

Lyssna på Guns N' Roses nya singel
Det här är Hard Skool

Efter singeln Absurd i början av augusti är det nu dags för Guns Nx27 Roses att släppa ytterligare en ny låt - Hard Skool. I mitt tycke började den lite segt men sen när Axl drar igång hör man att han i alla fall har kvar lite av det där gamla soundet som vi alla älskar. Just nu är bandet på turné och går allt vägen kommer gänget att uppträda på Sweden Rock nästa år. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green

Så görs produkter för att undvika tullavgifter
Är Converse tofflor?

I denna video från Cheddar kollar man lite på hur företag på ganska finurliga sätt designar sina produkter för att slippa extra tullavgifter som endast gäller för en viss produktkategori. Det ska vara okej att ändra produkter för att passa in under en viss produktkategori, men det är olagligt att på ett uppenbart sätt ljuga om vad en produkt är för något. Tumnagel
82kg
+
Hugo Engström

Nytt från Thåström
Tillsammans med Titiyo

Joakim Thåström har släppt en ny singel som heter Papperstunna väggar och på den medverkar Titiyo. Tumnagel
81kg
+
Bobby Green

Världsstjärnor deltar i global klimatkonsert
Äger rum på lördag

Nu på lördag kommer Global citizen live att äga rum. Det är en global konsert som ska öka medvetenheten om klimathotet och vara för en jämlik vaccinering. Allt sänds live och det kommer att hållas konserter samtidigt i Lagos, Paris New York, Rio, Sydney och Bombay under ett dygn. Några av artisterna som kommer att uppträda är Jennifer Lopez, Billie Eilish, Coldplay, Ed Sheeran, Elton John, Black Eyed Peas, Duran Duran, Kylie Minogue med flera. Hur du följer spektaklet hittar du på länken nedan. Tumnagel
74kg
+
Bobby Green

Virvelvinden försvinner från Liseberg
Har funnits i 92 år

1923 öppnades portarna till nöjesparken Liseberg i Göteborg. 1929 presenterade man åkattraktionen Virvelvinden för alla de som inte som mig har anlag för åksjuka och gärna snurrar runt. Nu, 92 år senare, kommer attraktionen att tacka för sig och plockas bort. I helgen körs den för sista gången och när den är borta kommer två nya än så länge hemliga attraktioner att stå på dess plats. Vad det handlar om kommer att presenteras nu under hösten. Den som vill ta en sista tur med Virvelvinden får göra det gratis. Visa det här inlägget på Instagram Ett inlägg delat av Liseberg AB (@lisebergab) Tumnagel
51kg
+
Bobby Green

En dag i The Mountains liv
Hafþór Júlíus Björnsson är nu boxare

Islänningen Hafþór Júlíus Björnsson är strongman, starkast i världen, skådespelare och före detta professionell basketspelare. Sedan förra året blev det känt att han ska ta sig an en annan gren - boxning. Målet är att knocka strongman-rivalen Eddie Hall och här får vi se lite hur han tränar inför matchen som troligtvis kommer utspela sig tidigt nästa år. Tumnagel
80kg
+
Bobby Green

Svenska skor med sula av hampa
Icebug släpper nytt

Icebug är ett svenskt skoföretag som vill att skobranschen ska bli mer hållbar. Nu släpper man en ny skomodell som heter Larvik och den har en sula gjord av hampa. Hampan växer snabbt, binder koldioxid och behöver bara en tredjedel av den vattenmängd som krävs för att odla bomull. Marie Thomasson som är head of demand på Icebug säger följande: "Att hela tiden ifrågasätta standardmaterial för att se om de kan ersättas med nya, innovativa lösningar är vardag för oss. Vi använder sedan tidigare till exempel alger från övergödda sjöar i våra mellansulor, vilket är bra både för planeten och funktionen. Hampa är en slitstark fiber, vilket förstås är eftertraktat när man gör outdoorskor, men det jag personligen gillar mest är att det gör skorna så sköna för fötterna. Hampa andas riktigt bra och reglerar temperaturen så att det värmer när det är kallt och kyler när det är varmt." Ett par blir dina för 1799 kronor. Modellen finns även i 100 procent nubuckläder för 1999 kronor. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green

Lil Nas X kör Joline
Dolly Parton-klassiker i ny tappning

Lil Nas X besökte nyligen BBC Radio 1 Live Lounge för att där framföra Dolly Parton klassiska dänga Joline. Tumnagel
96kg
+
Frode Wikesjö

Vans och ryska Rassvet tar fram sko
Och lite kläder

För första gången har Vans och Rassvet (PACCBET) samarbetat och resultatet är en sko (Vans Skate Bold) i två stycken färgskalor och en premiumkollektion av plagg och accessoarer. Rassvet grundades 2016 av en grupp skateboardåkare och företaget leds av skaparen Gosha Rubchinskiy och proffs-åkaren Tolia Titaev. PACCBET betyder gryning eller soluppgång på ryska och varumärket vill vara "det ledande ljuset för den nya vågen av den ryska skate-scenen". Kollektionen släpps den 23 september. Tumnagel
79kg
+
Bobby Green

Gin inspirerad av Natthimlen
Har smak av jasmin och viol

Hendrickx27s presenterar nu den andra upplagan ur serien "Cabinet of Curiosities" och det är Lunar Gin. Den är inspirerad av natthimlen och har smak av jasmin och viol. Här finns även angelikarot, kummin och enbär. Ska dofta tallbarr och kaprifol. Flaskan rymmer 70 centiliter, ginen innehåller 43,4 procent alkohol och för en flaska får du betala 470 kronor. Artikelnumret är 41018. Tumnagel
99kg
+
Bobby Green