44 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Nytt samarbete kring PCIe SSDs Flera stora inom industrin arbetar på en standard
Nytt samarbete kring PCIe SSDs

En grupp, vilken inkluderar Intel, Dell, IBM och EMC, samarbetar nu för att ta fram en standard för PCI Express-baserade SSDs. De ska försöka ta fram och forma en standard för kontakter samt formfaktor för PCIe SSDs.

Det ser ut som att gruppen tänker hålla fast vid 2,5" formfaktorn, vilken normalt används i dagens SSDs. Det känns dock lite konstigt då PCI Express-baserade enheter ofta får sin enastående prestanda från att kombinera flera SSD-kontrollers och flash chip i en multienhets RAID-konfiguration. Känns som det kan bli ganska tight i en 2,5" formfaktor.

Gruppen hoppas också att helt gå över från SATA-gränssnittet till PCI Express för alla SSDs. I dagsläget kanske det är onödigt då SATA 6 Gbps kan leverera tillräckligt med bandbredd men det kan bli nödvändigt i framtiden. Genom att gå direkt på PCI Express bussen så får man även en direkt anslutning till CPUn.

Allt detta skulle kunna snabba upp våra system och med en SSD direkt kopplad till CPUn så skulle den också passa bra som lagring eller cache för filer man använder ofta.

techreport.com PC, Övrigt, SSD, PCIe, Standard
37.5° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
mån. 1 nov 2010, 11:40
Nytt samarbete kring PCIe SSDs Flera stora inom industrin arbetar på en standard
37.5°
0