11 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
PC-tillverkare kan se Thunderbolt som ersättare till USB 3.0
PC-tillverkare kan se Thunderbolt som ersättare till USB 3.0 Går emot vad Intel sagt tidigare

När Apple lanserade nya modeller under mars så innehöll de ett nytt gränssnitt från Intel, nämligen Thunderbolt. Thunderbolt gick tidigare under kodnamnet Light Peak men bytte namn då det inte riktigt passade eftersom kablarna i den första iterationen inte var baserade på fiberoptik.

Apples modeller innehöll inte USB 3.0 och nu rapporterar Digitimes att det kanske kan vara ett tecken på att vissa PC-tillverkare ser Thunderbolt som en ersättare till USB 3.0 och att det kan få en stor inverkan på utvecklingen av gränssnittet. Det betyder att USB 3.0 kanske bara blir en övergångsteknologi i slutändan medan Thunderbolt blir det slutgiltiga gränssnittet för nästa generations dataöverföring.

Intel sade ju dock tidigare under månaden att de tänker ge stöd åt båda formaten i den kommande plattformen Ivy Bridge. Det är väl nu upp till datortillverkare att välja vilket gränssnitt som passar dem bäst. Det ser dock inte så ljust ut för USB 3.0 då AMD först under det här året implementerar stöd i sina chipset och Intel kommer som sagt inte få det förrän nästa år i och med Ivy Bridge.

PC, Övrigt, Intel, Thunderbolt, USB 3.0
37.9° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
tors. 21 apr 2011, 14:53
PC-tillverkare kan se Thunderbolt som ersättare till USB 3.0 Går emot vad Intel sagt tidigare
37.9°
0