11 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Pentium Anniversary Edition överklockas till 4,5 GHz Körde med luftkylning
Pentium Anniversary Edition överklockas till 4,5 GHz

När vi ändå pratar om överklockning av Intels nya processorer så kommer det även nyheter om Pentium Anniversary Edition som överklockats från 3,2 GHz till 4,5 GHz.

Den brittiska återförsäljaren Scan Computers har kört ett överklockningstest med enbart luftkylning och lyckades alltså överklocka den till 4,5 GHz. Det är 100 MHz mer än det som ASRock berättade för mig under förra veckans Computex då de testade med sina egna "Anniversary"-moderkort.

I testdatorn så satt det också ett GeForce GTX 770 och det gjorde att systemet kunde hålla sig jämsides med dyrare system i Battlefield 4 med en min fps på 47 och ett snitt på 64 fps. Detta är goda nyheter för flera olika typer av konsumenter men inte minst för de som vill köpa ett billigt system och överklocka det för att få upp prestandan.

AMD har vunnit mark i budgetmarknaden den senaste tiden och att köpa en billig Intel-processor och överklocka den för bättre prestanda har inte varit möjligt i flera generationer. Nu återstår det att se hur bra den här Pentium-processorn presterar i andra områden men i flertrådade scenarion gör den nog inte så bra ifrån sig med bara två kärnor och utan HyperThreading.

PC, Hårdvara, Intel, Pentium Anniversary Edition, Pentium G3258, Överklockning, Luftkylning
38.4° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
tis. 10 jun 2014, 14:19
Pentium Anniversary Edition överklockas till 4,5 GHz Körde med luftkylning
38.4°
0