44 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Pixel Qi arbetar med 7"-skärm Den perfekta tabletstorleken?
Pixel Qi arbetar med 7

Pixel Qi är ett företag som utvecklar en speciell typ av skärmar med två lägen där det ena är till för att spara in på strömförbrukningen, vilket kan vara väldigt användbart i bärbara system då batteritiden också ökar. Ett av företagets kunder är den indiska tablet-tillverkaren, Notion Ink, som utvecklar en produkt kallad Adam.

Adam är en tablet på 10" som baseras på Tegra 2 och som kommer köra Android som operativsystem. Notion Inks tablet väntas bli en stor konkurrent till bland annat iPad och flera andra tablet-modeller på marknaden.

Pixel Qi rapporterar nu också att företaget håller på och utvecklar en skärm i 7"-klassen, alltså den storlek som många av de tablets som kommer från Kina ligger på. Många av dem är kända som apad, men går även under andra namn som Moonse, Eken med flera.

Massproduktion av 7"-skärmen ska kunna ske under första halvan av nästa år och testexemplar beräknas att skickas ut mot slutet av året. Mary Lou Jepsen från Pixel Qi säger att företaget haft lite problem med produktionen och att bland annat iPad orsakat vissa förseningar under första halvan av det här året, då den tagit upp produktionskapacitet i många fabriker.

pixelqi.com PC, Hårdvara, Pixel Qi, 7"
37.3° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
tis. 21 sep 2010, 11:20
Pixel Qi arbetar med 7"-skärm Den perfekta tabletstorleken?
37.3°
0