33 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Priset på datorminnen kommer fortsätta vara högt framöver Micron tänker inte höja produktionen förrän 2015
Bild till artikel

Priset på datorminne har ökat stadigt de senaste månaderna och anledningen är att minnestillverkarna har dragit ner på produktionen vilket även dragit ner på det lager som finns tillgängligt. Nu säger Micron Technology, världens tredje största tillverkare av DRAM, att den begränsade produktionen av datorminne kommer fortsätta fram till 2015.

Nu när kinesiska tillverkare som producerar billiga media tablets ökar sina ordrar av DRAM samtidigt som att minnestillverkarna inte ökar sin produktion har bidragit till att priset på DRAM stigit under första halvan av mars månad, enligt DRAMeXchange.

Snittpriset på en 4 GB DDR3 1600 MHz minnesmodulökade till 23 dollar under första halvan av mars vilket är en ökning med 15 % från februari, eller 46 % sedan november förra året. När det gäller 2 GB-moduler av samma slag så har de gått upp till 13,75 dollar vilket är en ökning med 25 % under de senaste veckorna eller omkring 53 % sedan november.

Under förra året så ledde en för stor tillgång på DRAM till att priset på marknaden sjönk med 25 % i snitt, något som senare ledde till minnestillverkarnas drastiska metod att sänka produktionen för att få upp priserna igen. Givet vad Micron nu sagt så är det inte troligt att någon av de tre största tillverkarna kommer öka produktionen och vi kommer därför se ett fortsatt högt pris på datorminnen den närmaste tiden.

xbitlabs.com PC, Övrigt, Micron, Datorminne, Pris
28.6° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
tis. 26 mar 2013, 14:17
Priset på datorminnen kommer fortsätta vara högt framöver Micron tänker inte höja produktionen förrän 2015
28.6°
0