12 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Qualcomm och Samsung inte intresserade av AMD
I alla fall inte i nuläget

Qualcomm och Samsung inte intresserade av AMD

Sent under förra veckan ryktade det om att det fanns intresserade parter som ville köpa upp processortillverkaren AMD. Nu dementeras dock detta och varken Qualcomm eller Samsung säger att de är intresserade av ett uppköp.

Ryktet var dock inte helt utan grund utan kom från det att Qualcomm tidigare köpt upp en del av AMD, nämligen företagets grafikavdelning inriktade på handhållna enheter och då är det inte så konstigt att tänka sig att de även kan köpa upp resterande delar någon gång i framtiden. Samsung är också en trolig kandidat men säger att de inte är intresserade i nuläget.

Det verkar som att många vill vänta på och se hur det går för Windows RT och hur betydelsefulla ARM-processorer verkligen blir innan ett beslut kan tas. Det går till exempel väldigt bra för Qualcomm i ARM-marknaden även om det är låg produktion just nu av företagets Snapdragon S4 28 nm-processor.

Då ser det alltså ut som att AMD kommer fortsätta vara ett oberoende företag ett tag till men ett uppköp framöver är nog inte helt uteslutet.

PC, Övrigt, AMD, Samsung, Qualcomm
36.1° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
tis. 14 aug 2012, 16:25
36.1°
0

Qualcomm och Samsung inte intresserade av AMD

I alla fall inte i nuläget