10 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Raspberry Pi får turbo-läge Kan öka klockfrekvensen från 700 MHz till 1 GHz
Raspberry Pi får turbo-läge

Om man tidigare har velat ge Raspberry Pi lite mer kraft så har man kunnat göra det genom att köra lite mer kräm i spänningen men då har man även brutit mot den garanti som finns. Nu har dock utvecklarna själva tagit fram ett turbo-läge som ökar prestandan med omkring 50 % och som dessutom bibehåller garantin.

Efter att ha studerat effekterna av temperatur och spänning på hårdvarans livslängd så har teamet bakom Raspberry Pi funnit att dynamisk överklockning och ökning av spänningen inte har någon nämnvärd effekt.

Ett resultat av detta är att klockfrekvensen kan ökas från 700 MHz till 1 GHz när det behövs lite extra kraft. Klockfrekvensen dras också ned om den lilla processorn når upp över 85 grader. Benchmarks visar på att den extra kraften gör Raspberry Pi 52 % snabbare med integer, 64 % snabbare med flyttal och 55 % snabbare i minneshantering.

Det nya turbo-läget finns tillgängligt i den senaste firmware-uppdateringen som också inkluderar temperatur och frekvens-widgets, förbättrad USB-prestanda och stöd för Wi-Fi dongles.

PC, Hårdvara, Raspberry Pi, Turbo, 1 GHz
40.8° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
fre. 21 sep 2012, 08:13
Raspberry Pi får turbo-läge Kan öka klockfrekvensen från 700 MHz till 1 GHz
40.8°
0