2 i dag 33 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Raspberry Pi Foundation lanserar sin kameramodul Ger dig 5 megapixel
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Raspberry Pi Foundation lanserar sin kameramodul

För ett tag sedan så kom nyheten om att Raspberry Pi Foundation skulle släppa en kameramodul till Raspberry Pi och nu har de tillkännagett lanseringen av en 5 megapixel kamera.

När Raspberry Pi lanserades förra året så var det inte många som trodde att det skulle bli en hit. Systemet använder utdaterade komponenter från Broadcom för att skapa ett billigt budgetsystem. Raspberry Pi har sålt väldigt bra sedan lanseringen och nu ett år senare har man sålt över en miljon enheter.

Det finns många tredjepartskomponenter som man kan utöka systemet med men Raspberry Pi Foundation har koncentrerat sig på själva moderkortet, fram tills nu. Kameramodulen sitter på ett kretskort som mäter 25x25x9 mm och väger omkring 4 gram. Den kommer som sagt med en 5 megapixel sensor och drivs av samma motor som sitter i Nokias N8 smartphone.

Förutom att ta stillbilder med kameran kan man även spela in film med antingen 720p/60fps eller 1080p/30fps. Vill man köra snabbare än så får man gå ner till VGA-upplösning som klarar av 90 fps. All video spelas in i H.264 format och drar nytta av Raspberry Pis hårdvaruaccelerering i Broadcom BCM2835 SoC.

Kameramodulen finns tillgänglig från en del olika försäljare och kostar omkring 20 pund. Instruktioner för hur man installerar den och använder kameran finns på Raspberry Pi bloggen som hittas via länken nedan.

raspberrypi.org PC, Hårdvara, Raspberry Pi, Kamera, Tillägg
41.0° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
ons. 15 maj 2013, 15:44
Raspberry Pi Foundation lanserar sin kameramodul Ger dig 5 megapixel
41.0°
0