11 i dag 45 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Razer har problem att få igång Project Christine OEM:er är inte så heta på idén
Razer har problem att få igång Project Christine

I januari så tillkännagav Razer Project Christine, en modulär PC-dator som designats för att lätt kunna uppgraderas. Än har ingen riktig produkt dykt upp men det kom nyligen information om varför. Razers VD, Min-Liang Tan, säger själv följande angående Christine:

"The challenge is that it's not something we'd like to undertake alone. We've had conversations with OEMs. It's not entirely promising right now because OEMs are excited about pushing products and not really innovating on that front."

Tan är dock hoppfull om att Razer snart kan tillkännage partnerskap med två eller tre OEM:er mot slutet av det här året. Man kan ändå förstå OEM:ernas ovilja att ta sig an projektet då det verkar kräva ganska komplex och dyr hårdvara som endast lönar sig i högpresterande system. Tan vill dock att den modulära designen ska finnas tillgänglig i ett bredare prisspektrum, något som kanske inte är möjligt.

Razer vill också introducera en abonnemangsmodell för moduler till Christine, något som kanske kan lösa problemet där lite äldre hårdvara inte längre används när man uppgraderar.

PC, Övrigt, Razer, Project Christine
En titt på Project Christine Tested kollar in Razors modulära dator Under årets CES-mässa så visade Razer upp sin modulära datorkoncept Project Christine. Det hela är i stort sett ett monteringsrack där spelare kan montera olika moduler, inklusive processor, grafikkort, minne och annat. Varje modul har inbyggd vattenkylning och kräver inga kablar för att anslutas. Folket från Engadget ansåg att denna dator var CES 2014s bästa PC och i klippet ovan kan man se när folket från Tested fick sig en närmare titt på Project Christine. Tumnagel
61.1°
0
Razer visar Project Christine En modulär PC-dator för datorspelare Razer är väl kanske mest kända för att tillverka datortillbehör men har nu släppt något som de arbetat på i två år, en tyst PC som är enkelt att modifiera och som säkerligen kommer tilltala datorspelare som vill bygga sina egna maskiner men inte riktigt vet hur man gör. Företaget kallar sin skapelse för Christine och har visat upp det modulära projektet nu under CES 2014. Målet med det hela enligt Razers VD, Min-Liang Tan, är att bara släppa produkten och se om de gillar den. Razer brukar gilla att testa sina idéer på sina kunder men saker som Kickstarter passar inte företaget. De bygger istället häftiga prylar som företaget tror ska passa och visar upp dem för media. 2012 hade Razer en ganska kraftfull tablet som även fungerade att spela på kallad Fiona, ett koncept som många gillade och som senare blev Razor Edge. Project Christine är i stort sett ett monteringsrack där spelare kan montera olika moduler, inklusive processor, grafikkort, minne och annat. Modulerna har inbyggd vattenkylning och kräver inga kablar för att anslutas. Det kan till och med bli så att moduler kan säljas av tredjepart men det är ingenting man har planerat i nuläget. Får Christene bra respons från datorspelare så kan företaget komma att släppa produkten på marknaden men det finns i nuläget ingen tidsplan för när det kan ske. Tumnagel
74.0°
0
30.5° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
tis. 1 jul 2014, 14:34
Razer har problem att få igång Project Christine OEM:er är inte så heta på idén
30.5°
0