44 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Samsung avslöjar TLC V-NAND Kommer snart i 850 Evo
Samsung avslöjar TLC V-NAND

En annan typ av nya minnen som används i SSDs är 3D V-NAND med 3 bitar per cell som Samsung arbetar med. företaget sade nyligen i ett tillkännagivande att de ska lansera nästa generation av TLC-flash snart men avslöjade inte mycket annat.

Nu visar det sig att Samsung kommer göra ett större tillkännagivande under nästa veckas Flash Memory Summit och avslöjade i en presentation under gårdagen en TLC-version av det senaste 3D V-NAND. Flashminnet använder samma 32-lagersstruktur som MLC V-NAND i 850 Pro men lägger in en extra bit i varje cell.

Ett par bilder från presentationen lades upp på nätet av PC Perspective men det ser inte ut som att Samsung avslöjade några specifikationer omkring lagringsdensitet, prestanda eller hållbarhet. V-NANDs högre skrivprestanda och hållbarhet motverkar några av svagheterna i trebitars-flash. Även om de inte är så snabba eller hållbara som de som sitter i 850 Pro så duger de gott och väl för mainstream.

PC Perspective säger att TLC V-NAND snart kommer att finnas tillgängliga i Samsungs 850 Evo SSD, en enhet som ska ersätta 840 Evo.

Samsung talade också om avsaknaden av koordination mellan DDS och värdsystemet och företaget experimenterar nu med att ge mjukvaran mer kontroll över hur data fördelas på SSDn. Detta kallas för "storage intelligence" och är i ett tidigt stadium men verkar redan ge mycket bättre förbättringar i latency för skrivoperationer under hög belastning.

pcper.com PC, Hårdvara, Samsung, TLC V-NAND, 850 Evo
38.9° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
tors. 7 aug 2014, 15:07
Samsung avslöjar TLC V-NAND Kommer snart i 850 Evo
38.9°
0