12 i dag 11 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Samsung kan köpa HPs PC-division
Ryktena börjar redan gå

Samsung kan köpa HPs PC-division

Förra veckan så avslöjade HP planer på att inte bara lägga ner WebOS men även att de tänker sälja av företagets PC-enhet. Det sades dock ingenting om eventuella köpare och det satte genast igång spekulationer och rykten.

Digitimes brukar ibland göra spekulationer i sådana här fall och det har de gjort nu när det gäller HP och vad som ska bli av dess PC-division. Enligt Digitimes så kan Samsung bli en tänkbar köpare och ordet på gatan är företaget kontaktat taiwanesiska tillverkare som Quanta, Compal och Pegatron för att se om de kan ta emot tillverkningsordrar på bärbara datorer.

Samsung tillverkar företagets egna bärbara datorer i fabriker i Kina just nu och tidigare samtal med de ovan nämnda tillverkarna har inte gett någonting. Att Samsung nu återigen samtalar med dem kan tyda på att de vill utöka sin verksamhet men det behöver ju inte betyda att de kommer köpa någonting från HP.

Ser man till resurser så är dock Samsung ett företag som skulle kunna köpa upp den största PC-tillverkaren inom industrin. Dessutom har företaget inte så stor del av marknaden så en antitrust-undersökning skulle antagligen inte dras igång. Skulle däremot Acer eller Dell köpa så kan det se helt annorlunda ut.

PC, Övrigt, HP, Samsung
38.1° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
ons. 24 aug 2011, 09:43
38.1°
0

Samsung kan köpa HPs PC-division

Ryktena börjar redan gå