41 i dag 37 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Samsung vill utveckla ny standard för flashminnen Ska konkurrera med eMMC och SD
Samsung vill utveckla ny standard för flashminnen

Nya standarder som kommer användas av flera tillverkare är alltid välkommet och Samsung Electronics försöker, enligt Digitimes, utveckla version 1.0 av Universal Flash Storage (UFS)-gränssittet som en standard för lansering under första halvan av nästa år.

Standarden ska användas i alla embedded och removable minneskortsgränssnitt, enligt minnestillverkaren. Några av Digitimes källor tror dock att den nya standarden inte kommer att kunna konkurrera med SD-formatet på kort sikt men borde ändå ha bättre chans att lyckas jämfört med eMMC.

Samsung arbetar med Micron Technology, Nokia, Texas Instruments och STMicroelectronics för att den nya specifikationen ska bli standard och att den ska upptas av JEDEC Solid State Technology Association.

JEDEC Solid State Technology Association avslöjade under mars månad i år planer på att publicera sin förväntade UFS-standard sent under 2010. JEDEC UFS designas för att bli nästa generations specifikation som kommer göra det möjligt att utveckla effektivare produkter med högre prestanda när flashprodukter används i till exempel bärbara datorer, mobiltelefoner och annan konsumentelektronik.

PC, Övrigt, Samsung, Flashminnen, Standard, UFS
36.6° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
fre. 1 okt 2010, 18:14
Samsung vill utveckla ny standard för flashminnen Ska konkurrera med eMMC och SD
36.6°
0