11 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Samsung visade aldrig någon 4 TB hårddisk under CeBIT Säger att tekniken dock finns redo nu
Samsung visade aldrig någon 4 TB hårddisk under CeBIT

Under veckan rapporterades det att Samsung visat upp en hårddisk med 4 TB lagringsutrymme. Disken ska ha använt sig av hårddiskplattor på 1 TB styck och med fyra sådana plattor får man alltså 4 TB totalt.

Nu säger dock en taleskvinna från Samsung Electronics att de inte alls visat upp någon 4 TB-hårddisk, vilken skulle synts till under CeBIT-mässan förra veckan. Det som Samsung hade gjort var att säga att avslöja att det är tekniskt möjligt att tillverka en sådan enhet.

Samsung hade en 2 TB disk på plats under CeBIT med 1 TB-plattor och det har säker misstolkats av flera reportrar som en början på 4 TB-hårddiskar. Företaget har alltså inte någon sådan produkt men har möjligheten att tillverka sådana.

Den 4 TB-hårddisk det pratades om skulle ha tillhört Spinpoint EcoGreen F6-familjen och skulle legat på en rotationshastighet av 5200 rpm. Den skulle ha haft SATA-600 gränssnittet och 32 MB cache.

Den disk som faktiskt visades var HN-D201RAE och en avsaknad av siffran 4 i modellnumret talar ju ganska hårt för att den inte ligger på 4 TB. Hursomhelst så vet vi nu dock att tekniken finns och det dröjer säkert inte länge förrän de är ute på marknaden.

PC, Hårdvara, Samsung, Hårddisk, 4 TB
37.0° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
tors. 10 mar 2011, 08:00
Samsung visade aldrig någon 4 TB hårddisk under CeBIT Säger att tekniken dock finns redo nu
37.0°
0