34 i dag 12 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

SandForce avslöjar SF-2000 SSD-kontrollers
Gjorde för SATA 6 Gbps med upp till 500 MB/s överföringshastighet

SandForce avslöjar SF-2000 SSD-kontrollers

SandForce Inc., ett av de företag som tillverkar kontrollers till SSDs, har under veckan tillkännagett att företaget kommer släppa en ny familj som riktar sig mot produkter i företags och industrisektorn.

Den nya familjen av kontrollers kallas för SF-2000 och innehåller chip som är byggda för den senaste generationen av SATA-standarden, vilket gör att de alltså ska klara av 6 Gpbs-överföring. Sandforce själva säger att de nya kontrollerchipen klarar av upp till 500 MB/s överföringshastighet och 60 000 IOPS. De har också stöd för både MLC och SLC NAND-flash chip samt enterprice multi-level, också kallat eMLC flash.

Sandforce har olika firmware för varje segment av marknaden och optimerar dem för de applikationer som SSD-enheterna kommer att användas till. De körs också utan DRAM, vilket är optimalt för tätt packade native SATA SSDs såväl som SAS och PCI Express-baserad SSD-lösningar.

De nya kontrollerna kommer att demonstreras av SandForce vid Storage Networking World Exhibition i Texas som hålls nästa vecka. Ingenting sägs dock om när vi kan väntas oss produkter på marknaden baserade på de nya kontrollerna.

PC, Hårdvara, SandForce, SSD, Kontrollers, SF-2000
37.4° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
fre. 8 okt 2010, 11:23
37.4°
0

SandForce avslöjar SF-2000 SSD-kontrollers

Gjorde för SATA 6 Gbps med upp till 500 MB/s överföringshastighet