37 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Seagate ska introducera 5-6 TB hårddiskar nästa år Kommer under första halvan av året
Seagate ska introducera 5-6 TB hårddiskar nästa år

Seagate Technology, en av de två stora tillverkarna av hårddiskar, planerar att introducera hårddiskar med ännu högre kapacitet under första halvan av nästa år. De nya modellerna kommer att rikta sig mot företagssektorn med storlekar upp till 5-6 TB och kommer basera sig på en ny generation av hårddiskplattor.

Enligt Seagates plan för hårddiskar riktade mot företag så kommer de nya hårddiskarna att tillhöra samma familj som nu går under kodnamnet Constellation ES.3 “Megalodon” och som i nuläget går upp till 4 TB i kapacitet. De kommer troligen att ha en rotationshastighet på 5900 rpm, 64 MB DDR2-cache och ska köras över SATA 6 Gbps-gränssnittet. Det som är oklart är vilka plattor som de nya hårddiskarna kommer använda sig av.

Hårddiskarna baseras på en plattform i företagsklass med high vibration tolerance (HVT)-teknologi och förser datacenter med maximal lagringsskalbarhet som krävs för att möta kraven under låg arbetsbelastning som körs 24/7. Hårddiskarna har också Seagates egna Instant Secure Erase (ISE)-teknologi som sparar pengar och tid genom att dra ner tiden det tar att rensa hårddiskar från timmar till millisekunder på ett säkert och enkelt sätt.

Seagate förbereder också att ge Cheetah 15K.7, Savvio 10K.5 samt andra hårddiskar en LTS-status, vilket betyder att företaget kommer fortsätta att sälja de diskarna så länge det finns en efterfrågan men att de inte kommer introducera några nya modeller.

PC, Hårdvara, Seagate, 6 TB
42.4° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
tors. 18 jul 2013, 17:34
Seagate ska introducera 5-6 TB hårddiskar nästa år Kommer under första halvan av året
42.4°
0