2 i dag 10 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Shuttle OmniNAS KS10 Liten fläktlös NAS med Wi-Fi hot-spot
Shuttle OmniNAS KS10

Shuttle är lite av en specialist på att tillverka kompakta produkter och nu har företaget tillkännagett en fläktlös NAS med plats för en enhet som även kommer med integrerad Wi-Fi hot-spot funktion.

Shuttle kallar produkten för OmniNAS KS10 och den drivs av ett Marvell 88F6707 ARMv7 system-on-chip (SoC) som är klockat till 800 MHz. Detta är den största faktorn till att NAS:en kan köras utan fläkt. Med finns också 256 MB DDR3-minne samt att operativsystemet, som är en egendesignad variant av Linux, finns på ett 1 GB NAND-flash minne.

Förutom Wi-Fi hot spot funktionen så finns en gigabit Ethernet-kontakt och en USB 2.0-kontakt på baksidan. Sedan sitter det en USB 2.0-kontakt och en SD-kortläsare på framsidan och båda har stöd för automatisk kopiering till den interna hårddisken.

Hårddisken som OmniNAS KS10 kan utrustas med kan vara av vanlig 3,5"-storlek och ha en storlek upp till 4 TB. Shuttle säger dock att större hårddiskar ska kunna användas men det har inte testats av företaget. KS10 har stöd för spin-down timing och SMART.

Wi-Fi funktionen har stöd för både klient och hot-spot läge, något som kan reducera antalet dedikerade enheter man behöver i sitt nätverk. Tyvärr så är Wi-Fin begränsad till 2,4 GHz bandet och kan endast strömma 54 Mb/s.

När det gäller utdelning från KS10 så är det precis som med andra OmniNAS-produkter att den har stöd för SMB-server, FTP eller Apple file server. Det finns också stöd för DLNA och iTunes samt att KS10 kan agera om print server och har inbyggd bittorrent-klient.

Måtten för lådan ligger på 124 mm x 60 mm x 205 mm och den väger 550 gram utan hårddisk. Shuttle planerar att sälja OmniNAS KS10 för omkring 1000 kronor och ska finnas tillgänglig snart.

PC, Hårdvara, Shuttle, OmniNAS KS10, Wi-Fi hot-spot
38.4° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
tors. 8 maj 2014, 11:17
Shuttle OmniNAS KS10 Liten fläktlös NAS med Wi-Fi hot-spot
38.4°
0