10 i dag 11 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Solu är en dator med inbyggd skärm som får plats i fickan Nytänk från Finland
Solu är en dator med inbyggd skärm som får plats i fickan

Det finska företaget Solu Machines har utvecklat en molnbaserad dator i fickformat som man kallar för Solu vilken har en inbyggd skärm men som även går att koppla ihop med en extern skärm.

Datorn kör det egenutvecklade operativsystemet SoluOS där appar, dokument och annat lagras på Solus molnplattform som man får tillgång till för en månatlig avgift. Kopplar man in Solu till en extern skärm fungerar Solus egna skärm som en touchpad vilket gör att man inte behöver koppla in en extern mus.

Man kan förbeställa en Solu för 300 euro via Kickstarter nu och då ingår två månaders abonnemang på Solus molntjänst. Det framgår inte vad detta abonnemang kommer att kosta när man väl börjar leverera datorn någon gång i maj nästa år.

Nedan hittas tekniska specifikationer samt en introduktionsfilm till Solu.


PC, Övrigt, solu, kickstarter, crowdfunding, dator, fickdator, finland, soluos Via TechCrunch
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Solu är en dator med inbyggd skärm som får plats i fickan
Solu är en ny typ av dator Spännande projekt från Finland Är du less på att ständigt bära runt på en laptop och en mobiltelefon när du åker till och från jobbet? Då kanske Solu är någonting för dig. Solu är en liten dator gjord i trä med en pekskärm med upplösningen 1440 x 1440 pixlar på framsidan. Du kan antingen använda datorn utan några extra tillbehör, eller koppla in enheten till en skärm. Solu drivs av en Nvidia 4-Plus-1 med en fyrkärnig Arm Cortex-A15-processor på 2,3 GHz med en Nvidia Kepler-GPU, 4GB LPDDR3-minne och 32GB lagring. Sedan kör Solu det nya operativsystemet SoluOS som enligt utvecklarna är ett socialt operativsystem som gör det möjligt för dig att jobba på flera projekt samtidigt med dina kollegor. Solu har nyligen dragit igång en insamlingskampanj på Kickstarter och behöver ha 200 000 euro för att Solu ska bli verklighet. Med tanke på att insamlingen har åkt upp i 71 000 euro på bara någon dag så kommer Solu troligtvis nå sitt mål. Känner du dig sugen på en Solu kan du förboka en enhet via Kickstartersidan för 349 euro och release kommer att ske i maj nästa år. Vill du ha en redan i januari så kan du donera 749 euro för en Limited Edition-enhet. Nedan kan ni i alla fall se Kickstartervideon för Solu. Tumnagel
50.9°
0
50.8° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
lör. 24 okt 2015, 22:00
Solu är en dator med inbyggd skärm som får plats i fickan Nytänk från Finland
50.8°
0