37 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
SSDs har sjunkit kraftigt i pris Beror dels på ihållande höga hårddiskpriser
SSDs har sjunkit kraftigt i pris

Hårddiskpriserna har legat ganska still efter det att de steg kraftigt i oktober förra året som en följd av den stora översvämningskatastrofen i Thailand som påverkade fabriker i området. Detta har dock lett till att priset på NAND flash-baserade produkter har sjunkit i pris, något analytiker först inte trodde.

Det betyder alltså att SSDs har sjunkit kraftigt i pris sedan förra året och det beror också på att produktionsvolymen har ökat samt att man gjort framsteg när det gäller NAND flash-teknologier. Stora minnestillverkare som Hynix lägger nu till tillverkning av NAND flash-chip till sin infrastruktur och det väntas medföra att SSDs äntligen kommer träda in i mainstream.

Tittar vi på priserna av SSDs så har de bara gått nedåt. Produkter som förut kostade omkring 2 dollar per gigabyte närmar sig nu 1 dollar per gigabyte. Ett exempel är Crucials högt prisade M4 256 GB SSD som nu kan fås för så lite som 0,82 dollar per GB. Detta är något vi aldrig hört om tidigare, en 256 GB SSD med överföringshastigheter av 500 MB/s för omkring 200 dollar.

OCZ släppte nyligen Vertex 4 och Agility 4 med Indilinx-kontrollers vilket gör att de äldre 3-serierna fasas ut och sjunker i pris. Vissa av dem hamnar under 1 dollar per gigabyte-strecket. Intel svarar också på marknadstrenderna och SSD 520-serien sjunker snabbt i pris.

PC, Övrigt, SSD, Pris
46.4° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
mån. 25 jun 2012, 17:18
SSDs har sjunkit kraftigt i pris Beror dels på ihållande höga hårddiskpriser
46.4°
0