10 i dag 11 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Tegra 3 är snart klar Vi kan vänta oss årliga uppdateringar av plattformen
Tegra 3 är snart klar

Många av de tablets som ska släppas på marknaden under resterande halvan av året bygger på Nvidias plattform Tegra, vilken nu är uppe i generation två. Nvidias VF, Jen-Hsun Huang, säger dock att vi kan förbereda oss på årliga uppdateringar av plattformen.

Tegra 2 har inte haft så stor inverkan på konsumentmarknaden hittills, så det återstår att se hur populära enheter blir baserade på den plattformen. Huang säger dock att version 3 av plattformen är i stort sett klar och att företaget nu riktar in sig på att utveckla Tegra 4.

Nvidia har alltså stora planer för Tegra-plattformen och enligt Huang planerar företaget att uppdatera den årligen med en ny version. De produkter som hittills släppts på marknaden med Tegra-plattformen har varit Microsofts Zune HD och den ganska fatalt misslyckade telefon från samma företag, Kin.

Det finns också produkter som övergett Tegra 2-plattformen och nu senast så gick Boxee Box över från Tegra 2 till en lösning från Intel istället. Tydligen så erbjöd Intels CE4100-processor bättre prestanda än Nvidias lösning, vilken hade problem med H.264-formatet.

PC, Övrigt, Nvidia, Huang, Tegra
36.8° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
ons. 22 sep 2010, 14:23
Tegra 3 är snart klar Vi kan vänta oss årliga uppdateringar av plattformen
36.8°
0