44 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Test av strömförbrukning av datorkomponenter Trimma 100 W utan att förlora prestanda
Test av strömförbrukning av datorkomponenter

Jag har tidigare under veckan varit inne på att det på senare tid blivit en trend att vara "grön" inom datorindustrin och att tillverka komponenter som drar mindre och mindre ström. Bit-tech har också undersökt detta i en rad tester för komponenter till stationära datorer.

Ser man till processorn så kommer Bit-tech fram till att Intels processorer är överlag strömsnålare än vad AMDs processorer är men det är mycket mer än bara processorer som testas. Det är viktigare också anser jag, att se systemen som helhet för att bedöma hur strömsnåla de egentligen men det är väldigt lätt att haka upp sig på enstaka komponenter.

Något som inte kommer som så överraskande är att nyare nätaggregat är bättre än äldre men tittar man till exempel på lagringsmedia så ger faktiskt inte SSDs så mycket sänkning jämfört med till exempel 5400 rpm-hårddiskar. Däremot så ger de ju en enorm prestandaförbättring som måste tas med i bilden.

I Bit-techs slutsats säger man dock att genom att använda strömsnålare komponenter kan man trimma ner ett system omkring 100 W utan att förlora någon prestanda, eftersom man inte byter processor eller grafikkort.

bit-tech.net PC, Hårdvara, Datorkomponenter, Strömförbrukning
37.6° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
fre. 26 feb 2010, 14:16
Test av strömförbrukning av datorkomponenter Trimma 100 W utan att förlora prestanda
37.6°
0