32 i dag 10 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Thailand-katastrofen kan ge en chans åt SSDs Mekaniska hårddiskar ökar i pris
Thailand-katastrofen kan ge en chans åt SSDs

Den katastrofriska översvämningen i Thailand har haft en större effekt på hårddiskindustrin än vad man först trodde och nu är det ont om hårddiskar vilket driver upp priserna.

Nu säger analytiker att det här kan vara det perfekta tillfälle som SSD-marknaden letat efter och kanske äntligen kommer innebära ett genombrott in i mainstream då bristen på hårddiskar väntas vara ända in i första kvartalet under nästa år. Priset har redan även fördubblats på vissa produkter, vilket gör läget än värre.

Flera av de stora tillverkarna lägger nu ordrar på SSDs istället eftersom hårddiskar inte finns tillgängligt i tillräckligt kvantitet. Det kan betyda att vi kommer se rekordkvartal från flera SSD-tillverkare under fjärde kvartalet i år.

Hur det här kommer påverka slutpriset på datorsystem är i nuläget oklart men prisskillnaden mellan SSDs och hårddiskar är fortfarande stor. SSDs kommer troligen att bli billigare på grund av det faktum men även om man inte får lika stort utrymme med SSDs som med hårddiskar i dagsläget så har de flesta användare redan stora externa hårddiskar som tar hand om det problemet.

PC, Övrigt, Thailand, Hårddisk, SSD
38.7° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
tors. 3 nov 2011, 10:24
Thailand-katastrofen kan ge en chans åt SSDs Mekaniska hårddiskar ökar i pris
38.7°
0