41 i dag 38 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Tidig benchmark för Core i9 Släpps dock inte förrän nästa år
Tidig benchmark för Core i9

Sidan PC Lab har fått chansen att testa en av Intels kommande "Gulftown" Core i9-processorer, vilka ju kommer att ha 2 kärnor mer än Core i7-processorerna.

Hastighetsökningen i benchmarktesterna som kördes skalar väldigt bra med antalet kärnor då det ökar med omkring 50 %. Det gäller ju dock endast för applikationer som är optimerade för flera processorkärnor, annars är det inte så mycket bättre än Core i7 med sina 2,8 GHz. Med tiden blir det nog säkert bättre att ha flera processorkärnor då fler och fler mjukvaror optimeras för det.

Core i9 kommer dock att dra mer ström än Core i7 och ligger på 130 W jämfört mer 95 W. Priset kommer ju förstås också att ligga högre än Core i7 till en början och frågan är om det är värt att satsa på från start eller om man ska vänta. Strömförbrukningen brukar ju också gå ner efter ett par revisioner, vilket ytterligare kan spara in lite på budgeten efter köpet.

Hursomhelst så kommer processorerna inte att finnas på marknaden förrän någon gång tidigt nästa år, kanske i januari, men nu vet vi lite av vad vi kan vänta oss.

PC, Hårdvara, Intel, Core i9, Sex kärnor
37.2° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
ons. 25 nov 2009, 16:02
Tidig benchmark för Core i9 Släpps dock inte förrän nästa år
37.2°
0