3 i dag 12 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Trinity kommer vara 50 % snabbare än Llano
Kommer nästa år

Trinity kommer vara 50 % snabbare än Llano

Som jag berättade om under gårdagen så visade AMD upp en bärbar dator med nästa generation av Fusion-APU:er, Trinity, som ska basera sig på Bulldozer med integrerad Radeon-grafik.

Att visa upp datorsystemet var dock inte det enda som AMD gjorde utan de talade också en del om vad Trinity kommer innebära. När APU:erna kommer släppas i mainstream någon gång under 2012 så räknar företaget med att de kommer vara omkring 50 % snabbare än de nyligen lanserade Llano-varianterna.

Något ganska intressant är också att Trinity faktiskt är det första chipet baserat på Bulldozer-kärnan som AMD demonstrerar. Rena Bulldozer-processorer beräknas ju släppas någon gång under sommaren men de har vi ännu inte sett skymten av ens i en officiell demonstration.

Demot som AMD körde med Trinity under Fusion Devoloper Summit innehöll uppspelning av HD video, vilket verkar vara ett ganska populärt demo att köra i nuläget. Det hela kördes i ett av Microsofts Windows-operativsystem. Det fanns dock inga prestandakrävande applikationer med i demot så det är svårt att säga någonting om prestandan i övrigt.

Normalt sett så brukar processorutvecklare demonstrera en fungerande variant av kommande chip omkring ett år innan de släpps på marknaden. Det betyder att Trinity antagligen kommer släppas omkring samma tid som Llano gjordes i år. AMd sade också att de redan haft fungerande Trinity-prototyper i flera veckor.

PC, Hårdvara, AMD, Fusion, Trinity
Trinity kommer vara 50 % snabbare än Llano
37.3° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
fre. 17 jun 2011, 10:01
37.3°
0

Trinity kommer vara 50 % snabbare än Llano

Kommer nästa år