42 i dag 44 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Trinity lanseras i mitten på maj AMD säger återigen att den blir mycket bättre än Llano
Bild till artikel

SweClockers har postat en presentationsbild som ger lite information om de kommande mobila varianterna av Trinity, AMDs uppföljare till Llano som ska släppas i andra generations APU-plattform.

I bilden kan vi se något som AMD talat om förut, nämligen att prestandan av Trinity ska bli upp till 30 % bättre än Llano överlag och grafiken ska vara mer än 50 % bättre än den tidigare generationen.

Uppgifter som SweClockers fått tag på säger också att de första Trinity-baserade APU:erna ska släppas den 15:e maj och till en början ska det släppas modeller för stationära datorer men även en del mobila varianter. De strömsnåla varianterna kommer dock att dröja fram till juni månad och det innebär säkert att vi kommer få se ganska många AMD-baserade "ultrabooks" under Computex.

Enligt bilden här ovan så kommer Trinity även att optimeras för Windows 8 med funktioner som till exempel AVX, AES-NI, SSE4.2 och DirectX 11.1 grafik. APUn ska även ha en ny generation av auto-överklockningsfunktionen som kallas för TurboCore 3.0.

Den mobila versionen av APUn har designats för att kunna ge upp till 12 timmars batteritid, även om ordet "resting" finns med i mening. Det betyder nog som vanligt att mätningen inkluderar ett datorsystem som bara står och inte kör några processer alls.

sweclockers.com PC, Hårdvara, AMD, Trinity
37.7° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
tors. 5 apr 2012, 16:55
Trinity lanseras i mitten på maj AMD säger återigen att den blir mycket bättre än Llano
37.7°
0