10 i dag 11 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Trött på fingeravtryck på din bärbara dator? Skrubba fram en matt yta med en tvättsvamp
Trött på fingeravtryck på din bärbara dator?

En glossy finish kan vara väldigt snyggt på många produkter och det används ganska frekvent på många datormodeller idag. Ett stort problem är dock att de agerar som fingeravtrycksmagneter, vilket definitivt inte är snyggt och faktiskt väldigt irriterande.

Ett inlägg på webbsidan lifehacker har kommit upp med ett sätt att bli av med problemet men jag skulle kunna tänka mig att det riskerar att bryta mot diverse garantiavtal och liknande. I inlägget beskrivs ett ganska enkelt sätt för att omvandla den glänsande ytan till en matt yta och därmed göra fingeravtrycksproblemet mindre besvärligt.

Man kan helt enkel ta en vanlig tvättsvamp, eller väldigt fin stålull, för att uppnå resultatet, vilket blir en matt finish. Man behöver bara skrubba med tvättsvampen i några minuter i stora cirklar för att ta bort det yttersta lagret på plasten och resultatet är mer likt borstat stål.

Jag har inte testat det här själv men det verkar definitivt intressant. Jag är dock inte säker på om jag skulle riskera att testa detta på helt nya produkter men något äldre system, där kanske garantin redan gått ut, skulle säkert kunna fräschas upp med den här metoden.

PC, Hårdvara, Glossy finish, Matt finish
171 röster Är du trött på glänsande ytor på bärbara datorer?
Visa resultat
37.3° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
tis. 28 sep 2010, 18:20
Trött på fingeravtryck på din bärbara dator? Skrubba fram en matt yta med en tvättsvamp
37.3°
0