33 i dag 42 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
VESA tillkännager DockPort USB 3.1 kombinerat med DisplayPort
Bild till artikel

Video Electronic Standards Association (VESA) har tillkännagett en ny standard kallad DockPort som kombinerar USB 3.1 med DisplayPort-kontakten.

DockPort har designats för att konkurrera med Thunderbolt och riktar sig primärt mot portabla system som bärbara datorer och högpresterande tablets. När man kopplar ihop två DockPort-kompatibla enheter så kommer kabeln att överföra högupplöst video, ljud, USB-kompatibel dataströmmar och DC-ström. Detta gör att man kan överföra filer eller till exempel ladda batteriet via DockPort.

Kopplar man in en enhet från DockPort till en annan enhet med en standard DisplayPort-kontakt så slås de nya funktionerna av och tar bort risken att tillföra ström där det inte behövs och på så sätt förstöra någonting.

DockPort som standard finns nu tillgänglig för alla medlemmar i VESA utan extra kostnad och de första enheterna kompatibla med DockPort visas redan nu under Computex. Med det sagt så kan det dock dröja ett tag innan de dyker upp i butikerna eftersom VESA-gruppen ännu inte slutfört ett testprotokoll för standarden.

bit-tech.net PC, Hårdvara, VESA, DockPort, USB 3.1, DisplayPort
44.6° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
ons. 4 jun 2014, 08:36
VESA tillkännager DockPort USB 3.1 kombinerat med DisplayPort
44.6°
0