33 i dag 38 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Vi kollar in modulära minidatorn Revo Build Nytt på kontoret
Vi kollar in modulära minidatorn Revo Build

Vad är det här?
Under hösten 2015 visade Acer upp den modulära minidatorn Revo Build som består av olika moduler som staplas på varandra där användaren själv väljer vilka delar som ska finnas med. Den billigaste basstationen, som i sig är en fungerande dator, kostar 1990 kronor och är bland annat utrustad med en tvåkärnig Intel Celeron N3050-processor samt 2GB DDR3L SDRAM och 32 GB flashminne. Dessutom finns det ytterligare två varianter med en högre prislapp utrustade med de kraftfullare processorerna Intel Core i3-4170 och Intel Core i5-6200U. Utöver basstationen kan sedan moduler liksom hårddiskar, högtalare och mobila laddningsstationer adderas. Laddningsstationen kan även användas separat och fungerar exempelvis som ett extrabatteri för din telefon när du är på resande fot.

Vad är vårt första intryck?
Acer överdriver inte när de säger att det ska vara enkelt att sätta ihop datorn. De olika modulerna staplas helt enkelt på varandra som byggklossar och får fäste via magneter. Datorn är dessutom liten, 12x12 centimeter, och känns smidig och väldigt portabel. Hur den presterar och hur de olika delarna fungerar tillsammans återstår att se.

Vad ser vi mest fram mot att testa?
Det ska bli intressant att se vilken prestanda datorn kan erbjuda och hur den reagerar när moduler adderas eller tas bort under användning. Jag ser också fram emot att testa den mobila laddningsstationen för att se om den känns användbar även när den inte används tillsammans med datorn.

PC, Hårdvara, Revo Build, nytt på kontoret, acer
48.7° 0 Emmy Zettergren Emmy Zettergren
tis. 19 apr 2016, 20:00
Vi kollar in modulära minidatorn Revo Build Nytt på kontoret
48.7°
0