9 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Western Digital lanserar My Book VelociRaptor Duo Ska ge upp till 400 MB/s med Thunderbolt
Western Digital lanserar My Book VelociRaptor Duo

Western Digital tillkännagav under gårdagen My Book VelociRaptor Duo som är precis vad det låter, en extern hårddiskenhet med dubbla VelociRaptor-hårddiskar.

VelociRaptor-hårddiskarna ligger på en kapacitet av 1 TB vardera och de kan köras i antingen RAID 0-konfiguration för ökad prestanda eller i RAID 1-konfiguration för ökad säkerhet.

En annan nyhet med My Book VelociRaptor Duo är att den kommer med Thunderbolt-gränssnittet istället för USB. Enligt WD så ska överföringshastigheterna kunna nå upp mot 400 MB/s om man kör med RAID 0-konfiguration, vilket känns ganska snabbt när det gäller mekaniska hårddiskar.

Ska man matcha My Book VelociRaptor Duo i hastighet och kapacitet så får man förlita sig på SSDs och även där köra dem i RAID, något som inte är billigt. My Book VelociRaptor Duo är heller inte så billig i och för sig då den kostar 900 dollar och WD tar ut ett ganska saftigt pris för lådan med tanke på att en 1 TB VelociRaptor-hårddisk kostar 260 dollar men du får ju åtminstone Thunderbolt.

PC, Hårdvara, Western Digital, My Book VelociRaptor Duo, Thunderbolt
38.1° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
fre. 31 aug 2012, 15:45
Western Digital lanserar My Book VelociRaptor Duo Ska ge upp till 400 MB/s med Thunderbolt
38.1°
0