6 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Basketboll med inbyggd tränare En liten sensor hjälper dig kasta bättre

Evo One är en ny sorts basketboll som ska kunna hjälpa alla som använder den att kasta bollenb perfekt. Just nu är det dock bara en dröm och för att den ska bli verklighet så behöver skaparna samla ihop 45 000 dollar via Kickstarter.

Bollen ser ut som en vanlig basketboll men inuti så hittar vi en liten sensor som känner av hur bollen snurrar med mera. Den sensorn kan sedan räkna ut om du kastat bollen bra eller dåligt och om du kastat bra så piper den till så du vet det. Tanken är att detta pip ska få dig att direkt veta om du gjort rätt eller fel för att till slut få in rätt kastteknik i muskelminnet.

Projektet har 18 dagar kvar och har hittills samlat ihop 24 000 dollar så kanske kommer detta att bli verklighet. Är du sugen på att beställa en boll så kostar den just nu 79 dollar med frakt vilket blir runt 520 kronor.

Pryl, Mojänger, evo one, basketboll, basket, sport, kickstarter

Hoop Tracker - en klocka för basketspelare
Sparar statistik och annat från basketmatcherna

Hoop Tracker är ny smartwatch som är speciellt framtagen för basketspelare som vill hålla kolla på sin basketträning, basketstatistik och annat relaterat till basket. Med klockan ska man bland annat via en trådlös sensor som fästs i basketkorgen kunna logga var ifrån man skjuter sina skott på planen och om bollen träffar plankan, ringen samt om bollen går i korgen. Med hjälp av den informationen kan man sedan plocka fram statistik som man kanske kan använda för att utveckla sitt basketspel. Är man en sucker på sociala medier kan datan även delas där om man känner för det. Jag antar att målgruppen för den här klockan inte är jättestor men skulle du vara en av dem som är sugen på en Hoop Tracker så släpps klockan i början av 2014 och kommer då att kosta runt 200 dollar. Tumnagel
37.4°
0
37.4° 0 Gordon Andersson Gordon Andersson
fre. 30 aug 2013, 11:55
Basketboll med inbyggd tränare En liten sensor hjälper dig kasta bättre
37.4°
0