32 i dag 10 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Bestic hjälper funktionshindrade att äta Men man får inte ha för bråttom
Bestic hjälper funktionshindrade att äta

Bestic är en svenskutvecklad maskin som är tänkt att hjälpa människor med funktionshinder att äta på egen hand.

Maskinen fungerar lite som maskinerna på nöjesfält där man ska fånga mjukisdjur och annat med hjälp av en gripklo. Användaren kontrollerar Bestics arm och tillhörande sked med en liten touchpad och när användaren fått något på skeden trycker de på touchpaden och skeden förs till användarens mun.

Oskarshamns kommun har med hjälp av stimulansbidrag från regeringen redan köpt in Bestic skriver Expressen. En Bestic kostar 39.000 kronor exklusive moms vilket jag tycker låter ofattbart dyrt för en maskin med den här funktionaliteten.

Här nedan kan ni kolla in en kort demonstrationsfilm av Bestic. Hoppa fram till 0.50 om ni vill skippa snacket.

Pryl, Robotar, matamaskin, bestic, funktionshinder Via expressen.se
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Bestic hjälper funktionshindrade att äta
Obi är en robot som kan mata rörelsehindrade personer En maskin som kan mata dig Obi är en slags robot som kan hjälpa rörelsehindrade personer att äta så att inte en människa behöver göra detta. Roboten har fyra olika skålar där en vårdnadshavare kan placera maten. Därefter kan man lära Obi i vilken ordning och med vilka intervaller den ska använda sin inbyggda sked för att skopa upp mat ur skålarna och mata den rörelsehindrade personen. Det går även att byta ut skedarna till olika storlekar. En Obi kostar 4.500 dollar vilket kanske känns lite väl i överkant för en sådan här maskin. Tumnagel
40.7°
0
39.2° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
fre. 26 okt 2018, 12:15
Bestic hjälper funktionshindrade att äta Men man får inte ha för bråttom
39.2°
0