6 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Boeing bygger missil som slår ut elektronik Tillbaka till stenåldern
Boeing bygger missil som slår ut elektronik

I den moderna världen känns det som att en av de värsta sakerna som kan hända skulle vara om all elektronisk utrustning plötsligt slogs ut, servrar raderas, banksystem nollställs och allt annat läskigt som det innebär.

Därför är det inte konstigt att det finns militär forskning om att bygga vapen som gör just detta. Bland annat håller Boeing på att utveckla en missil de kallar Counterelectronics High-powered Microwave Advanced Missile Project, eller CHAMP om man känner att det namnet var lite väl långt.

CHAMP är en missil som flyger över det den ska träffa istället för in i det och nedåt skickar den mikrovågor som dödar all elektronisk utrustning. De har precis testat missilen genom att flyga över ett tvåvåningshus fullt med datorer och tv-apparater. Alla apparater dog precis som det var tänkt samt att alla kameror som spelade in experimentet även de lade av.

Vad tidsplanen för ett fungerande vapensystem är är oklart men läskigt som tusan är det, å andra sidan så dödar den i alla fall inte människor.

Pryl, Mojänger, boeing, emp, mikrovågor, militär, krig Tack till alla som tipsat
33.0° 0 Gordon Andersson Gordon Andersson
tors. 25 okt 2012, 11:17
Boeing bygger missil som slår ut elektronik Tillbaka till stenåldern
33.0°
0