m

Canon släpper en hög med nya kameror
Inget superintressant men here goes

Canon släpper en hög med nya kameror
Pryl / Övrigt

Canon passar på nu under CES-mässan och presenterar ett gäng nya kameror, både videokameror och kompakter.

Fyra stycken Powershot-kameror i a-serien blev det och för första gången hittar vi hd-filmning i den serie kameror.

Fem stycken videokameror blir det med XA10 i toppen.

Vill ni veta mer om exakt vad alla kameror kan så har ni pressmeddelandet efter hoppet.

Canon introducerar i dag två nya PowerShot, med en helt ny nivå av rolig, kreativ och enkel fotografering på marknaden för digitala kompaktkameror. I PowerShot A2200 och PowerShot A1200 kombineras Canons expertis med filmning av HD-videofilmer och lättanvända fotograferingslägen, inklusive det smarta automatiska läget, vilket gör det enkelt för alla att uppnå utmärkta resultat genom att klicka på en knapp.

PowerShot A2200 är den tunnaste modellen i A-serien hittills, har ett uppladdningsbart litiumjonbatteri och är tillgänglig i svart, rött, silver och blått. Med den får du en portabel och flexibel kamera som även är enkel att använda. PowerShot A1200 är tillgänglig i silver och svart och drivs med AA-batterier. Det är den perfekta vardagskameran, med ett behändigt brett grepp och en optiska sökare som gör det enklare att komponera bilder.

Canon-prestanda till ett överkomligt pris
Canon har med utgångspunkt från sin omfattande bildhanteringsexpertis sett till att PowerShot A2200 och PowerShot A1200 erbjuder en kraftfull blandning av design, utmärkt bildkvalitet och lättanvändhet som du kan förvänta dig från en PowerShot-kamera. PowerShot A2200 har en sensor på 14,1 megapixels och PowerShot A1200 har en sensor på 12,1 megapixels, vilket gör att du kan skriva ut bilder upp till affischstorlek eller skapa den perfekta kompositionen genom att beskära dina bilder.

Båda modellerna har ett äkta Canon-vidvinkelobjektiv på 28 mm med en 4x optisk zoom vilket ger dig ett brännviddsintervall på 28 ? 112 mm (motsvarande för 35 mm-kameror). Det gör att du kan ta bilder av en mängd olika motiv, allt från bilder av stora grupper till porträtt, men även makrobilder av blommor och insekter.

Båda modellerna har dessutom en 2,7-tums-LCD-skärm med 230 000 pixels som både gör det enkelt att ta bilder och att titta på dem. Det finns en intuitiv inställningsratt på båda modellerna som ger snabb och enkel åtkomst till en mängd olika fotograferingslägen. Genom råd och tips i användargränssnittet får du hjälp med de olika kamerainställningarna, vilket gör att du bättre kan förstå de olika funktionerna på kameran när du använder dem.

Perfekta bilder på ett enkelt sätt
Båda de här modellerna har Canons kraftfulla DIGIC 4-bildprocessor, vilket ger bilder med hög kvalitet, snabbt svar och funktioner för en mängd olika kreativa och praktiska fotograferingslägen.

Båda har även den senaste versionen av Canons smarta automatiska läge - ett fullständigt automatiskt fotograferingsläge som kan känna av upp till 32 olika fotograferingsförhållanden - vilket gör det enkelt att ta skarpa bilder med hög kvalitet, oavsett motiv, under alla belysningsförhållanden. I det smarta automatiska läget känns motiv igen under ett antal olika belysningsförhållanden, från strålkastarbelysta porträtt med hög kontrast och solnedgångar, till landskap med blå himmel. När motivet har känts igen justeras kamerans inställningar automatiskt så att en så bra bild som möjligt tas, och om du komponerar om bilden innan du tar den ändras inställningarna omedelbart.

Även om motivet rör på sig kan tekniken för ansiktsigenkänning använda det smarta automatiska läget till att automatiskt upptäcka huvudmotivet, oavsett om det är en person eller ett föremål, och sedan spåra personen eller föremålet tills du trycker ned slutaren. Det gör att du alltid kan ta skarpa och välexponerade bilder.

När du fotograferar på platser där du inte får använda blixt, som på museum, kan du använda det nya diskreta läget till att avaktivera blixten och alla kameraljud, vilket gör att du kan ta bilder utan att störa någon. Det finns även ett särskilt oskärpereduceringsläge som passar perfekt för fotografering i svagt ljus där kameraskakningar och rörliga motiv annars kan medföra att bilden blir oskarp. I det här läget med minskad upplösning känns rörelser och ljusstyrkan i motiv igen automatiskt och sedan används det till att undvika oskärpa och ge skarpa resultat.

Förutom de imponerande stillbildmöjligheterna i båda kamerorna finns det dessutom funktioner för att ta HD-videofilmer med upplösningen 720p, vilket gör att du kan fånga motiv med HD-kvalitet. Dessutom ingår Miniatyreffekt i videoläget, som gör att du kan spela in långtidssekvenser där motivet förvandlas till ett modellandskap.

Frihet att skapa - funktioner som gör det roligt att fotografera
Om du vill få ännu mer kontroll eller ge dina bilder en mer personlig känsla kan du använda livejusteringen till att manuellt ändra inställningarna för ljusstyrka, färg och ton. I det här läget visas resultatet direkt på LCD-skärmen, innan du tar bilden. Förutom Miniatyreffekt finns det andra kreativa filter, som

Fisheyeeffekt, Superintensiv och Affischeffekt. Det finns även funktionen Leksakskameraeffekt som du kan använda till att få dina bilder att se ut som om de var tagna med en hålkamera, och med filtret Monokrom kan du skapa atmosfäriska bilder i sepia, svartvitt eller andra monokromatiska toner.

Med hjälp av den smarta slutaren med teknik för ansiktsigenkänning kan du vara med i dina egna bilder. Du kan använda den till att utlösa slutaren med ett leende, en blinkning med ena ögat eller helt enkelt när ett nytt ansikte upptäcks i motivet - perfekt för självporträtt eller gruppbilder.

Enkelt att fotografera, organisera och dela
Det har aldrig varit enklare att dela med sig av de där speciella ögonblicken till släkt och vänner. Om du har en PowerShot A2200 eller PowerShot A1200 får du även ett automatiskt medlemskap på CANON iMAGE GATEWAY, där du får tillgång till ett kostnadsfritt, säkert onlineutrymme på 2 GB som du kan använda till att överföra och dela dina favoritbilder och -videofilmer.

PowerShot A2200 ? funktioner:

14,1 megapixels
28 mm-vidvinkelobjektiv med 4x zoom
2,7-tums-LCD-skärm
Smart automatiskt läge, enkelt läge och råd och tips
HD-filmer (720p)
Skärpereduceringsläge
Livejustering och kreativa filter
Ansiktsigenkänning, automatisk borttagning av röda ögon
DIGIC 4
Litiumjonbatteri
PowerShot A1200 ? funktioner:

12,1 megapixels
28 mm-vidvinkelobjektiv med 4x zoom
2,7-tums-LCD-skärm med optisk sökare
Smart automatiskt läge, enkelt läge och råd och tips
HD-filmer (720p)
Skärpereduceringsläge
Livejustering och kreativa filter
Ansiktsigenkänning, automatisk borttagning av röda ögon
DIGIC 4
AA-batterier
Rekommenderat pris för PowerShot A1200 inkl. moms är 1 100 kronor. Säljstart mars 2011.

Rekommenderat pris för PowerShot A2200 inkl. moms är 1 200 kronor. Säljstart februari 2011.


Canon presenterar i dag PowerShot A800, en prisvärd och användarvänlig kompakt digitalkamera som gör det möjligt att ta perfekta bilder genom att bara sikta och trycka. PowerShot A800 har ett smart automatiskt läge som gör att vem som helst snabbt kan ta toppenbilder med Canon-kvalitet, även nybörjare och den som sällan fotograferar.

Snygg design, smarta funktioner
PowerShot A800 finns i rött, silver, svart eller blågrått med raffinerad design med mjuka kanter, och den har ett äkta Canon-objektiv som ger Canons bildkvalitet till ett överkomligt pris. PowerShot A800 har 10,0 megapixels, 3,3x optisk zoom och en ljusstark 2,5-tums LCD-skärm, allt i ett kompakt format så att du kan ha kameran i fickan och snabbt och enkelt ta bilder och dela med dig av dem.

Fantastiska foton ? var du än är
PowerShot A800 har ett smart automatiskt läge där upp till 19 olika lägen identifieras och rätt inställningar automatiskt används för de aktuella förhållandena. Därför kan du alltid vara säker på att få bästa möjliga bild, antingen du fotograferar människor, landskap, solnedgångar eller närbilder, tack vare Canon-tekniken. När du fotograferar inomhus eller tar bilder av motiv i rörelse får du hjälp av läget Reducering av oskärpa* och behöver aldrig mer ta oskarpa bilder. Om du vill vara mer kreativ kan du välja metoden Superintensiv eller Affischeffekt och skapa mer färgstarka och konstnärliga bilder.

PowerShot A800 har den extra fördelen att drivas av två AA-batterier vilka finns att köpa världen över när de tar slut.

Sikta, tryck och dela
Överför och dela högkvalitetsvideo direkt från PowerShot A800 med hjälp av överföringsprogrammet för YouTube?. Kostnadsfritt medlemskap i CANON iMAGE GATEWAY innebär att användarna kan lagra, dela och redigera foton och videoklipp tillsammans med släkt och vänner. CANON iMAGE GATEWAY erbjuder 2 GB utrymme online, så att användarna snabbt och enkelt kan visa upp sin kreativitet.

PowerShot A800 ? funktioner:

10,0 megapixels
Objektiv med 3,3x optisk zoom
2,5-tums vinklingsbar LCD-skärm
Smart automatiskt läge
Läget Reducering av oskärpa
Användarvänlig design
16 fotograferingsmetoder, inklusive Självutlösare ansikte
DIGIC III
Long Play-videoklipp
AA-batterier
Rekommenderat pris inkl. moms är 900 kronor.

Försäljningsstart är i februari 2011

Canon introducerar i dag PowerShot A3300 IS och PowerShot A3200 IS, två nya modeller med bildhantering med hög kvalitet och ett antal kreativa funktioner i ett färgglatt hus. De här nya modellerna gör det enklare än någonsin att ha kul med din fotografering.

De här modellerna tar stillbilder med hög upplösning och dessutom HD-videofilmer med upplösningen 720p med bildstabilisering, vilket gör dem till ett flexibelt alternativ till ett överkomligt pris för alla som vill kunna återuppleva sina bästa ögonblick med enastående detaljer.

De här modellerna efterträder A3000 IS och A3100 IS som toppmodeller i PowerShot A-serien. De är både tunna och eleganta med ett robust metallchassi som återspeglar de robusta prestanda du får med alla Canon-produkter. Med de här kamerorna kan du sätta färg på din fotografering redan innan du har tagit din första bild. PowerShot A3300 IS är tillgänglig i rött, blått, rosa och silver medan PowerShot A3200 IS är tillgänglig i rosa, orange, silver och blått.

Bildhantering med Canon-kvalitet
Båda modellerna har en bildsensor med hög upplösning: PowerShot A3300 IS har en upplösning på 16,0 megapixels och PowerShot A3200 IS har en upplösning på 14,1 megapixels. Tack vare den här höga upplösningen kan du skriva ut ända upp till A2-storlek utan att förlora kvalitet, och du kan skapa intressanta kompositioner genom att beskära. Canons senaste DIGIC 4-bildbehandlingsteknik används för båda modellerna, vilket både gör dem snabba och gör att det går att ta bilder med hög kvalitet.

Båda modellerna har ett äkta Canon-vidvinkelobjektiv på 28 mm med 5x optisk zoom, vilket ger flexibilitet för alla situationer, oavsett om du vill fånga familjesammankomster, helger eller händelser på kvällen. Det mångsidiga zoomintervallet gör att alla får plats, och även att du kan ta mer intima porträtt på nära håll. Den integrerade optiska bildstabilisatorn med linsförskjutning - en oöverträffad funktion som endast finns i Canons kameror - minskar effekten av kameraskakningar, som annars gör att bilder du tar i svagt ljus eller med full zoom kan bli suddiga. Det här gör att du kan ta skarpa bilder med full upplösning med bara 1/8 av det ljus som annars skulle krävas för en modell utan bildstabilisering.

Bra bilder redan från början
PowerShot A3300 IS och PowerShot A3200 IS gör det enklare för alla att ta fantastiska stillbilder av en upplevelse, ett speciellt ögonblick eller ett fantastiskt äventyr. Båda modellerna har dessutom den senaste versionen av Canons smarta automatiska läge, där varje fotograferingssituation beräknas utifrån ett antal olika faktorer, grupperas i någon av 32 upptäckbara scener och sedan justeras automatiskt inställningarna så att motivet fångas på rätt sätt, utan att du behöver göra något.

Det smarta automatiska läget är perfekt för att ta bilder. Där kombineras tekniken för ansiktsigenkänning med den senaste tekniken för automatisk igenkänning av motiv, vilket gör att du kan identifiera och låsa både på människor och annat som rör sig i motivet. När motivet har identifierats används Servo AF/AE till att se till att motivet förblir i fokus och exponerat på rätt sätt, ända tills du trycker ned slutaren helt och bilden tas.

Tack vare de förbättrade integrerade funktionerna i-Contrast och den smarta blixtexponeringen fångas motiv med bästa möjliga detaljskärpa, vilket minskar förekomsten av hårda skuggor och överexponerade högdagrar. Tekniken för rörelseigenkänning används även till att upptäcka kamera- och motivrörelser, och sedan väljs automatiskt den optimala kombinationen av slutartid och ISO-känslighet, vilket ger skarpa resultat med lite brus. Även svåra förhållanden, som motiv under starka strålkastare eller i motljus, kan upptäckas automatiskt och fångas på ett optimalt sätt i det smarta automatiska läget.

Om du föredrar att fotografera genom att sikta och trycka på slutaren kan du använda det enkla läget där de flesta av knapparna avaktiveras och där de flesta ikonerna inte visas på skärmen, vilket gör det enkelt för till och med den mest oerfarna fotograf att ta perfekta bilder. Du kan snabbt och enkelt dela bilder på den stora skärmen med 230 000 pixels. PowerShot A3300 IS har en LCD-skärm på 3,0 tum och PowerShot A3200 IS har en bildskärm på 2,7 tum, med fem olika ljusstyrkeinställningar. Det finns en funktion för snabbt ljus som du kan använda till att omedelbart ändra skärmen till full ljusstyrka genom att trycka på en knapp. Den här funktionen är särskilt användbar när du tittar på skärmen under mycket ljusa förhållanden. Dessutom visas råd och tips på skärmen för alla funktioner, vilket gör det enklare för dig att snabbt bekanta dig med kameramenyn.

Kraftfulla kreativa funktioner för alla
Du kan ta HD-videofilmer med upplösningen 720p så att du kan lagra alla speciella ögonblick med hög kvalitet. Du kan spela in med H.264 -format, vilket gör att det går att lagra mer videofilm på ett enda kort jämfört med standardformatet MJPEG. För första gången i PowerShot A-serien har båda kamerorna dessutom Canons dynamiska optiska bildstabilisator som motverkar kameraskakningar som ofta uppstår när du rör på dig samtidigt som du spelar in, vilket ger jämnare och skarpare filmer.

I båda modellerna finns det sex olika kreativa filter som du kan använda till att lägga till olika perspektiv till dina bilder. Förutom filtren Miniatyreffekt, Fisheyeeffekt, Superintensiv och Affischeffekt finns det två nya filter som du kan använda till att experimentera. Med det nya filtret Leksakskameraeffekt kan du få dina bilder att se ut som om de var tagna med en hålkamera, och med filtret Monokrom kan du skapa atmosfäriska bilder i sepia, svartvitt eller andra monokromatiska toner. Du kan använda det populära filtret Miniatyreffekt både på filmer och på stillbilder, och registrera 1,5 eller 3 eller 6 bildrutor/sekund, vilket gör att du kan skapa intervallvideofilmer av små modeller.

Om du vill kunna göra bildjusteringar utan att behöva känna till alla manuella inställningar kan du använda livejusteringen till att kontrollera grundläggande bildkontroller som ljusstyrka, färg eller ton tills du uppnår det önskade resultatet. Alla justeringar visas direkt på LCD-skärmen, vilket gör att du kan förhandsgranska de olika effekterna innan du tar bilden.

Du kan ta självporträtt på ett antal olika innovativa sätt med båda modellerna, eller se till att du själv kan vara med i bilden. Med hjälp av den smarta slutaren med tekniken för ansiktsigenkänning kan du utlösa slutaren genom att le, blinka med ena ögat, eller när kameran upptäcker ett nytt ansikte i motivet. Det finns även ett nytt diskret läge som du kan använda vid fotografering i tysta miljöer där det inte är tillåtet att använda blixt, som under ceremonier eller på museum. I det läget avaktiveras alla kameraljud, fokushjälpslampan och blixten.

Dela ögonblicket på kameran och online
Om du har en PowerShot A3300 IS eller PowerShot A3200 IS får du även ett automatiskt medlemskap på CANON iMAGE GATEWAY, där du får tillgång till ett kostnadsfritt, säkert onlineutrymme på 2 GB som du kan använda till att överföra och dela dina favoritbilder och -videofilmer.

PowerShot A3300 IS ? funktioner:

16,0 megapixels
28 mm-vidvinkelobjektiv med 5x zoom
Optisk bildstabilisator
3-tums-LCD-skärm
Smart automatiskt läge, enkelt läge och råd och tips
HD-filmer (720p) med dynamisk bildstabilisator
Livejustering och kreativa filter
Ansiktsigenkänning, automatisk borttagning av röda ögon
DIGIC 4
Litiumjonbatteri
PowerShot A3200 IS ? funktioner:

14,1 megapixels
28 mm-vidvinkelobjektiv med 5x zoom
Optisk bildstabilisator
2,7-tums-LCD-skärm
Smart automatiskt läge, enkelt läge och råd och tips
HD-filmer (720p) med dynamisk bildstabilisator
Livejustering och kreativa filter
Ansiktsigenkänning, automatisk borttagning av röda ögon
DIGIC 4
Litiumjonbatteri
Rekommenderat pris för PowerShot A3200 IS inkl. moms är 1400 kronor.

Rekommenderat pris för PowerShot A3300 IS inkl. moms är 1600 kronor.
Säljstart februari 2011.

Canon utökar idag sin videokameraserie för konsumenter, serien LEGRIA HF M, med de nya videokamerorna LEGRIA HF M41, LEGRIA HF M46 och LEGRIA HF M406 ? en förstklassig samling AVCHD-modeller med pekskärm som kombinerar högkvalitativt HD-videosystem med helt nya, roliga och kreativa funktioner.

Serien LEGRIA HF M gör det roligt att videofilma och vänder sig till alla som vill gå ett steg vidare med sina kunskaper. Alla modellerna har Canons HD CMOS Pro-sensor som levererar enastående video i professionell Full HD-kvalitet, och de har också den nya unika funktionen Story Creator som står för ett härligt och intuitivt sätt att spela in filmer som berättar en hel historia.

Professionell bildteknik
Från Canons professionella videokameraserie kommer HD CMOS Pro-sensorn, som betyder att de här kamerorna klarar svagt ljus på ett markant bättre sätt, eftersom ljuskänslighetsområdet i sensorerna har ökats med 160%*. Större pixlar samlar in mer ljus, ökar känsligheten och ger ett bredare dynamiskt omfång med bättre nyanser mellan skarpt belysta områden och mörka skuggor. Korrekt färgåtergivning säkerställer att alla bilder får optimal kvalitet och sensorns Full HD-upplösning innebär att man kan filma och titta på resultatet på HDTV-apparater utan att behöva storleksändra.

Canons nya HD-videoobjektiv har ett sofistikerat optiskt system, utformat för snabba, tysta, korrekta prestationer och minimal bildförvrängning. Med den 10x optiska zoomen filmar man med många olika brännvidder, och maximal bländare f/1,8 ger dessutom snabbare tagningar, kombinerat med en bländare som skapar en mer attraktiv bakgrundsslöja.

Det nya objektivet har dessutom Canons lovordade bildstabiliseringsteknik och gör det enkelt att ta skakningsfria filmer i många olika situationer. Bildstabiliseringen Dynamic minskar kameraskakningens effekt när man rör sig och filmar samtidigt och bildstabiliseringen Powered ger extra stadigt telefoto utan behov av stativ när man filmar avlägsna objekt.

Kreativ med Story Creator
Det nya läget Story Creator fungerar som en personlig filmregissör och ger förslag på vilka slags scener som kan spelas in för att berätta en hel story, oavsett om det gäller semesterdagboken eller familjesammankomsten. Story Creator är ett kreativt, enkelt, roligt och innovativt sätt att filma och dela med sig. Allt hanteras direkt i kameran**

Förbättrad pekskärmskontroll
Alla modellerna har en stor 7,5 cm (3,0") LCD-pekskärm med en upplösning på 230 000 punkter. På skärmen ges tillgång till många olika funktioner, inklusive Dekoration ? en ny rolig och unik videofunktion för att lägga till animeringar, stämplar, ramar och meddelanden på filmen i realtid. LCD-skärmen säkerställer att bilderna är skarpa, menyerna lättförståeliga och innehållet enkelt att hitta. Den elektroniska sökaren på modellen LEGRIA HF M41 (0,61 cm/0,24") är dessutom ett alternativt sätt för att göra inspelningar i sämre ljusförhållanden.

Ändra utseende med biofilter
En annan ny funktion i LEGRIA HF M-serien är de s.k. biofiltren, som förändrar vardagsscenerna helt, både vad gäller utseende och känsla. Det finns 8 förinställda filter att välja bland och deras olika effekter kan förhandsgranskas så att man kan välja det filter som passar scenen bäst. Effekten Kraftig skänker färg och livfullhet i filmen, Dröm ger softfokus och en magisk, drömlik effekt, medan Kall skapar en känsla av science fiction. Filtren används direkt i kameran och användarna får en lite annorlunda kreativ möjlighet, utan behov av PC eller extra programvara.

Högkvalitativt ljud
Den nya serien har mycket bra ljudfunktioner tack vare en ny inbyggd mikrofon med höga prestanda. Mikrofonen innehåller högkvalitativa komponenter, är mer känslig och fångar upp ljudet tydligare i riktigt tysta scener, med minimalt bakgrundsljud. Mikrofonriktningen kan justeras så att inspelningen lämpar sig för scenen och Zoom Mic ökar automatiskt ljudnivån vid zoomning så att ljudet från avlägsna objekt får optimal kvalitet. En equalizer ser till att ljudet optimeras för bästa resultat och användaren kan justera det så att det passar objektet, scenen eller innehållet.

Fantastiska hemmafilmer på ett bekvämt sätt
Det är enkelt att spela in riktigt bra videofilmer med alla modellerna, även om man är nybörjare. Den nya och förbättrade funktionen Smart Auto identifierar direkt förhållandena i scenen och väljer automatiskt en av 38 olika inställningar för bästa inspelningsresultat. En ny telemakrofunktion ger fantastiska närbilder på bara 40 cm avstånd. Smart Auto tar hand om alla inställningar vid inspelningen, oavsett om det gäller personer, natur eller landskap. Allt användaren behöver göra är att komponera bilden.

Tekniken Instant AF tillhandahåller snabb och korrekt autofokus, något som är väsentligt för högkvalitativ HD-video, och har ett höghastighetssystem med två sensorer som förhindrar att eventuella fokuseringsfel förstärks på större HD-skärmar. Ansiktsigenkänningen arbetar tillsammans med Instant AF och ser till att de ansikten som användaren vill framhäva väljs ut som fokuspunkt och blir välexponerade.

Längre inspelning med dubbla minneskortplatser
Alla modellerna har dubbla minneskortplatser och stöder de senaste SDXC-korten. Och med funktionen Växla minne kan inspelningen fortsätta längre tack vare automatisk växling till nästa tillgängliga lagringsutrymme när det som används blir fullt. Inspelningar som har konverterats från HD till Standard Definition direkt i kameran kan också överföras direkt till webben tack vare Eye-Fi-anslutna funktioner, så att resultatet kan delas med släkt och vänner.

Tillbehör
Serien LEGRIA HF M är kompatibel med ett stort tillbehörssortiment. En unik ny trådlös Bluetooth-mikrofon*** möjliggör utmärkt ljudupptagning 50 m bort och har också tvåvägskommunikation. Den som sköter kameran kan alltså utan att behöva flytta på sig be objekten placera sig på ett annorlunda sätt. Ett nytt undervattenshus, WP-V3, är perfekt vid inspelning under vatten och i den inbyggda miniblixtskon passar många olika externa mikrofoner och videobelysningar. Befintliga 43 mm objektivadaptrar kan också användas.

Serien LEGRIA HF M:

Canons HD CMOS Pro-sensor
10x HD-videoobjektiv, bländare
Optisk bildstabilisator
Överlägset ljud
Kreativa funktioner med biokänsla
Funktionen Dekoration
7,5 cm pekskärm
Smart Auto, Ansiktsigenkänning och Instant AF
Modellen LEGRIA HF M41:

Elektronisk sökare
32 GB minne, två SDXC-minneskortplatser
Modellen LEGRIA HF M46:

16 GB minne, två SDXC-minneskortplatser
Modellen LEGRIA HF M406:

Två SDXC-minneskortplatser
* Jämfört med CMOS-sensorer som tidigare använts i Canons videokameror

** Beroende på tillgänglighet till Internetanslutning.

*** Endast kompatibel med modellen LEGRIA HF M41

Rekommenderat pris inkl moms för:
LEGRIA HF M41 är 8 400 kr.
LEGRIA HF M46 är 7 300 kr.
LEGRIA HF M406 är 6 800 kr.


Försäljningsstart är i februari 2011

Idag släpper Canon serien LEGRIA HF R ? en helt omarbetad serie enklare HD?videokameror. Videokamerorna vänder sig till alla som vill gå vidare från tagningar med mobiltelefoner eller kompaktkameror. Med de nya modellerna LEGRIA HF R28, LEGRIA HF R26 och LEGRIA HF R206 är det både roligt och lätt att videofilma! Videokamerorna har naturligtvis Canons välkända bildkvalitet och det är enkelt att filma och dela med sig av de högkvalitativa HD-sekvenserna.

Alla de nya modellerna i LEGRIA HF R-serien innehåller kreativa verktyg och en videokvalitet som aldrig funnits tidigare i de enklare HD-videokamerorna. I de förstklassiga specifikationerna hittar man en Full HD CMOS-sensor, Smart Auto-läge och teknik för ansiktsigenkänning. Och med den nya funktionen Dekoration flödar kreativiteten, utan att det behövs någon dator. Modellerna är kompakta och lätta och hänger enkelt med överallt.

Fantastiska videosekvenser på ett enkelt sätt

I LEGRIA HF R-serien finns Canons HD-kamerasystem, med 3,2 MP Full HD CMOS-sensor som ger högre prestanda i svagt ljus, Canons eget HD videoobjektiv och en högpresterande DIGIC DV III-processor. Med 28x avancerad zoom videofilmar man enkelt på avstånd, och inspelning med 24 Mbit per sekund innebär att snabba händelseförlopp spelas in utan problem.

Den stora 7,5 cm (3,0") högupplösta LCD-pekskärmen gör hanteringen självförklarande och återger fina detaljer och fylliga färger. Det är mycket enkelt att se den sekvens som spelas in. Ett intuitivt pekgränssnitt gör navigeringen enkel och med Canons 3D Flip View hittar man snabbt tagningarna efter dag och klockslag genom att peka och bläddra mellan klippen på skärmen.

Det imponerande Smart Auto-läget gör det bekvämt att börja videofilma direkt, även för nybörjare. Videokamerans inställningar optimeras automatiskt efter motiv och ljusförhållanden. Smart Auto kan nu identifiera upp till 38 motiv och har en ny telemakrofunktion för fokusering så nära som 40 cm, något som ger imponerande närbilder av små objekt.

Alla modellerna har också en dynamisk bildstabilisator. Den dynamiska bildstabilisatorn är särskilt viktig för att dämpa den skakoskärpa som kan förstärkas vid visning på HDTV-apparater. Den hjälper till att ge jämna filmsekvenser, även vid inspelning när man promenerar eller rör sig.

Familjebilderna blir perfekta tack vare tekniken för ansiktsigenkänning, som identifierar upp till 35 ansikten och ställer in skärpa och exponering därefter.

Kreativa inspelningar
LEGRIA HF R-serien stöder användarnas kreativa, personliga sida. Med funktionen Dekoration kan de förstärka sina filmer på ett unikt och individuellt sätt och lägga in texter, bilder och animeringar för att skapa personliga videofilmer. Den medföljande pennan ger fler möjligheter till handskrivna meddelanden, inlägg och placering av stämplar och bilder.

Med funktionen Dekoration läggs sofistikerade specialeffekter in i filmen ? direkt via videokameran. Effekterna syns direkt, något som annars skulle ha inneburit flera timmars arbete vid datorn. Här öppnas möjligheter till videohälsningar online för att säga Grattis på födelsedagen eller Lycka till!

Allt kommer med
Alla modellerna har dubbla minneskortplatser som hanterar SDXC-kort. Det betyder att användarna kan lagra ännu mer än vad som ryms på det 32 GB flashminne som finns i LEGRIA HF R28. Här ryms hela semestern. Med dubbla kortplatser kan inspelningar också kopieras från ett minneskort till ett annat i videokameran. Ett snabbt sätt att dela med sig av speciella händelser. Funktionen Växla minne innebär att kameran automatiskt växlar över till nästa tillgängliga minneskort när det som används blir fullt, och användarna kan fortsätta filma utan att behöva oroa sig.

Det intelligenta systemet med litiumjonbatterier betyder att användarna kan se hur lång inspelningstid som finns kvar och alltså veta på minuten när det är dags att ladda.

Både LEGRIA HF R28 och LEGRIA HF R26 stöder konvertering från High Definition (HD) till Standard Definition (SD) direkt i videokameran, så att det är snabbt och enkelt att dela med sig online. Med programmet PIXELA kan användarna sedan överföra sina videofilmer direkt till YouTube. Alla modeller är kompatibla med trådlösa Eye-Fi-minneskort*, som innebär att inspelningar kan överföras direkt från videokameran till flera videowebbplatser.

Videokamerorna kan anslutas direkt till en HDTV-apparat via medföljande HDMI?kabel. Video och ljud ansluts alltså i ett enda enkelt steg.

Tillbehör
För första gången har dessa enklare videokameramodeller också en objektivgänga. Det betyder att den nya telekonvertern TL-H34 II kan användas för extrema närbilder och vidvinkelkonvertern WD-H34 II för bredare synfält i små utrymmen.

Serien LEGRIA HF R:

3,2 MP Full HD CMOS-sensor
Högupplöst 7,5 cm LCD-pekskärm
28x avancerad zoom
Smart Auto med telemakro
Dynamisk bildstabilisator
Funktionen Dekoration
24 Mbit/s
HDMI-kabel medföljer
Ansiktsigenkänning
Modellen LEGRIA HF R28:

32 GB flashminne, två SDXC-kortplatser
Modellen LEGRIA HF R26:

8 GB flashminne, två SDXC-kortplatser
Modellen LEGRIA HF R206:

Två SDXC-minneskortplatser
* Den här produkten ger inga garantier för stöd till funktioner med Eye-Fi-kort (inklusive trådlös överföring). Om problem uppstår med ett Eye-Fi-kort, var god kontakta korttillverkaren. Observera även att i många länder eller regioner krävs godkännande för att använda Eye-Fi-kort. Utan godkännande är användning av kortet inte tillåten. Var vänlig kontrollera med korttillverkaren om det är ovisst om kortanvändning godkänts.


Rekommenderat pris inkl moms för:
LEGRIA HF R28 är 5 200 kr
LEGRIA HF R26 är 4 200 kr
LEGRIA HF R206 är 4 000 kr

Försäljningsstart för HF R serien är i mars 2011

Canon presenterar idag den nya serien LEGRIA FS400 ? Canons hittills minsta videokameror med Standard Definition (SD), som kombinerar elegant design i fickformat med lovordad bildkvalitet.

De nya videokamerorna LEGRIA FS46 och LEGRIA FS406 är efterträdare till serien FS300 och innehåller mängder av avancerade bildhanteringsfunktioner i ett bekvämt, hanterbart format. Även helt oerfarna användare kan enkelt dokumentera och dela med sig av alla värdefulla minnen.

Övertygande bildkvalitet
Serien LEGRIA FS400 har ett antal avancerade bildhanteringsfunktioner, inklusive en DIGIC DV II-processor, Canons eget videoobjektiv och kraftfull förstoring med 41x avancerad zoom. Med dessa kärntekniker kommer användarna närmare objekten utan att kompromissa med kvaliteten ? och till ett mycket rimligt pris.

Bekväma tagningar med fantastiska funktioner
LEGRIA FS46 och LEGRIA FS406 håller en fantastisk bildkvalitet och är Canons hittills mest kompakta och lättaste videokameraserie. Vikten är bara 220 gram och videokamerorna får lätt plats i fickan.

Med funktionen Pre REC dokumenteras precis allt. Det är ett förinspelningsläge som automatiskt lagrar 3 sekunders inspelning innan man trycker på Start. Med läget Dual Shot förenklas inspelningen ytterligare genom att både video och stillbilder kan spelas in utan att fotograferingsläget behöver ändras. All koncentration kan läggas på själva händelsen istället.

Både LEGRIA FS46 och LEGRIA FS406 kan skryta med ett mer avancerat läge för Video?snapshot, som innebär att det nu går att ta två, fyra och åtta sekunders klipp. Ett perfekt sätt för att dokumentera semestern i snabba, enkla, underhållande klipp som sedan kan delas ut via webben.

Den dynamiska bildstabilisatorn arbetar extremt effektivt för att minska skakoskärpan när 41x avancerad zoom används och när inspelning sker i rörelse.

Kvällsmotiv har också lagts till bland fotograferingsmetoderna och totalt finns det nu 12 olika alternativ att välja bland. Det nya alternativet Nattläge är perfekt för inspelningar mellan skymning och totalt mörker, eftersom det dämpar ljusslöjor i begränsade ljusstarka områden, som till exempel gatlyktor.


Längre inspelningstid
Den nya serien FS400 ger också längre inspelningstid ? mer än 3½ timmes kontinuerlig inspelning med fulladdat batteri. Och med snabbladdningen laddar man cirka 60 minuters inspelningstid på bara 20 minuter.


Flera lagringsalternativ för enkel delning
LEGRIA FS46 har 8 GB inbyggt flashminne, som klarar mer än fem timmars inspelning utan att minneskort behöver användas. Lagringskapaciteten kan utökas ännu mer genom att inspelning också kan göras på SDXC-kort.

Modellen LEGRIA FS406 kan också spela in på Eye-Fi-kort, för bekväm delning av resultatet. Eye-Fi-kort stöder enkel, trådlös överföring till videowebbplatser.*


Canons serie LEGRIA FS400 ? nyckelfunktioner:

Canons minsta digitala videokameror
41x avancerad zoom och dynamisk elektronisk bildstabilisering
Läget Dual Shot
6,7 cm LCD i bredbildsformat
Video-snapshot
Läget Kvällsmotiv
Intelligent litiumjonbatteri
Förinspelningsläget Pre REC
Programmet PIXELA medföljer

Canon LEGRIA FS46:

8 GB dubbelt flashminne

Canon LEGRIA FS406:

Dubbla kortplatser för SDXC- och Eye-Fi-kort
* Den här produkten ger inga garantier för stöd till funktioner med Eye-Fi-kort (inklusive trådlös överföring). Om problem uppstår med ett Eye-Fi-kort, var god kontakta korttillverkaren.

Observera även att i många länder eller regioner krävs godkännande för att använda Eye-Fi-kort. Utan godkännande är användning av kortet inte tillåten. Var vänlig kontrollera med korttillverkaren om det är ovisst om kortanvändning godkänts.

Rekommenderat pris inkl moms för:
LEGRIA FS46 är 2 900 kr
LEGRIA FS406 är 2 700 kr


Försäljningsstart för FS 400 serien är i april 2011

Läs mer
36.9°
0

Canon släpper en hög med nya kameror

Inget superintressant men here goes

Allt fler söker hjälp för dataspelsberoende
Dataspelsakuten ser en stor ökning av samtal

TT rapporterar att Dataspelsakuten har sett en ordentlig uppgång av samtal från folk som söker rådgivning kring dataspelsberoende. Enligt Patrik Wincent, vd för Dataspelsakuten, är det framför allt bland bland yngre som problemet breder ut sig. Enligt honom är det jättemånga yngre som fastnar bakom skärmen och som inte vill gå till skolan. Konsekvenserna av ett spelmissbruk kan vara känslomässiga, fysiska, sociala och mentala, berättar Patrik Wincent. Det kan börja gå sämre i skolan, man kan börja vända på dygnet, ljuga om sitt spelande, det kan uppstå konflikter med familj, man kan börja isolera sig, sluta med sin träning och få fysiska besvär som huvudvärk och migrän. Hur vanligt det är med datorspelsberoende i Sverige är fortfarande inte ordentligt studerat och enligt enhetschefen på Dataspelsakuten behövs det göras större studier för att ta reda på det. Tumnagel
36.7°
+
Frode Wikesjö
0

Ny trailer för S04 av Stranger Things
Welcome To The Creel House

Under Netflix Tudum-jippo i går kväll passade de på att släppa en ny trailer för de fjärde säsongen av Stranger Things. I denna trailer visar upp Creel-huset vilket verkar vara huset på gatan som man inte vill besöka. Hur detta kusliga hus platsar i seriens fjärde säsong får vi reda på när den har premiär någon gång under nästa år. Tumnagel
37.5°
+
Frode Wikesjö
0

AC Milans tränare vill se basketregler i fotboll
Så sporten kan locka en större publik

På senare tid har det kommit en hel del tokiga förslag för hur man vill förändra fotboll. Förslag som att ha VM vartannat år och så klart Super League. Nu har AC Milans tränare Stefano Pioli kommit med förslaget att införa en regel som säger att man inte får föra bollen tillbaka till egen planhalva när man väl tagit sig in på offensiv halva. Detta liknar reglerna som finns i basket och ska då hjälpa till att få ett mer offensivt spel. Utöver denna regel vill Stefano att man ska stanna klockan när bollen går ut ur spel och att tränarna kan kalla en time out i första halvlek. Någonstans får man ju anta att Stafanos idéer antagligen inte kommer bli verklighet. Tumnagel
37.8°
+
Frode Wikesjö
0

Första titten på S02 av The Witcher
Och S03 är bekräftad

I går kväll släppte Netflix ett gäng klipp från den andra säsongen av The Witcher. Denna andra säsong har premiär den 17 december så det kan man ju se fram emot. Netflix bekräftade också i går att en tredje säsong av serien är beställd samt en ny anime-film i The Witcher-universumet. Utöver det så ska det också komma en mer familjevänlig The Witcher-serie vara på gång, exakt hur det ska funka återstår väl att se. Tumnagel
38.8°
+
Frode Wikesjö
0

Retrospektiv för Ghost Recon Advanced Warfighter
Kvällsnörderi

YouTube-kanalen GmanLives bjuder här på ett längre retrospektiv för Ubisoft-spelen Ghost Recon Advanced Warfighter 1 samt 2 och pratar om hur konsolversionerna av spelen skilde sig från PC-versionen. Tumnagel
37.9°
+
Frode Wikesjö
0

Så här stoppar meme-detektiver NFT-bedrägerier
Vad är det är för tidslinje

I denna video pratar Wired med Don Caldwell och hans team från Know Your Meme om hur de gör för att verifiera att NFT-auktioner som utger sig för att vara "originalet" av en meme faktiskt är det. NFT, eller Non-fungible tokens, blev väldigt populärt tidigare i år och sedan dess har flera memes sålts för miljontals kronor. Bland annat Doge, som såldes för 4 miljoner dollar. Tumnagel
35.4°
+
Hugo Engström
0

Sega Mega Drive- och N64-kontroller kommer till Switch
Retrofest på Nintendo nästa månad

Under veckans Nintendo Direct meddelade Nintendo att man snart kommer att släppa ett gäng med retrospel till Nintendo Switch Online, spel som urpsrungligen släpptes till Nintendo 64 och Sega Mega Drive. I samband med detta kommer Nintendo även att släppa de båda handkontrollerna som ursprungligen användes till Nintendo 64 och Sega Mega Drive till Switch. Kontrollerna kommer att släppas när Nintendo lanserar den nya prenumerationen Nintendo Switch Online + Expansion Pack nästa månad. De nya kontrollerna kommer att kosta 50 dollar styck men vad den nya expansionspacks-prenumerationen kommer att kosta finns det än så länge inga uppgifter om. Här kan ni läsa lite mer om vilka spel från Nintendo 64 och Mega Drive som ingår i expansionspacks-prenumerationen till Nintendo Switch Online. Tumnagel
42.8°
+
Wille Wilhelmsson
0

Snart kan du använda din gamla Gamerpic igen
Hurra!

Om du är en av de personerna som vill använda din gamla Gamerpic från Xbox 360-tiden så har Microsoft nu fixat till det så du kan importera dem med rätt upplösning. Det var i samband som Microsoft lanserade Xbox One som det blev svårare att få med sig sina gamla Gamerpics då stort fokus istället lades på att man skulle ha de där märkliga Mii-liknande figurerna och att gränssnittens upplösning har ökat. Redan nu kan folk som är med i konsolens Alpha Skip Ahead Insider-program testa funktionen vilket brukar innebära att det släpps till den stora massan inom relativt snar framtid. Tumnagel
37.6°
+
Frode Wikesjö
0

Rykte William Shatner ska åka till rymden med Blue Origin
Star Trek-legendaren blir den äldste rymdfararen någonsin

TMZ har varit i kontakt med källor som uppger att Star Trek-skådespelaren William Shatner kommer att åka med på Blue Origins nästa bemannade tripp till rymden med företagets raket Blue Shepard. Skulle ryktet stämma skulle den nu 90-årige Shatner bli den äldsta personen någonsin som åkt till rymden. Det rekordet innehas nu av 82-åriga Wally Funk som åkte med Blue Origins första bemannade rymdresa tidigare i år, en resa där även Amazon och Blue Origins grundare Jeff Bezos var med. Huruvida Shatner kommer att betala något för att eventuellt åka till rymden med Blue Origin finns det inga uppgifter om. När Blue Origins nästa bemannade flygning med New Shepard kommer att ske är även det okänt i dagsläget. Tumnagel
40.6°
+
Wille Wilhelmsson
0

Alan Wake Remastered jämförs med Alan Wake
Har tightare grafik på bana tre

Den 5 oktober kommer Remedy släppa Alan Wake Remastered vilket är, inte helt oväntat, en upphottad version av Alan Wake fån 2010. Spelet innehåller så klart grundspelet men även de två expansionerna The Signal och The Writer. Men hur mycket snyggare kommer spelet egentligen att vara? Det försöker videon besvara genom att jämföra Xbox 360-versionen med Xbox Series X-versionen. Alan Wake Remastered kommer släppas till PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One och Windows via Epic Games Store. Tumnagel
37.4°
+
Frode Wikesjö
0

Vissa appar körs inte i 120 Hz på iPhone 13 Pro
Apple säger att de ska fixa

Apples nya iPhone 13 Pro började levereras igår och en av de största förbättringarna i år är den nya ProMotion-skärmen med en variabel uppdateringsfrekvens upp till 120 Hz. Dock verkar det inte som att alla appar har stöd för funktionen än. 9to5Mac har hittat ett antal tredjepartappar som fortfarande körs i 60 Hz, vilket kan vara lite av en besvikelse om du uppgraderat till 13 Pro för just den nya skärmen. The Verge har frågat Apple om beteendet och de har två förklaringar. Ena är att utvecklare behöver uppdatera sina appar så telefonen vet att de ska köras i 120 Hz. Den andra förklaringen är att det finns något sorts problem med Apples Core Animation-teknik, vilket företaget tydligen ska fixa i en kommande uppdatering. Tumnagel
36.3°
+
Hugo Engström
0

Sony släpper specialutgåva för Gran Turismo 7
Firar spelseriens 25-årsjubileum

När Sony väl släpper Gran Turismo 7 den 4 mars 2022 kommer det finna möjlighet att spendera lite extra pengar på en specialutgåva som firar spelseriens 25-årsjubileum. Utgåvan heter passande nog 25th Anniversary Edition och innehåller standardgrejer som stålomslag, soundtrack och lite digitalt trams så som bilar samt avatarer. Förbokar du utgåvan får du också en Toyota Castrol TOM’S Supra, Mazda RX-VISION GT3 Concept (Stealth) och Porsche 917K Living Legend i spelet. Vad det officiella svenska priset kommer landa på är oklart just nu men i USA kostar den 90 dollar så antagligen kommer det bli runt tusenlappen här. Tumnagel
39.1°
+
Frode Wikesjö
0

Detaljer om kameran i Pixel 6 läcker
Ny sensor för första gången sedan 2018

Googles Pixel 6 är runt hörnet, vilket förstås betyder att vi kommer att få reda på en del egenskaper från den redan annonserade telefonen. De senaste läckorna handlar om kameran, som för första gången sedan Pixel 3 2018 kommer få en uppgradering från 12.2-megapixel-sensorn Sony IMX363. Pixel 6 verkar få Samsungs 50-megapixel-sensor ISOCELL GN1. XDA har fått tag på nästa version av Googles kamera-app och har genom den lyckats hitta några funktioner som potentiellt kommer att hamna i företagets nästa telefon. Så här verkar specifikationerna se ut: Bakre kameror - 50MP Samsung GN1 huvudkamera - 12MP Sony IMX386 ultra vidvinkel - 48MP Sony IMX586 4x tele (Endast Pixel 6 Pro) Främre - Pixel 6: 8MP - Pixel 6 Pro: 12MP Sony IMX663 Pixel 6-serien verkar också få en del intressanta kamerafunktioner, däribland: manuella vitbalansjusteringar när du tar bilder, magisk borttagning (som skulle kommit till Google Foto), ansiktsskärpa, rörelseoskärpa, porträttljus och babyläge. Tumnagel
39.1°
+
Hugo Engström
0

Det här är världens snabbaste SUV
Brabus 900 Rocket Edition toppar 330 km/h

Brabus senaste skapelse är en 900 Rocket Edition av Mercedes-AMG GLE 63 S 4Matic+ Coupé. Den bilen i standardutförande bjuder på 612 hästar ur den 4,0 liter stora V8:an. Det tyckte Brabus var för fjuttigt så man masserade upp maskinen till 4,5 liter och 900 hästar istället. Det gör att bilen numera toppar 330 km/h vilket ska göra den till världens snabbaste SUV. 0-100 km/h ska klaras av på 3,2 sekunder. Förutom att den går rackarns fort får man även ett nytt kjolpaket, mängder av kolfiberdetaljer, takvinge, annat avgassystem och 24 tum stora fälgar. Inredningen har även den gjorts om för att kännas ännu lyxigare än tidigare. Vad man får betala för Brabus behandling av bilen framgår tyvärr inte. Tumnagel
33.3°
+
Bobby Green
0

Kanada har släppt Meng Wanzhou på fri fot
Och Kina har släppt fängslade kanadensare på fri fot

Telekomjätten Huaweis ekonomichef Meng Wanzhou nu fått lämna Kanada efter runt tre år i husarrest på grund anklagades för bedrägeri och för att ha brutit med sanktioner. Efter en uppgörelse, som beslutade att Meng slipper rättegång samt att de allvarligaste anklagelserna läggs på is fram till den 1 december 2022, har hon släppts på fri fot och ska vara på väg tillbaka till Shenzhen i Kina. Kort efter Mengs frigivning meddelade Kanadas premiärminister Justin Trudeau att Kina släppte de två kanadensiska medborgare, Michael Kovrig och Michael Spavor, som har suttit frihetsberövade i Kina i några år. Dessa kanadensare greps i Kina 2018 kort efter Meng fängslades och anklagades för gisslan-diplomati då detta sågs som en hämndaktion från Kinas sida. Kina förnekade dock att det fans någon koppling mellan dessa två fall. Tumnagel
30.0°
+
Frode Wikesjö
0

Utvecklardagbok för Company of Heroes 3
Ser bra ut!

Relic släppte nyligen sin första utvecklardagbok för kommande Company of Heroes 3. I den får man höra hur utvecklarna utvecklar spelet tillsammans med communityn samt se lite klipp från själva spelet. Company of Heroes 3 kommer utspela sig runt medelhavet och följer de allierade när de tog sig genom norra Afrika för att ta tillbaka Europa genom Italien. Som spelare kommer du kunna mark-, luft- samt marintrupper och beslut som du tar på slagfältet kan ha långvariga konsekvenser i senare strider. Company of Heroes 3 ska släppas till Windows under 2022. Tumnagel
39.2°
+
Frode Wikesjö
0

Russel T. Davies återvänder till Doctor Who
Hurra!

Det är väl inte direkt kontroversiellt att säga att Doctor Who var som bäst när Russel T. Davies var showrunner för nya serien. Russel var mannen som återupplivade serien med Christopher Eccleston och tog hand om serien hela vägen fram till Steven Moffat tog över med Matt Smith som doktorn. Hur som helst så kommer Russel T. Davies att återvända som seriens showrunner efter Chris Chibnall är klar med sin sista säsong. Någon gång under 2023 är det tänkt att Russels Doctor Who-säsong ska dra igång. Tumnagel
39.9°
+
Frode Wikesjö
0

Kina vill förbjuda transaktioner av kryptovalutor
Gjorde att Bitcoin föll med över sju procent

Den kinesiska centralbanken PBOC meddelade i går att samtliga transaktioner av kryptovalutor är olagliga och att de bör förbjudas. Detta uttalande antyder såklart att Kina kommer bli hårdare med att reglera kryptoindustrin i landet. PBOC meddelar också att den kommer att övervaka finansiella institut och olika betalföretag så att dessa håller sig borta från handel i kryptovalutor och de som bryter mot förbudet ska utredas för kriminell aktivitet. Om det kommer bli olagligt att även inneha valutorna är oklart just nu. Anledningen till att användandet av kyptovalutor ska bli olagligt är för att PBOC anser att valutorna stör den finansiella stabiliteten och underlättar bedrägerier eller andra illegala aktiviteter. Kina har dock en egen digitala valuta på gång, en valuta som de kinesiska myndigheterna då kan övervaka finansiella transaktioner. Gårdagens uttalanden gjorde att priset på Bitcoin föll med över sju procent under gårdagen. Tumnagel
42.6°
+
Frode Wikesjö
0

Jimmy Kimmel mumsar starka kycklingvingar
Klarar han hettan?

Det senaste avsnittet av Hot Ones gästades av pratshowvärden Jimmy Kimmel som fick svara på diverse intressanta frågor samtidigt som han mumsar i sig starka kycklingvingar. Tumnagel
79kg
+
Frode Wikesjö

Så blir Maker's Marks bourbon till
Buteljerar 24 miljoner flaskor om året

I det senaste avsnittet av Dan Does åker Daniel till Makerx27s Mark för att se hur deras bourbon blir till. I fabriken som har funnits i 60 år tillverkas 24 miljoner stycken flaskor varje år så det är lite ruljans på grejerna. Tumnagel
94kg
+
Bobby Green

Lyssna på Guns N' Roses nya singel
Det här är Hard Skool

Efter singeln Absurd i början av augusti är det nu dags för Guns Nx27 Roses att släppa ytterligare en ny låt - Hard Skool. I mitt tycke började den lite segt men sen när Axl drar igång hör man att han i alla fall har kvar lite av det där gamla soundet som vi alla älskar. Just nu är bandet på turné och går allt vägen kommer gänget att uppträda på Sweden Rock nästa år. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green

Så görs produkter för att undvika tullavgifter
Är Converse tofflor?

I denna video från Cheddar kollar man lite på hur företag på ganska finurliga sätt designar sina produkter för att slippa extra tullavgifter som endast gäller för en viss produktkategori. Det ska vara okej att ändra produkter för att passa in under en viss produktkategori, men det är olagligt att på ett uppenbart sätt ljuga om vad en produkt är för något. Tumnagel
82kg
+
Hugo Engström

Nytt från Thåström
Tillsammans med Titiyo

Joakim Thåström har släppt en ny singel som heter Papperstunna väggar och på den medverkar Titiyo. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green

Världsstjärnor deltar i global klimatkonsert
Äger rum på lördag

Nu på lördag kommer Global citizen live att äga rum. Det är en global konsert som ska öka medvetenheten om klimathotet och vara för en jämlik vaccinering. Allt sänds live och det kommer att hållas konserter samtidigt i Lagos, Paris New York, Rio, Sydney och Bombay under ett dygn. Några av artisterna som kommer att uppträda är Jennifer Lopez, Billie Eilish, Coldplay, Ed Sheeran, Elton John, Black Eyed Peas, Duran Duran, Kylie Minogue med flera. Hur du följer spektaklet hittar du på länken nedan. Tumnagel
74kg
+
Bobby Green

Virvelvinden försvinner från Liseberg
Har funnits i 92 år

1923 öppnades portarna till nöjesparken Liseberg i Göteborg. 1929 presenterade man åkattraktionen Virvelvinden för alla de som inte som mig har anlag för åksjuka och gärna snurrar runt. Nu, 92 år senare, kommer attraktionen att tacka för sig och plockas bort. I helgen körs den för sista gången och när den är borta kommer två nya än så länge hemliga attraktioner att stå på dess plats. Vad det handlar om kommer att presenteras nu under hösten. Den som vill ta en sista tur med Virvelvinden får göra det gratis. Visa det här inlägget på Instagram Ett inlägg delat av Liseberg AB (@lisebergab) Tumnagel
51kg
+
Bobby Green

En dag i The Mountains liv
Hafþór Júlíus Björnsson är nu boxare

Islänningen Hafþór Júlíus Björnsson är strongman, starkast i världen, skådespelare och före detta professionell basketspelare. Sedan förra året blev det känt att han ska ta sig an en annan gren - boxning. Målet är att knocka strongman-rivalen Eddie Hall och här får vi se lite hur han tränar inför matchen som troligtvis kommer utspela sig tidigt nästa år. Tumnagel
80kg
+
Bobby Green

Svenska skor med sula av hampa
Icebug släpper nytt

Icebug är ett svenskt skoföretag som vill att skobranschen ska bli mer hållbar. Nu släpper man en ny skomodell som heter Larvik och den har en sula gjord av hampa. Hampan växer snabbt, binder koldioxid och behöver bara en tredjedel av den vattenmängd som krävs för att odla bomull. Marie Thomasson som är head of demand på Icebug säger följande: "Att hela tiden ifrågasätta standardmaterial för att se om de kan ersättas med nya, innovativa lösningar är vardag för oss. Vi använder sedan tidigare till exempel alger från övergödda sjöar i våra mellansulor, vilket är bra både för planeten och funktionen. Hampa är en slitstark fiber, vilket förstås är eftertraktat när man gör outdoorskor, men det jag personligen gillar mest är att det gör skorna så sköna för fötterna. Hampa andas riktigt bra och reglerar temperaturen så att det värmer när det är kallt och kyler när det är varmt." Ett par blir dina för 1799 kronor. Modellen finns även i 100 procent nubuckläder för 1999 kronor. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green

Lil Nas X kör Joline
Dolly Parton-klassiker i ny tappning

Lil Nas X besökte nyligen BBC Radio 1 Live Lounge för att där framföra Dolly Parton klassiska dänga Joline. Tumnagel
96kg
+
Frode Wikesjö

Vans och ryska Rassvet tar fram sko
Och lite kläder

För första gången har Vans och Rassvet (PACCBET) samarbetat och resultatet är en sko (Vans Skate Bold) i två stycken färgskalor och en premiumkollektion av plagg och accessoarer. Rassvet grundades 2016 av en grupp skateboardåkare och företaget leds av skaparen Gosha Rubchinskiy och proffs-åkaren Tolia Titaev. PACCBET betyder gryning eller soluppgång på ryska och varumärket vill vara "det ledande ljuset för den nya vågen av den ryska skate-scenen". Kollektionen släpps den 23 september. Tumnagel
79kg
+
Bobby Green

Gin inspirerad av Natthimlen
Har smak av jasmin och viol

Hendrickx27s presenterar nu den andra upplagan ur serien "Cabinet of Curiosities" och det är Lunar Gin. Den är inspirerad av natthimlen och har smak av jasmin och viol. Här finns även angelikarot, kummin och enbär. Ska dofta tallbarr och kaprifol. Flaskan rymmer 70 centiliter, ginen innehåller 43,4 procent alkohol och för en flaska får du betala 470 kronor. Artikelnumret är 41018. Tumnagel
99kg
+
Bobby Green