m

Canon släpper en hög med nya kameror
Inget superintressant men here goes

Canon släpper en hög med nya kameror
Pryl / Övrigt

Canon passar på nu under CES-mässan och presenterar ett gäng nya kameror, både videokameror och kompakter.

Fyra stycken Powershot-kameror i a-serien blev det och för första gången hittar vi hd-filmning i den serie kameror.

Fem stycken videokameror blir det med XA10 i toppen.

Vill ni veta mer om exakt vad alla kameror kan så har ni pressmeddelandet efter hoppet.

Canon introducerar i dag två nya PowerShot, med en helt ny nivå av rolig, kreativ och enkel fotografering på marknaden för digitala kompaktkameror. I PowerShot A2200 och PowerShot A1200 kombineras Canons expertis med filmning av HD-videofilmer och lättanvända fotograferingslägen, inklusive det smarta automatiska läget, vilket gör det enkelt för alla att uppnå utmärkta resultat genom att klicka på en knapp.

PowerShot A2200 är den tunnaste modellen i A-serien hittills, har ett uppladdningsbart litiumjonbatteri och är tillgänglig i svart, rött, silver och blått. Med den får du en portabel och flexibel kamera som även är enkel att använda. PowerShot A1200 är tillgänglig i silver och svart och drivs med AA-batterier. Det är den perfekta vardagskameran, med ett behändigt brett grepp och en optiska sökare som gör det enklare att komponera bilder.

Canon-prestanda till ett överkomligt pris
Canon har med utgångspunkt från sin omfattande bildhanteringsexpertis sett till att PowerShot A2200 och PowerShot A1200 erbjuder en kraftfull blandning av design, utmärkt bildkvalitet och lättanvändhet som du kan förvänta dig från en PowerShot-kamera. PowerShot A2200 har en sensor på 14,1 megapixels och PowerShot A1200 har en sensor på 12,1 megapixels, vilket gör att du kan skriva ut bilder upp till affischstorlek eller skapa den perfekta kompositionen genom att beskära dina bilder.

Båda modellerna har ett äkta Canon-vidvinkelobjektiv på 28 mm med en 4x optisk zoom vilket ger dig ett brännviddsintervall på 28 ? 112 mm (motsvarande för 35 mm-kameror). Det gör att du kan ta bilder av en mängd olika motiv, allt från bilder av stora grupper till porträtt, men även makrobilder av blommor och insekter.

Båda modellerna har dessutom en 2,7-tums-LCD-skärm med 230 000 pixels som både gör det enkelt att ta bilder och att titta på dem. Det finns en intuitiv inställningsratt på båda modellerna som ger snabb och enkel åtkomst till en mängd olika fotograferingslägen. Genom råd och tips i användargränssnittet får du hjälp med de olika kamerainställningarna, vilket gör att du bättre kan förstå de olika funktionerna på kameran när du använder dem.

Perfekta bilder på ett enkelt sätt
Båda de här modellerna har Canons kraftfulla DIGIC 4-bildprocessor, vilket ger bilder med hög kvalitet, snabbt svar och funktioner för en mängd olika kreativa och praktiska fotograferingslägen.

Båda har även den senaste versionen av Canons smarta automatiska läge - ett fullständigt automatiskt fotograferingsläge som kan känna av upp till 32 olika fotograferingsförhållanden - vilket gör det enkelt att ta skarpa bilder med hög kvalitet, oavsett motiv, under alla belysningsförhållanden. I det smarta automatiska läget känns motiv igen under ett antal olika belysningsförhållanden, från strålkastarbelysta porträtt med hög kontrast och solnedgångar, till landskap med blå himmel. När motivet har känts igen justeras kamerans inställningar automatiskt så att en så bra bild som möjligt tas, och om du komponerar om bilden innan du tar den ändras inställningarna omedelbart.

Även om motivet rör på sig kan tekniken för ansiktsigenkänning använda det smarta automatiska läget till att automatiskt upptäcka huvudmotivet, oavsett om det är en person eller ett föremål, och sedan spåra personen eller föremålet tills du trycker ned slutaren. Det gör att du alltid kan ta skarpa och välexponerade bilder.

När du fotograferar på platser där du inte får använda blixt, som på museum, kan du använda det nya diskreta läget till att avaktivera blixten och alla kameraljud, vilket gör att du kan ta bilder utan att störa någon. Det finns även ett särskilt oskärpereduceringsläge som passar perfekt för fotografering i svagt ljus där kameraskakningar och rörliga motiv annars kan medföra att bilden blir oskarp. I det här läget med minskad upplösning känns rörelser och ljusstyrkan i motiv igen automatiskt och sedan används det till att undvika oskärpa och ge skarpa resultat.

Förutom de imponerande stillbildmöjligheterna i båda kamerorna finns det dessutom funktioner för att ta HD-videofilmer med upplösningen 720p, vilket gör att du kan fånga motiv med HD-kvalitet. Dessutom ingår Miniatyreffekt i videoläget, som gör att du kan spela in långtidssekvenser där motivet förvandlas till ett modellandskap.

Frihet att skapa - funktioner som gör det roligt att fotografera
Om du vill få ännu mer kontroll eller ge dina bilder en mer personlig känsla kan du använda livejusteringen till att manuellt ändra inställningarna för ljusstyrka, färg och ton. I det här läget visas resultatet direkt på LCD-skärmen, innan du tar bilden. Förutom Miniatyreffekt finns det andra kreativa filter, som

Fisheyeeffekt, Superintensiv och Affischeffekt. Det finns även funktionen Leksakskameraeffekt som du kan använda till att få dina bilder att se ut som om de var tagna med en hålkamera, och med filtret Monokrom kan du skapa atmosfäriska bilder i sepia, svartvitt eller andra monokromatiska toner.

Med hjälp av den smarta slutaren med teknik för ansiktsigenkänning kan du vara med i dina egna bilder. Du kan använda den till att utlösa slutaren med ett leende, en blinkning med ena ögat eller helt enkelt när ett nytt ansikte upptäcks i motivet - perfekt för självporträtt eller gruppbilder.

Enkelt att fotografera, organisera och dela
Det har aldrig varit enklare att dela med sig av de där speciella ögonblicken till släkt och vänner. Om du har en PowerShot A2200 eller PowerShot A1200 får du även ett automatiskt medlemskap på CANON iMAGE GATEWAY, där du får tillgång till ett kostnadsfritt, säkert onlineutrymme på 2 GB som du kan använda till att överföra och dela dina favoritbilder och -videofilmer.

PowerShot A2200 ? funktioner:

14,1 megapixels
28 mm-vidvinkelobjektiv med 4x zoom
2,7-tums-LCD-skärm
Smart automatiskt läge, enkelt läge och råd och tips
HD-filmer (720p)
Skärpereduceringsläge
Livejustering och kreativa filter
Ansiktsigenkänning, automatisk borttagning av röda ögon
DIGIC 4
Litiumjonbatteri
PowerShot A1200 ? funktioner:

12,1 megapixels
28 mm-vidvinkelobjektiv med 4x zoom
2,7-tums-LCD-skärm med optisk sökare
Smart automatiskt läge, enkelt läge och råd och tips
HD-filmer (720p)
Skärpereduceringsläge
Livejustering och kreativa filter
Ansiktsigenkänning, automatisk borttagning av röda ögon
DIGIC 4
AA-batterier
Rekommenderat pris för PowerShot A1200 inkl. moms är 1 100 kronor. Säljstart mars 2011.

Rekommenderat pris för PowerShot A2200 inkl. moms är 1 200 kronor. Säljstart februari 2011.


Canon presenterar i dag PowerShot A800, en prisvärd och användarvänlig kompakt digitalkamera som gör det möjligt att ta perfekta bilder genom att bara sikta och trycka. PowerShot A800 har ett smart automatiskt läge som gör att vem som helst snabbt kan ta toppenbilder med Canon-kvalitet, även nybörjare och den som sällan fotograferar.

Snygg design, smarta funktioner
PowerShot A800 finns i rött, silver, svart eller blågrått med raffinerad design med mjuka kanter, och den har ett äkta Canon-objektiv som ger Canons bildkvalitet till ett överkomligt pris. PowerShot A800 har 10,0 megapixels, 3,3x optisk zoom och en ljusstark 2,5-tums LCD-skärm, allt i ett kompakt format så att du kan ha kameran i fickan och snabbt och enkelt ta bilder och dela med dig av dem.

Fantastiska foton ? var du än är
PowerShot A800 har ett smart automatiskt läge där upp till 19 olika lägen identifieras och rätt inställningar automatiskt används för de aktuella förhållandena. Därför kan du alltid vara säker på att få bästa möjliga bild, antingen du fotograferar människor, landskap, solnedgångar eller närbilder, tack vare Canon-tekniken. När du fotograferar inomhus eller tar bilder av motiv i rörelse får du hjälp av läget Reducering av oskärpa* och behöver aldrig mer ta oskarpa bilder. Om du vill vara mer kreativ kan du välja metoden Superintensiv eller Affischeffekt och skapa mer färgstarka och konstnärliga bilder.

PowerShot A800 har den extra fördelen att drivas av två AA-batterier vilka finns att köpa världen över när de tar slut.

Sikta, tryck och dela
Överför och dela högkvalitetsvideo direkt från PowerShot A800 med hjälp av överföringsprogrammet för YouTube?. Kostnadsfritt medlemskap i CANON iMAGE GATEWAY innebär att användarna kan lagra, dela och redigera foton och videoklipp tillsammans med släkt och vänner. CANON iMAGE GATEWAY erbjuder 2 GB utrymme online, så att användarna snabbt och enkelt kan visa upp sin kreativitet.

PowerShot A800 ? funktioner:

10,0 megapixels
Objektiv med 3,3x optisk zoom
2,5-tums vinklingsbar LCD-skärm
Smart automatiskt läge
Läget Reducering av oskärpa
Användarvänlig design
16 fotograferingsmetoder, inklusive Självutlösare ansikte
DIGIC III
Long Play-videoklipp
AA-batterier
Rekommenderat pris inkl. moms är 900 kronor.

Försäljningsstart är i februari 2011

Canon introducerar i dag PowerShot A3300 IS och PowerShot A3200 IS, två nya modeller med bildhantering med hög kvalitet och ett antal kreativa funktioner i ett färgglatt hus. De här nya modellerna gör det enklare än någonsin att ha kul med din fotografering.

De här modellerna tar stillbilder med hög upplösning och dessutom HD-videofilmer med upplösningen 720p med bildstabilisering, vilket gör dem till ett flexibelt alternativ till ett överkomligt pris för alla som vill kunna återuppleva sina bästa ögonblick med enastående detaljer.

De här modellerna efterträder A3000 IS och A3100 IS som toppmodeller i PowerShot A-serien. De är både tunna och eleganta med ett robust metallchassi som återspeglar de robusta prestanda du får med alla Canon-produkter. Med de här kamerorna kan du sätta färg på din fotografering redan innan du har tagit din första bild. PowerShot A3300 IS är tillgänglig i rött, blått, rosa och silver medan PowerShot A3200 IS är tillgänglig i rosa, orange, silver och blått.

Bildhantering med Canon-kvalitet
Båda modellerna har en bildsensor med hög upplösning: PowerShot A3300 IS har en upplösning på 16,0 megapixels och PowerShot A3200 IS har en upplösning på 14,1 megapixels. Tack vare den här höga upplösningen kan du skriva ut ända upp till A2-storlek utan att förlora kvalitet, och du kan skapa intressanta kompositioner genom att beskära. Canons senaste DIGIC 4-bildbehandlingsteknik används för båda modellerna, vilket både gör dem snabba och gör att det går att ta bilder med hög kvalitet.

Båda modellerna har ett äkta Canon-vidvinkelobjektiv på 28 mm med 5x optisk zoom, vilket ger flexibilitet för alla situationer, oavsett om du vill fånga familjesammankomster, helger eller händelser på kvällen. Det mångsidiga zoomintervallet gör att alla får plats, och även att du kan ta mer intima porträtt på nära håll. Den integrerade optiska bildstabilisatorn med linsförskjutning - en oöverträffad funktion som endast finns i Canons kameror - minskar effekten av kameraskakningar, som annars gör att bilder du tar i svagt ljus eller med full zoom kan bli suddiga. Det här gör att du kan ta skarpa bilder med full upplösning med bara 1/8 av det ljus som annars skulle krävas för en modell utan bildstabilisering.

Bra bilder redan från början
PowerShot A3300 IS och PowerShot A3200 IS gör det enklare för alla att ta fantastiska stillbilder av en upplevelse, ett speciellt ögonblick eller ett fantastiskt äventyr. Båda modellerna har dessutom den senaste versionen av Canons smarta automatiska läge, där varje fotograferingssituation beräknas utifrån ett antal olika faktorer, grupperas i någon av 32 upptäckbara scener och sedan justeras automatiskt inställningarna så att motivet fångas på rätt sätt, utan att du behöver göra något.

Det smarta automatiska läget är perfekt för att ta bilder. Där kombineras tekniken för ansiktsigenkänning med den senaste tekniken för automatisk igenkänning av motiv, vilket gör att du kan identifiera och låsa både på människor och annat som rör sig i motivet. När motivet har identifierats används Servo AF/AE till att se till att motivet förblir i fokus och exponerat på rätt sätt, ända tills du trycker ned slutaren helt och bilden tas.

Tack vare de förbättrade integrerade funktionerna i-Contrast och den smarta blixtexponeringen fångas motiv med bästa möjliga detaljskärpa, vilket minskar förekomsten av hårda skuggor och överexponerade högdagrar. Tekniken för rörelseigenkänning används även till att upptäcka kamera- och motivrörelser, och sedan väljs automatiskt den optimala kombinationen av slutartid och ISO-känslighet, vilket ger skarpa resultat med lite brus. Även svåra förhållanden, som motiv under starka strålkastare eller i motljus, kan upptäckas automatiskt och fångas på ett optimalt sätt i det smarta automatiska läget.

Om du föredrar att fotografera genom att sikta och trycka på slutaren kan du använda det enkla läget där de flesta av knapparna avaktiveras och där de flesta ikonerna inte visas på skärmen, vilket gör det enkelt för till och med den mest oerfarna fotograf att ta perfekta bilder. Du kan snabbt och enkelt dela bilder på den stora skärmen med 230 000 pixels. PowerShot A3300 IS har en LCD-skärm på 3,0 tum och PowerShot A3200 IS har en bildskärm på 2,7 tum, med fem olika ljusstyrkeinställningar. Det finns en funktion för snabbt ljus som du kan använda till att omedelbart ändra skärmen till full ljusstyrka genom att trycka på en knapp. Den här funktionen är särskilt användbar när du tittar på skärmen under mycket ljusa förhållanden. Dessutom visas råd och tips på skärmen för alla funktioner, vilket gör det enklare för dig att snabbt bekanta dig med kameramenyn.

Kraftfulla kreativa funktioner för alla
Du kan ta HD-videofilmer med upplösningen 720p så att du kan lagra alla speciella ögonblick med hög kvalitet. Du kan spela in med H.264 -format, vilket gör att det går att lagra mer videofilm på ett enda kort jämfört med standardformatet MJPEG. För första gången i PowerShot A-serien har båda kamerorna dessutom Canons dynamiska optiska bildstabilisator som motverkar kameraskakningar som ofta uppstår när du rör på dig samtidigt som du spelar in, vilket ger jämnare och skarpare filmer.

I båda modellerna finns det sex olika kreativa filter som du kan använda till att lägga till olika perspektiv till dina bilder. Förutom filtren Miniatyreffekt, Fisheyeeffekt, Superintensiv och Affischeffekt finns det två nya filter som du kan använda till att experimentera. Med det nya filtret Leksakskameraeffekt kan du få dina bilder att se ut som om de var tagna med en hålkamera, och med filtret Monokrom kan du skapa atmosfäriska bilder i sepia, svartvitt eller andra monokromatiska toner. Du kan använda det populära filtret Miniatyreffekt både på filmer och på stillbilder, och registrera 1,5 eller 3 eller 6 bildrutor/sekund, vilket gör att du kan skapa intervallvideofilmer av små modeller.

Om du vill kunna göra bildjusteringar utan att behöva känna till alla manuella inställningar kan du använda livejusteringen till att kontrollera grundläggande bildkontroller som ljusstyrka, färg eller ton tills du uppnår det önskade resultatet. Alla justeringar visas direkt på LCD-skärmen, vilket gör att du kan förhandsgranska de olika effekterna innan du tar bilden.

Du kan ta självporträtt på ett antal olika innovativa sätt med båda modellerna, eller se till att du själv kan vara med i bilden. Med hjälp av den smarta slutaren med tekniken för ansiktsigenkänning kan du utlösa slutaren genom att le, blinka med ena ögat, eller när kameran upptäcker ett nytt ansikte i motivet. Det finns även ett nytt diskret läge som du kan använda vid fotografering i tysta miljöer där det inte är tillåtet att använda blixt, som under ceremonier eller på museum. I det läget avaktiveras alla kameraljud, fokushjälpslampan och blixten.

Dela ögonblicket på kameran och online
Om du har en PowerShot A3300 IS eller PowerShot A3200 IS får du även ett automatiskt medlemskap på CANON iMAGE GATEWAY, där du får tillgång till ett kostnadsfritt, säkert onlineutrymme på 2 GB som du kan använda till att överföra och dela dina favoritbilder och -videofilmer.

PowerShot A3300 IS ? funktioner:

16,0 megapixels
28 mm-vidvinkelobjektiv med 5x zoom
Optisk bildstabilisator
3-tums-LCD-skärm
Smart automatiskt läge, enkelt läge och råd och tips
HD-filmer (720p) med dynamisk bildstabilisator
Livejustering och kreativa filter
Ansiktsigenkänning, automatisk borttagning av röda ögon
DIGIC 4
Litiumjonbatteri
PowerShot A3200 IS ? funktioner:

14,1 megapixels
28 mm-vidvinkelobjektiv med 5x zoom
Optisk bildstabilisator
2,7-tums-LCD-skärm
Smart automatiskt läge, enkelt läge och råd och tips
HD-filmer (720p) med dynamisk bildstabilisator
Livejustering och kreativa filter
Ansiktsigenkänning, automatisk borttagning av röda ögon
DIGIC 4
Litiumjonbatteri
Rekommenderat pris för PowerShot A3200 IS inkl. moms är 1400 kronor.

Rekommenderat pris för PowerShot A3300 IS inkl. moms är 1600 kronor.
Säljstart februari 2011.

Canon utökar idag sin videokameraserie för konsumenter, serien LEGRIA HF M, med de nya videokamerorna LEGRIA HF M41, LEGRIA HF M46 och LEGRIA HF M406 ? en förstklassig samling AVCHD-modeller med pekskärm som kombinerar högkvalitativt HD-videosystem med helt nya, roliga och kreativa funktioner.

Serien LEGRIA HF M gör det roligt att videofilma och vänder sig till alla som vill gå ett steg vidare med sina kunskaper. Alla modellerna har Canons HD CMOS Pro-sensor som levererar enastående video i professionell Full HD-kvalitet, och de har också den nya unika funktionen Story Creator som står för ett härligt och intuitivt sätt att spela in filmer som berättar en hel historia.

Professionell bildteknik
Från Canons professionella videokameraserie kommer HD CMOS Pro-sensorn, som betyder att de här kamerorna klarar svagt ljus på ett markant bättre sätt, eftersom ljuskänslighetsområdet i sensorerna har ökats med 160%*. Större pixlar samlar in mer ljus, ökar känsligheten och ger ett bredare dynamiskt omfång med bättre nyanser mellan skarpt belysta områden och mörka skuggor. Korrekt färgåtergivning säkerställer att alla bilder får optimal kvalitet och sensorns Full HD-upplösning innebär att man kan filma och titta på resultatet på HDTV-apparater utan att behöva storleksändra.

Canons nya HD-videoobjektiv har ett sofistikerat optiskt system, utformat för snabba, tysta, korrekta prestationer och minimal bildförvrängning. Med den 10x optiska zoomen filmar man med många olika brännvidder, och maximal bländare f/1,8 ger dessutom snabbare tagningar, kombinerat med en bländare som skapar en mer attraktiv bakgrundsslöja.

Det nya objektivet har dessutom Canons lovordade bildstabiliseringsteknik och gör det enkelt att ta skakningsfria filmer i många olika situationer. Bildstabiliseringen Dynamic minskar kameraskakningens effekt när man rör sig och filmar samtidigt och bildstabiliseringen Powered ger extra stadigt telefoto utan behov av stativ när man filmar avlägsna objekt.

Kreativ med Story Creator
Det nya läget Story Creator fungerar som en personlig filmregissör och ger förslag på vilka slags scener som kan spelas in för att berätta en hel story, oavsett om det gäller semesterdagboken eller familjesammankomsten. Story Creator är ett kreativt, enkelt, roligt och innovativt sätt att filma och dela med sig. Allt hanteras direkt i kameran**

Förbättrad pekskärmskontroll
Alla modellerna har en stor 7,5 cm (3,0") LCD-pekskärm med en upplösning på 230 000 punkter. På skärmen ges tillgång till många olika funktioner, inklusive Dekoration ? en ny rolig och unik videofunktion för att lägga till animeringar, stämplar, ramar och meddelanden på filmen i realtid. LCD-skärmen säkerställer att bilderna är skarpa, menyerna lättförståeliga och innehållet enkelt att hitta. Den elektroniska sökaren på modellen LEGRIA HF M41 (0,61 cm/0,24") är dessutom ett alternativt sätt för att göra inspelningar i sämre ljusförhållanden.

Ändra utseende med biofilter
En annan ny funktion i LEGRIA HF M-serien är de s.k. biofiltren, som förändrar vardagsscenerna helt, både vad gäller utseende och känsla. Det finns 8 förinställda filter att välja bland och deras olika effekter kan förhandsgranskas så att man kan välja det filter som passar scenen bäst. Effekten Kraftig skänker färg och livfullhet i filmen, Dröm ger softfokus och en magisk, drömlik effekt, medan Kall skapar en känsla av science fiction. Filtren används direkt i kameran och användarna får en lite annorlunda kreativ möjlighet, utan behov av PC eller extra programvara.

Högkvalitativt ljud
Den nya serien har mycket bra ljudfunktioner tack vare en ny inbyggd mikrofon med höga prestanda. Mikrofonen innehåller högkvalitativa komponenter, är mer känslig och fångar upp ljudet tydligare i riktigt tysta scener, med minimalt bakgrundsljud. Mikrofonriktningen kan justeras så att inspelningen lämpar sig för scenen och Zoom Mic ökar automatiskt ljudnivån vid zoomning så att ljudet från avlägsna objekt får optimal kvalitet. En equalizer ser till att ljudet optimeras för bästa resultat och användaren kan justera det så att det passar objektet, scenen eller innehållet.

Fantastiska hemmafilmer på ett bekvämt sätt
Det är enkelt att spela in riktigt bra videofilmer med alla modellerna, även om man är nybörjare. Den nya och förbättrade funktionen Smart Auto identifierar direkt förhållandena i scenen och väljer automatiskt en av 38 olika inställningar för bästa inspelningsresultat. En ny telemakrofunktion ger fantastiska närbilder på bara 40 cm avstånd. Smart Auto tar hand om alla inställningar vid inspelningen, oavsett om det gäller personer, natur eller landskap. Allt användaren behöver göra är att komponera bilden.

Tekniken Instant AF tillhandahåller snabb och korrekt autofokus, något som är väsentligt för högkvalitativ HD-video, och har ett höghastighetssystem med två sensorer som förhindrar att eventuella fokuseringsfel förstärks på större HD-skärmar. Ansiktsigenkänningen arbetar tillsammans med Instant AF och ser till att de ansikten som användaren vill framhäva väljs ut som fokuspunkt och blir välexponerade.

Längre inspelning med dubbla minneskortplatser
Alla modellerna har dubbla minneskortplatser och stöder de senaste SDXC-korten. Och med funktionen Växla minne kan inspelningen fortsätta längre tack vare automatisk växling till nästa tillgängliga lagringsutrymme när det som används blir fullt. Inspelningar som har konverterats från HD till Standard Definition direkt i kameran kan också överföras direkt till webben tack vare Eye-Fi-anslutna funktioner, så att resultatet kan delas med släkt och vänner.

Tillbehör
Serien LEGRIA HF M är kompatibel med ett stort tillbehörssortiment. En unik ny trådlös Bluetooth-mikrofon*** möjliggör utmärkt ljudupptagning 50 m bort och har också tvåvägskommunikation. Den som sköter kameran kan alltså utan att behöva flytta på sig be objekten placera sig på ett annorlunda sätt. Ett nytt undervattenshus, WP-V3, är perfekt vid inspelning under vatten och i den inbyggda miniblixtskon passar många olika externa mikrofoner och videobelysningar. Befintliga 43 mm objektivadaptrar kan också användas.

Serien LEGRIA HF M:

Canons HD CMOS Pro-sensor
10x HD-videoobjektiv, bländare
Optisk bildstabilisator
Överlägset ljud
Kreativa funktioner med biokänsla
Funktionen Dekoration
7,5 cm pekskärm
Smart Auto, Ansiktsigenkänning och Instant AF
Modellen LEGRIA HF M41:

Elektronisk sökare
32 GB minne, två SDXC-minneskortplatser
Modellen LEGRIA HF M46:

16 GB minne, två SDXC-minneskortplatser
Modellen LEGRIA HF M406:

Två SDXC-minneskortplatser
* Jämfört med CMOS-sensorer som tidigare använts i Canons videokameror

** Beroende på tillgänglighet till Internetanslutning.

*** Endast kompatibel med modellen LEGRIA HF M41

Rekommenderat pris inkl moms för:
LEGRIA HF M41 är 8 400 kr.
LEGRIA HF M46 är 7 300 kr.
LEGRIA HF M406 är 6 800 kr.


Försäljningsstart är i februari 2011

Idag släpper Canon serien LEGRIA HF R ? en helt omarbetad serie enklare HD?videokameror. Videokamerorna vänder sig till alla som vill gå vidare från tagningar med mobiltelefoner eller kompaktkameror. Med de nya modellerna LEGRIA HF R28, LEGRIA HF R26 och LEGRIA HF R206 är det både roligt och lätt att videofilma! Videokamerorna har naturligtvis Canons välkända bildkvalitet och det är enkelt att filma och dela med sig av de högkvalitativa HD-sekvenserna.

Alla de nya modellerna i LEGRIA HF R-serien innehåller kreativa verktyg och en videokvalitet som aldrig funnits tidigare i de enklare HD-videokamerorna. I de förstklassiga specifikationerna hittar man en Full HD CMOS-sensor, Smart Auto-läge och teknik för ansiktsigenkänning. Och med den nya funktionen Dekoration flödar kreativiteten, utan att det behövs någon dator. Modellerna är kompakta och lätta och hänger enkelt med överallt.

Fantastiska videosekvenser på ett enkelt sätt

I LEGRIA HF R-serien finns Canons HD-kamerasystem, med 3,2 MP Full HD CMOS-sensor som ger högre prestanda i svagt ljus, Canons eget HD videoobjektiv och en högpresterande DIGIC DV III-processor. Med 28x avancerad zoom videofilmar man enkelt på avstånd, och inspelning med 24 Mbit per sekund innebär att snabba händelseförlopp spelas in utan problem.

Den stora 7,5 cm (3,0") högupplösta LCD-pekskärmen gör hanteringen självförklarande och återger fina detaljer och fylliga färger. Det är mycket enkelt att se den sekvens som spelas in. Ett intuitivt pekgränssnitt gör navigeringen enkel och med Canons 3D Flip View hittar man snabbt tagningarna efter dag och klockslag genom att peka och bläddra mellan klippen på skärmen.

Det imponerande Smart Auto-läget gör det bekvämt att börja videofilma direkt, även för nybörjare. Videokamerans inställningar optimeras automatiskt efter motiv och ljusförhållanden. Smart Auto kan nu identifiera upp till 38 motiv och har en ny telemakrofunktion för fokusering så nära som 40 cm, något som ger imponerande närbilder av små objekt.

Alla modellerna har också en dynamisk bildstabilisator. Den dynamiska bildstabilisatorn är särskilt viktig för att dämpa den skakoskärpa som kan förstärkas vid visning på HDTV-apparater. Den hjälper till att ge jämna filmsekvenser, även vid inspelning när man promenerar eller rör sig.

Familjebilderna blir perfekta tack vare tekniken för ansiktsigenkänning, som identifierar upp till 35 ansikten och ställer in skärpa och exponering därefter.

Kreativa inspelningar
LEGRIA HF R-serien stöder användarnas kreativa, personliga sida. Med funktionen Dekoration kan de förstärka sina filmer på ett unikt och individuellt sätt och lägga in texter, bilder och animeringar för att skapa personliga videofilmer. Den medföljande pennan ger fler möjligheter till handskrivna meddelanden, inlägg och placering av stämplar och bilder.

Med funktionen Dekoration läggs sofistikerade specialeffekter in i filmen ? direkt via videokameran. Effekterna syns direkt, något som annars skulle ha inneburit flera timmars arbete vid datorn. Här öppnas möjligheter till videohälsningar online för att säga Grattis på födelsedagen eller Lycka till!

Allt kommer med
Alla modellerna har dubbla minneskortplatser som hanterar SDXC-kort. Det betyder att användarna kan lagra ännu mer än vad som ryms på det 32 GB flashminne som finns i LEGRIA HF R28. Här ryms hela semestern. Med dubbla kortplatser kan inspelningar också kopieras från ett minneskort till ett annat i videokameran. Ett snabbt sätt att dela med sig av speciella händelser. Funktionen Växla minne innebär att kameran automatiskt växlar över till nästa tillgängliga minneskort när det som används blir fullt, och användarna kan fortsätta filma utan att behöva oroa sig.

Det intelligenta systemet med litiumjonbatterier betyder att användarna kan se hur lång inspelningstid som finns kvar och alltså veta på minuten när det är dags att ladda.

Både LEGRIA HF R28 och LEGRIA HF R26 stöder konvertering från High Definition (HD) till Standard Definition (SD) direkt i videokameran, så att det är snabbt och enkelt att dela med sig online. Med programmet PIXELA kan användarna sedan överföra sina videofilmer direkt till YouTube. Alla modeller är kompatibla med trådlösa Eye-Fi-minneskort*, som innebär att inspelningar kan överföras direkt från videokameran till flera videowebbplatser.

Videokamerorna kan anslutas direkt till en HDTV-apparat via medföljande HDMI?kabel. Video och ljud ansluts alltså i ett enda enkelt steg.

Tillbehör
För första gången har dessa enklare videokameramodeller också en objektivgänga. Det betyder att den nya telekonvertern TL-H34 II kan användas för extrema närbilder och vidvinkelkonvertern WD-H34 II för bredare synfält i små utrymmen.

Serien LEGRIA HF R:

3,2 MP Full HD CMOS-sensor
Högupplöst 7,5 cm LCD-pekskärm
28x avancerad zoom
Smart Auto med telemakro
Dynamisk bildstabilisator
Funktionen Dekoration
24 Mbit/s
HDMI-kabel medföljer
Ansiktsigenkänning
Modellen LEGRIA HF R28:

32 GB flashminne, två SDXC-kortplatser
Modellen LEGRIA HF R26:

8 GB flashminne, två SDXC-kortplatser
Modellen LEGRIA HF R206:

Två SDXC-minneskortplatser
* Den här produkten ger inga garantier för stöd till funktioner med Eye-Fi-kort (inklusive trådlös överföring). Om problem uppstår med ett Eye-Fi-kort, var god kontakta korttillverkaren. Observera även att i många länder eller regioner krävs godkännande för att använda Eye-Fi-kort. Utan godkännande är användning av kortet inte tillåten. Var vänlig kontrollera med korttillverkaren om det är ovisst om kortanvändning godkänts.


Rekommenderat pris inkl moms för:
LEGRIA HF R28 är 5 200 kr
LEGRIA HF R26 är 4 200 kr
LEGRIA HF R206 är 4 000 kr

Försäljningsstart för HF R serien är i mars 2011

Canon presenterar idag den nya serien LEGRIA FS400 ? Canons hittills minsta videokameror med Standard Definition (SD), som kombinerar elegant design i fickformat med lovordad bildkvalitet.

De nya videokamerorna LEGRIA FS46 och LEGRIA FS406 är efterträdare till serien FS300 och innehåller mängder av avancerade bildhanteringsfunktioner i ett bekvämt, hanterbart format. Även helt oerfarna användare kan enkelt dokumentera och dela med sig av alla värdefulla minnen.

Övertygande bildkvalitet
Serien LEGRIA FS400 har ett antal avancerade bildhanteringsfunktioner, inklusive en DIGIC DV II-processor, Canons eget videoobjektiv och kraftfull förstoring med 41x avancerad zoom. Med dessa kärntekniker kommer användarna närmare objekten utan att kompromissa med kvaliteten ? och till ett mycket rimligt pris.

Bekväma tagningar med fantastiska funktioner
LEGRIA FS46 och LEGRIA FS406 håller en fantastisk bildkvalitet och är Canons hittills mest kompakta och lättaste videokameraserie. Vikten är bara 220 gram och videokamerorna får lätt plats i fickan.

Med funktionen Pre REC dokumenteras precis allt. Det är ett förinspelningsläge som automatiskt lagrar 3 sekunders inspelning innan man trycker på Start. Med läget Dual Shot förenklas inspelningen ytterligare genom att både video och stillbilder kan spelas in utan att fotograferingsläget behöver ändras. All koncentration kan läggas på själva händelsen istället.

Både LEGRIA FS46 och LEGRIA FS406 kan skryta med ett mer avancerat läge för Video?snapshot, som innebär att det nu går att ta två, fyra och åtta sekunders klipp. Ett perfekt sätt för att dokumentera semestern i snabba, enkla, underhållande klipp som sedan kan delas ut via webben.

Den dynamiska bildstabilisatorn arbetar extremt effektivt för att minska skakoskärpan när 41x avancerad zoom används och när inspelning sker i rörelse.

Kvällsmotiv har också lagts till bland fotograferingsmetoderna och totalt finns det nu 12 olika alternativ att välja bland. Det nya alternativet Nattläge är perfekt för inspelningar mellan skymning och totalt mörker, eftersom det dämpar ljusslöjor i begränsade ljusstarka områden, som till exempel gatlyktor.


Längre inspelningstid
Den nya serien FS400 ger också längre inspelningstid ? mer än 3½ timmes kontinuerlig inspelning med fulladdat batteri. Och med snabbladdningen laddar man cirka 60 minuters inspelningstid på bara 20 minuter.


Flera lagringsalternativ för enkel delning
LEGRIA FS46 har 8 GB inbyggt flashminne, som klarar mer än fem timmars inspelning utan att minneskort behöver användas. Lagringskapaciteten kan utökas ännu mer genom att inspelning också kan göras på SDXC-kort.

Modellen LEGRIA FS406 kan också spela in på Eye-Fi-kort, för bekväm delning av resultatet. Eye-Fi-kort stöder enkel, trådlös överföring till videowebbplatser.*


Canons serie LEGRIA FS400 ? nyckelfunktioner:

Canons minsta digitala videokameror
41x avancerad zoom och dynamisk elektronisk bildstabilisering
Läget Dual Shot
6,7 cm LCD i bredbildsformat
Video-snapshot
Läget Kvällsmotiv
Intelligent litiumjonbatteri
Förinspelningsläget Pre REC
Programmet PIXELA medföljer

Canon LEGRIA FS46:

8 GB dubbelt flashminne

Canon LEGRIA FS406:

Dubbla kortplatser för SDXC- och Eye-Fi-kort
* Den här produkten ger inga garantier för stöd till funktioner med Eye-Fi-kort (inklusive trådlös överföring). Om problem uppstår med ett Eye-Fi-kort, var god kontakta korttillverkaren.

Observera även att i många länder eller regioner krävs godkännande för att använda Eye-Fi-kort. Utan godkännande är användning av kortet inte tillåten. Var vänlig kontrollera med korttillverkaren om det är ovisst om kortanvändning godkänts.

Rekommenderat pris inkl moms för:
LEGRIA FS46 är 2 900 kr
LEGRIA FS406 är 2 700 kr


Försäljningsstart för FS 400 serien är i april 2011

Läs mer
36.9°
0

Canon släpper en hög med nya kameror

Inget superintressant men here goes

Brittiska regeringen vill ta tillbaka brittiska måttenheter
Metersystemet är tydlig europeiskt trams

En av de 23 punkter som brittiska regeringen vill driva igenom nu när de inte längre är en del av EU är att låta återförsäljare enbart lista varor enbart i brittiska måttenheter istället för Metersystemet. Storbritannien började officiellt använda Metersystemet 1965 men trots det envisas de blanda de olika systemen lite överallt. Mest tydligt är pubar där volymmåttet pint används högst flitigt. Det var dock emot reglerna för brittiska återförsäljare att lista varor med enbart brittiska måttenheter och det är den regeln som Boris Johnson nu vill få bort. Det skulle innebära att man kommer kunna hitta varor där som enbart mäts i inch, pound eller gallon vilket ju är otroligt förvirrande. Nu får man väl anta att detta mer är ett sådant där populistiskt beslut av politikerna och att de flesta därborta kommer fortsätta köra på precis som vanligt som de då gjort sedan mitten av 60-talet. Tumnagel
35.8°
+
Frode Wikesjö
0

Blooperrulle för The Suicide Squad
Fniss

Om man är sugen på att se när skådespelarna från The Suicide Squad tramsar runt lite då kan man ju ta och kolla in klippet ovan. Där har man nämligen samlat ett gäng bloopers från filmens inspelning där man då får se när saker och ting går snett eller när folk helt enkelt glömmer replikerna. Tumnagel
37.0°
+
Frode Wikesjö
0

Närkontakt med haj
Klappa snel haj

Inget konstigt här, bara en person som klappar en förbipasserande vithaj. Bonusklipp nedan. Tumnagel
37.1°
+
Frode Wikesjö
0

En trailer för Jorden runt på 80 dagar
Eller Around The World in 80 Days

I den nya filmatiseringen av Jorden runt på 80 dagar spelar ingen mindre än David Tennant äventyraren Phileas Fogg som har slagit vad om att han kan åka jorden runt på 80 dagar. Som sällskap har han sin lojala betjänt Passepartout (Ibrahim Korma) och journalisten Abigail Fix (Leonie Benesch). Tillsammans beger de sig på en äventyrlig resa runt jorden. Någon gång under december månad ska Around The World In 80 Days dyka upp på tv. Tumnagel
38.2°
+
Frode Wikesjö
0

Spela Judgement
Gratis på Xbox just nu

Om man vill värma upp lite innan släppet av Lost Judgement nästa vecka och har en Xbox då kan man just nu spela föregångaren, Judgement, helt utan extra kostnad. Spelet är nämligen en del av helgens Free Play Days där du helt enkelt kan spela det fram till klockan 09.00 måndag morgon. Förutom Judgement kan du också spela Hunt: Showdown och Blood Bowl 2: Legendary Edition. Det är hela spelen och om du får för dig att köpa något av spelen vid ett senare tillfälle kan du fortsätta använda samma sparfil. Tumnagel
37.1°
+
Frode Wikesjö
0

Force har släppt en ny Gurkha
Autocar tar ut den i salladen

I Indien tillverkas den lilla offroad-maskinen Force Gurkha. Nu har den släppts i en ny version som Autocar India har testat. Förutom att försöka vara en Mercedes G-Klass-kopia sitter det även under huven en trött Merca-diesel på 2,6 liter som ger 91 hästar. Till den kopplas en sladdrig fempetad låda som driver alla fyra hjulen. Men bilen tar sig fram hyfsat bra i terräng och eftersom den bara kostar 17.700 dollar kanske man kan leva med bristerna. Tumnagel
37.0°
+
Bobby Green
0

Självkörande Tesla kör nästan på folk
Handen på ratten!

Här har vi ett klipp där en självkörande Tesla väljer att svänga åt höger mot folk på ett övergångsställe även om bilens GPS visar att rutten är rakt fram. Det verkar ju inte helt bra och visar vikten att man som förare fortfarande måste vara uppmärksam även bilen kör automagiskt. Tumnagel
40.0°
+
Frode Wikesjö
0

Årets CS:GO Majors kommer hållas i Avicii arena
Den 26 oktober drar den igång

Den prestigefyllda Counter-Strike-tävlingen CS:GO Major Championships blir av i år och den kommer hållas i Avicii arena i Stockholm. Under en längre tid var det osäkert om tävlingen skulle kunna hållas här i Sverige eftersom inreseregler för folk som vill tävla i Sverige på elitnivå inte innefattade e-sportare. Det var just av den anledningen som Dota 2-turneringen, The International, inte kunde arrangeras här men sedan det fiaskot har Regeringen anpassat dessa regler vilket har gjort att årets Majors kan hållas i Sverige. Runt 14 000 personer förväntas dyka upp på tävlingen som drar igång den 26 oktober. Biljettförsäljningen kommer dra igång den 22 september och du kommer kunna köpa biljetterna här. Tumnagel
40.8°
+
Frode Wikesjö
0

En närmare titt på Crew Dragons kupolfönster
Utsiktsfönstret som ger SpaceX rymdturister en schysst vy över jorden

I veckan som gick så sköt SpaceX upp sina första rymdturister för en tre dagar lång resa där de kommer att ligga i omloppsbana runt jorden. För att de fyra rymdturisterna som ingår i Inspiration4, skulle få en lite bättre utsikt så har SpaceX installerat ett utsiktsfönster där dockningsporten till SpaceX Crew Dragon-kapsel vanligtvis brukar vara. Då det inte är tänkt att Crew Dragon Resilience ska docka med någon annan farkost under sin resa så ansågs dockningsporten inte behövas. Den har därför ersatts med det kupolformade utsiktsfönstret. I videoklippet ovan kan ni ni kolla in hur detta ser ut lite närmare. Rymdturisterna som är med på Inspiration4 förväntas landa på jorden någon gång senare idag. Tumnagel
37.9°
+
Wille Wilhelmsson
0

En kort trailer för nya Paranomal Activity-filmen
Paranormal Activity: Next of Kin heter den

Den sjätte filmen i Paranormal Activity-serien är inte någon direkt uppföljare till de tidigare filmerna men har ändå allt de tidigare filmerna hade. Så om man gillade dem och är sugen på mer skräck med skakiga kameror så kanske Paranormal Activity: Next of Kin något man kan se fram emot. Paranormal Activity: Next of Kin kommer släppas exklusivt på Paramount+ den 29 oktober. Tumnagel
36.1°
+
Frode Wikesjö
0

Navalnyjs app utslängd från app-butiker i Ryssland
Ryssland tycker Apple och Google lägger sig i valet

Enligt kremlkritikern Aleksej Navalnyjs team har hans röstnings-app tagits bort från Apple och Googles app-butiker. Detta ska ha skett efter att Ryssland anklagat de amerikanska företagen för att lägga sig i landets politik. Ryssland röstar i valet idag (fredag) och tre dagar framåt för att välja ett nytt parlament, vilket de regerande partiet Enade Ryssland förväntas vinna. Navalnyjs allierade hade tänkt använda appen för att organisera en taktisk röstning för att slå ett slag mot Enade Ryssland. Varken Apple eller Google har svarat Reuters för kommentar. Tumnagel
16.2°
+
Hugo Engström
0

Så här påverkar bristen på chip biltillverkare
Bilar levereras med mindre utrustning

Som de flesta säkert vet råder det en brist på chip i världen just nu, detta har lett till att många företag har fått problem med sin leveranskedja. Bland de industrier som drabbats värst är bilindustrin och i denna video undersöker Wall Street Journal hur biltillverkare löser situationen. Vissa tillverkar bilar med de delar som finns och inväntar chip som saknas, medan andra helt enkelt tar bort viss utrustning på bilar temporärt. Tumnagel
36.0°
+
Hugo Engström
0

Nu får vi öva på att slåss mot bossar i Dead Cells
Bra om man ständigt åker på däng direkt

Dead Cells är ett rätt utmanande spel där du mer eller mindre måste lära känna varenda fiende för att kunna kötta igenom banorna på ett effektivt sätt. Det kan vara lättare sagt än gjort, men med en ny uppdatering till spelet har utvecklarna gjort det möjligt för spelare att inte bara öva att slåss mot specifika fiender, utan även mot bossar. Att ta sig igenom en bana för att åka på råstryk av en boss i slutet av banan svider alltid, så ett övningsläge är alltid uppskattat. Uppdateringen, som för övrigt går under namnet Practice Makes Perfect, kommer med fler flådigheter som nya kraftfullare förmågor vid namn Aspects som fokuserar på att boosta specifika spelsätt, en världskarta som gör det lättare för oss att navigera till spelets olika områden samt en drös annat smått och gott. Practice Makes Perfect-uppdateringen har släppts till PC och lär dyka upp på konsol inom en snar framtid. Tumnagel
38.1°
+
André Stray
0

Vassare Toyota GR Yaris är på väg
Skippar baksätet

I somras fångades en Toyota GR Yaris på Ringen och den hade en del detaljer på sig som fick ryktena kring en vassare version att flöda. Nu späs dessa på ytterligare och den kommande versionen verkar få namnet GR Yaris GRMN (det sistnämnda är en förkortning för Gazoo Racing Meister of the Nurburgring). Förutom att se lite bitigare ut med stor vinge och vingflärpar i nosen ska man även ha kastat ut baksätet för att få ned vikten. Dagens aluminium ska även ha bytts ut mot kolfiberförstärkta grejer. Vi kan säkerligen även vänta oss mer effekt också än dagens 272 hästar som den turbomatade trean på 1,6 liter spottar ur sig. GRMN-versionen av GT Yaris borde dyka upp någon gång nästa år. Spana in spionbilder på länken nedan. Tumnagel
39.8°
+
Bobby Green
0

Hur Arkane designade Prey
Lite kvällsnörderi från NoClip

Arkane är aktuella med Deathloop som nyligen släpptes till PS5 och PC, men i en ny ordentlig dokumentär från NoClip får vi reda på hur utvecklarna jobbade med att skapa utvecklarnas förra stora titel Prey. Tumnagel
37.5°
+
André Stray
0

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra kan få OLED-skärm på 14,6 tum
Det är många tum det

Storleken verkar visst har en betydelse. I alla fall om man frågar Samsung. Företaget ryktas jobba på en Ultra-variant av sin kommande surfplatta S8 och den stora nyheten verkar bli en massiv OLED-panel på 14,6 tum. Informationen kommer från mästerläckaren Ice Universe som inte bara avslöjar enhetens skärmstorlek, utan även att den kommer ha upplösningen 2960 x 1848 pixlar med bildförhållandet 16:10 samt 120Hz uppdateringsfrekvens. Tidigare rykten pekar på att surfplattan kommer köra det för tillfället icke presenterade Snapdragon 898, 12GB ram och ett ordentligt batteri på 11500mAh. När Tab S8-serien presenteras är för tillfället okänt. Tab S7-serien presenterades för ett år sedan, men surfplattor behöver inte släppas på rullande band likt mobiltelefoner, så släpp av S8-serien lär dröja till senare i höst eller tidigt nästa år. Tumnagel
37.9°
+
André Stray
0

Volkswagen Taigo blir din för 259.900 kronor
Tillverkarens första SUV-coupé

I somras presenterade Volkswagen den nya modellen Taigo som är deras första SUV-coupé. Nu går kärran att beställa och den blir din för 259.900 kronor. För den slanten får du 1,0 TSI 110 hk DSG R-Line. För 277.900 får du istället 1,5 TSI 150 hk DSG R-Line. Oavsett vilken du väljer så är det sjustegad dubbelkopplingslåda och framhjulsdrift som gäller. Bilen bygger på MQB-plattformen och den mäter 4,26 meter på längden, 1,75 på bredden och 1,51 på höjden. Hjulbasen är 2,55 meter. Lansering sker nästa år. Allt om bilen finns i pressmeddelandet nedan. Tumnagel
38.6°
+
Bobby Green
0

Astronauters blod kan användas för att bygga på Mars
Det är dyrt att skicka byggmaterial så långt

Mänskliga kolonier kommer kanske få bygga med blod, svett och tårar på Mars. Bokstavligen. Den idén kommer från University of Manchester som säger sig kanske ha en lösning på hur man ska få byggmaterial till Mars; genom att använda astronauters blod till betong. Tillgången till vatten på Mars är inte optimal och det kan kosta så mycket som 2 miljoner dollar att skicka en enda tegelsten till planeten. Därför skulle detta kunna vara en potentiell lösning på problemet, trots att den låter lite obehaglig. Detta är inte bara i teorin, forskarna har faktiskt tillverkat betong som de kallar AstroConcrete, som använder sig av mänskligt blod och syntetisk marsjord. Protein i blodet stelnar när det torkat, vilket skapar ett starkt betong. Forskarna menar vidare att betongen kan göras ännu starkare om man tillsätter svett, tårar och urin, upp till 300 procent. Forskningen säger ingenting om lukten och de krävs fortfarande mer utredning kring hur mycket blod man faktiskt kan ta från astronauterna. Bonustweet: Tumnagel
38.4°
+
Hugo Engström
0

Matgeek har börjat sälja sås
Snart tillgängligt i hela landet

YouTube-profilen och mannen med en endast medelmåttig riskokare, Johan "Matgeek" Hedberg, ska har börjat sälja färdiga såser i flertalet matkedjor. Detta för att han länge jobbat med en digital produkt och saknat att jobba med en konkret vara. Därför började han, tillsammans med en ännu okänd samarbetspartner, tillverka burkar med sås. Under sommaren har man kunnat hitta dessa såser i utvalda ICA-butiker men tillgången har varit begränsad. Nu har man skalat upp produktionen och från nästa vecka ska dessa Matgeek-såser kunna hittas i alla Citygross-butiker i hela landet. I klippet ovan kan man se när Johan åker till fabriken i Motala för att provsmaka de nya såserna. Tumnagel
63kg
+
Frode Wikesjö

Ett besök hos Russell's General Store
Har New Yorks bästa bacon- och äggmacka

Russellx27s General Store är en liten mysig mataffär och restaurang som ligger i den lilla staden Bovina. Här jobbar Maggie som gör goda pajer och Antonio som sägs veva ihop New Yorks bästa bacon- och äggmacka. Inget avancerat men det måste det ju heller inte alltid vara. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green

Lil Nas X föder sitt debutalbum MONTERO
Så det är så albumsläpp fungerar?

Artisten Lil Nas X, som först blev populär med sin låt Old Town Road, har idag släppt fött sitt debutalbum MONTERO. Albumet består av 15 låtar och är 41 minuter långt. Ovan kan ni observera födseln av Lil Nas X album. Med sig på albumet har han Miley Cyrus, Elton John, Megan Thee Stallion, Doja Cat och Jack Harlow. Tumnagel
92kg
+
Hugo Engström

Aretha Franklins Respect är världens bästa låt
Svänger fortfarande bra

250 stycken musiker, kritiker och branschfolk har sagt sitt och efter en omröstning stod det klart att Aretha Franklins Respect är världens bästa låt. På plats nummer två hittar vi Public Enemys Fight the power och på plats tre Sam Cookes A change is gonna come. På 20:e plats hittar vi Robyn med Dancing on my own. Hela listan med 500 stycken låtar hittar ni på länken nedan. Vilken är världens bästa låt enligt dig? Tumnagel
75kg
+
Bobby Green

Årets julknäcke från Leksands smakar glögg
Inte knäck

För mig är det vörtbröd som gäller på jul men många äter även knäckebröd. Leksands presenterar nu årets julknäcke och det ska smaka glögg. Brödet har fått smak av de klassiska smakerna pomerans, kanel och nejlika och det börjar säljas från och med vecka 43. En förpackning är på 220 gram och kostar runt 20 kronor. Förutom glöggknäcket släpps även de klassiska julbröden Julknäcke Original och Tre kullor Julkryddor och Vört. Tumnagel
93kg
+
Bobby Green

Nu finns Stauning Rye på Systembolaget
Ung whisky från Danmark

Stauning är ett whiskymärke från Danmark. Nu har deras Stauning Rye släppts på Systembolaget och den ska fungera lika bra som den är eller i drinkar. Företaget grundades av nio stycken vänner som alla har en passion för whisky, men ingen kunskap om hur man producerar den. Målet har dock alltid varit att göra whisky i världsklass. Stauning Rye är av klassisk amerikansk stil med 51% råg och 49% korn. Alex Munch som är en av grundarna till Stauning Whisky säger följande: "Vi tråkar inte ut vår whisky med lång lagring på fat för att uppnå en viss ålder. Whisky som inte har något att dölja vågar visa sig naken för världen. Vi är bara intresserade av modernisering om det ger vår whisky en bättre karaktär, annars håller vi fast vid den gamla traditionen. Vi eldar under våra kopparpannor, vi golvmältar lokal säd och använder torv från Jylland. Vi producerar småskaligt. Det vi däremot inte gör är att lagra ihjäl vår whisky, vi vill att fatkaraktären ska addera men inte ta över alla subtila smaker i vår new make. Det är lite som med het sås, rätt mängd förhöjer smaken men blir det för mycket brinner det mest i munnen." Du hittar whiskyn på länken nedan. För en flaska på 70 centiliter får man betala 599 kronor. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green

Volvo och Casca släpper skor
Inspirerade av XC40 Recharge

Den 22 september är det World Car Free Day och för att uppmärksamma detta har Volvo tillsammans med skotillverkaren Casca tagit fram ett par skodon. Dessa ska vara inspirerade av den helt eldrivna modellen XC40 Recharge och har då alltså en klassisk skandinavisk design. Tio procent av sulan ska vara tillverkad av återvunna däck och ovansidan av återvunna PET-flaskor. Ett par blir dina för 168 dollar. Tumnagel
67kg
+
Bobby Green

Arket och Tretorn släpper nytt samarbete
Regnkappor och accessoarer

Arket och Tretorn presenterar nu ett nytt samarbete som består av en funktionell och minimalistisk kollektion med regnkappor och accessoarer. Och det finns grejer till alla i familjen, även hunden. Inspirationen kommer från gamla fiskarparkas och robusta regnkappor. Anna Teurnell som är Designchef hos Arket säger följande: "Det nordiska klimatet kan vara mycket oförutsägbart, men det hindrar inte nödvändigtvis människor från att leva sina liv och att vara ute i naturen så länge de har lämpliga kläder. Den här kollektionen firar regnkläder genom att ta med beprövade element från klassiska plagg och integrera dem i nya stilar för den moderna familjen." Allt släpps den 7 oktober och priserna sträcker sig från 200-1500 kronor. Tumnagel
93kg
+
Bobby Green

Ny serie magra ostar från Arla
Släpps vecka 39

Arla presenterar nu en serie med näringsrika magra hårdostar. De ska ha ett högt innehåll av protein, kalcium, vitamin B12 och zink. Tre olika varianter erbjuds och två av dessa kommer även som färdigskivade. Släpps i butik vecka 39. Bonusklipp nedan. Tumnagel
72kg
+
Bobby Green

Saturnus presenterar årets glögg
Snart är det jul igen!

Den första snön har fallit i Sverige och snart är det dags att börja koka glögg, typ. Nu presenterar Saturnus deras glögg för i år och det är alkoholfria Vintermojito som kan drickas både kall eller varm. Kanel, ingefära, kardemumma och pomerans ska blandas med smakerna limejuice och mynta. Kommer på 50-centilitersflaska till dagligvaruhandeln från och med slutet av oktober. Något pris har vi tyvärr inte fått än. Tumnagel
97kg
+
Bobby Green

Nu kan du sitta på en nallebjörn
Från sofacompany

Nallebjörnar är ju mysiga, det vet ju alla. Nu kommer Sofa Company med stora nallebjörnar för oss som kanske inte vågar kela med en i soffan. Nu finns några av deras produkter i ett tyg som är teddyliknande och som finns i den karamellbruna på bilderna. Soffan heter Paula och har plats för tre och kostar 11.999 kronor och den divanliknande soffan heter Rose och kostar 7999 kronor. Fåtöljen heter Otis och kostar 4999 kronor och Puffen heter No.9 och kostar 1499 kronor. Tumnagel
96kg
+
Roger Åberg

Emirates lanserar VR-app
Kolla in deras första klass-svit

Flygbolaget Emirates har lanserat en VR-app för alla dem som är intresserade av att ta sig en närmare titt inuti Emirates kabiner innan det är dags att flyga. I appen kan användaren ta del av hur det ser ut i Emirates så kallade sviter på deras flygplan samt hur det det ser ut i första klass. För många är det antagligen så nära man kommer dessa upplevelser om man inte är beredd att langa upp en herrans massa tusenlappar eller bonuspoäng, något som krävs för att testa på den äkta varan. Emirates VR-app går att använda med Oculus Rift och går att ladda ner gratis från Oculus Store. Här ovan hittas en trailer för Emirates nysläppta VR-app. Tumnagel
80kg
+
Wille Wilhelmsson