15 i dag 42 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Den roliga roboten Quasi på besök i Quatar Standup-roboten gör sitt bästa
Bild till artikel

Quasi är roboten som utvecklades av ett gäng med studenter på amerikanska Carnegie Mellon University och vars syfte är att få människor att le och skratta. De senaste landet som får besök av Quasi är Quatar och det berättas även att gänget bakom roboten ska bygga en "syster" till den.

Nedan kan ni se en film på när Quasi uppträdde på senaste Wired NextFest. Ni får själva avgöra om roboten får er att dra på smilbanden eller inte...

gulf-times.com Pryl, , robotar, quasi
37.6° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
fre. 25 maj 2007, 14:42
Den roliga roboten Quasi på besök i Quatar Standup-roboten gör sitt bästa
37.6°
0
RSS 9 kommentarer till artikeln
TopBalls
Verkar vara ruskigt bra på att förstå tal.
Grym jäkel. I want one!
av TopBalls, fredag 25 maj 2007 kl 21:49
bugmenot

3
av bugmenot, lördag 26 maj 2007 kl 11:53
Random Hero
Ser ur som Clank :P
av Random Hero, lördag 26 maj 2007 kl 16:08
Think Adrian.
Inte rolig, men charmig, kan man väl säga. Om han reagerade helt själv uta manuskript så är han ruskigt välprogrammerad. Bravo!
av Think Adrian., söndag 27 maj 2007 kl 03:13
VetBäst

Ingen risk att roboten fungerar som man tror. Om inte ens Sony/Ericsson kan ta fram en telefon som gissar rätt namn i telefonboken ens efter talträning, hur kan ni då tro att detta ska kunna fungera? ..och i maximalt stimmig miljö dessutom...
Dessutom pratar den inte syntetiskt. Det är en samplad rölst.
av VetBäst, söndag 27 maj 2007 kl 08:36
Nandro83
VetBäst: så därför åker teamet runt med robotten, skaffar vissa personer som ställer rätt frågor och bluffar sig igenom hela skiten genom att få alla att den är extremt välprogrammerad...


Helt ärligt, varför skulle den inte kunna va så här grym? Det är en robott som är programmerad enbart för sånt här ändamål.

Att jämföra den med mobiler känns inte så rätt.


av Nandro83, söndag 27 maj 2007 kl 18:24
VetBäst
Tja, det rimligaste är väl att den helt enkelt är fjärrstyrd. Någon sitter i ett rum med hörlurar och pratar med vedebörande genom roboten.
Det finns mycket teknisk info om roboten på nätet om servomotorer, etc. men inget om rösttolkning, AI, talfunktioner etc.
Jag vill veta mer innan jag tror på't.
Funkar verkligen roboten är det en sensation av megaformat.
av VetBäst, söndag 27 maj 2007 kl 22:44
mkultra
Iinte det minsta imponerande.. jag menar man kan göra samma sak i te.x Gamecommander's röstigenkäningsprogram på en pisskvart.. bara låta programet spela upp en samplad röst beroende på vilka ord eller meningar man säger.

Man hör ju tydligt att det är hela menignar som är samplade och inte enstaka ord som den själv sätter ihop.. eller så är det to.m ännu mer "B"; någon som sitter ocn snackar i en mic genom en pitchshifter samtidigt som han lyssnar på vad som sägs.. med tanke på hur stimmig miljön verkar så ser jag det inte som helt otroligt ;)

av mkultra, söndag 27 maj 2007 kl 22:52
khaan
Ja, fjärrstyrning gissar jag också på, att den skulle reagera så självklart på mänskligt tal skulle kräva AI på en nivå som vi tyvärr ännu inte har.
av khaan, fredag 01 juni 2007 kl 01:58
Kommentera artikeln