11 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Exmocare BT2 håller koll på dina känslor Nu kan vi även övervaka varandras känslor. Big Brother skrattar lite tyst för sig själv
Exmocare BT2 håller koll på dina känslor

Exmocare BT2 är ett system som jag personligen tycker känns lite otäckt då tanken med det hela verkar vara att en arbetsgivare ska kunna övervaka sina anställda på ett näst in till absurt sätt.

Systemet består av den klockliknande saken på bilden till vänster och den är tänkt att fästas på den anställdes handled och sedan skickar den kontinuerligt data om den anställdes position, hjärtrytm, kroppstemperatur och kroppssvettsnivå till en centralt placerad dator. Samtliga anställda kan sedan övervakas via den medföljande programvaran. Bild på det nedan. Datan skickas via Bluetooth och sensorn ("klockan") laddas upp via USB.

Kanske det här systemet kan vara användbart på arbetsplatser där det förekommer farliga arbeten men annars vet jag inte riktigt när det här egentligen är tänkt att användas. Pris okänt.

Pryl, Mojänger, övervakning, säkerhet, Via Gizmodo
37.0° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
sön. 16 mar 2008, 15:38
Exmocare BT2 håller koll på dina känslor Nu kan vi även övervaka varandras känslor. Big Brother skrattar lite tyst för sig själv
37.0°
0
RSS 3 kommentarer till artikeln
Kiwii
Sätta på astronauter kanske? Men de har säkert haft någonting liknande sendan länge, om det finns användning för det.
av Kiwii, söndag 16 mars 2008 kl 21:13
Vidar_76
Det är ju inte klokt så mycket jag skulle vägra att bära en sån.
av Vidar_76, måndag 17 mars 2008 kl 06:37
fhein
Ngt för brandmän/-kvinnor och poliser kanske?
av fhein, måndag 17 mars 2008 kl 10:19
Kommentera artikeln