12 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Facebooks smarta högtalare släpps till sommaren
Två olika modeller ska vara på gång

Nu har fyra av världens fem största amerikanska techföretag tagit fram smarta högtalare eller smarta assistenter till dessa och stämmer dagens rykte så kommer även det sista företaget av de fem, Facebook, att ansluta sig till dessa fem till sommaren.

Den taiwanesiska sajten DigiTimes uppger att Facebook kommer att presentera en smart högtalare i två olika modeller som släpps på marknaden senast i juli. Den dyrare modellen går för tillfället under namnet "Aloha" och den ska vara försedd med en skärm på 13-15 tum samt kunna känna igen röster och ansikten. Den mindre modellen av Facebooks smarta högtalare går just nu under namnet "Fiona" men bortsett från det så finns det inte så mycket uppgifter om denna men även den kan eventuellt vara försedd med en pekskärm.

Båda högtalarna kommer givetvis vara starkt integrerade med Facebooks tjänster. Det finns inga uppgifter om vilken assistent som Facebooks smarta högtalare kommer att köra men jag antar att det handlar om något egetutvecklat.

I dagsläget gör Amazon, Google och Apple smarta högtalare medan Microsoft har integrerat sin smarta assistent Cortana i ett gäng smarta högtalare från tredjepartsleverantörer. Även Sony har släppt en smart högtalare och Samsung sägs presentera en högtalare med sin smarta assistent Bixby innan innan sommaren.

Pryl, Smarta hemmet, facebook, smart högtalare
20.4° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
tors. 15 feb 2018, 08:15
20.4°
0

Facebooks smarta högtalare släpps till sommaren

Två olika modeller ska vara på gång