25 i dag 12 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Ford har tagit fram en smart säng
Ser till att det inte blir några filbyten när du sover

Ford har tagit fram en smart säng
Foto: Ford

Ford är inte främmande för att experimentera med annat än bilar och tidigare har man bland annat tagit fram en vagga med motorljud för bebisar och en hundkoja med inbyggd brusreducering.

Företagets senaste experimentella produkt är en smart dubbelsäng med inbyggd teknik för att se till att alla i sängen håller sig på sin sida. Sängen är försedd med sensorer som känner av om någon rullar över på "fel" sida. Skulle så vara fallet så finns det små rullband inbyggda i sängen som sakta men säkert drar tillbaka "inkräktaren" till sin sida av sängen. Det ska handla om en liknande teknik som finns i Fords bilar där bilen kan känna av om föraren kommer för långt ut i sin fil. Skulle så vara fallet kan bilen själv "knuffa" ratten så att bilen åker in i filen igen.

Sannolikheten att vi får se Fords sängs på marknaden är antagligen liten. Skulle så ändå bli fallet kommer den antagligen att bli hiskeligt dyr.

Pryl, Smarta hemmet, ford, smart säng, filbyten Via engadget.com
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Ford har tagit fram en smart säng

Max Motor Dreams är en babysäng från Ford
Simulerar en bilfärd för att barnet ska somna

Ford Spanien har tagit fram en babysäng som man kallar för Max Motor Dreams som man tror ska bilälskande bebisar att somna enklare. Max Motor Dreams har inbyggda vibratorer som ska simulera en bilfärd vilket man tror ska få en del barn att somna enklare. Sängen har även inbyggd LED-belysning som ska simulera gatuljus samt högtalare som spelar upp dova motorljud. Sängen har till och med en tillhörande app där föräldern kan spela in rutter som körs som sedan simuleras av sängen. Max Motor Dreams verkar än så länge vara ett koncept och om det är en produkt som faktiskt kommer att släppas på marknaden är just nu oklart. Tumnagel
48.0°
0

Ford har gjort en brusreducerande hundkoja
Så att jyckarna ska må bra när det smälls smällare

Personligen tycker jag att fyrverkerier är fantastiskt, men det är varken miljövänligt eller uppskattas av alla. Våra fyrbenta vänner gillar inte alls och om folk vägrar sluta smälla får man hitta på andra lösningar. Ford har gjort en hundkoja som använder aktiv brusreducering som Ford använder i sina bilar. Tillsammans med det fysiska bygget ska hunden få en tyst och trygg plats att vara på. Tumnagel
53.0°
0
39.8° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
ons. 13 feb 2019, 12:30
39.8°
0

Ford har tagit fram en smart säng

Ser till att det inte blir några filbyten när du sover