7 i dag 11 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Ladda upp en matbild till Pic2Recipe och få receptet Artificiell intelligens hjälper till med matlagningen
Ladda upp en matbild till Pic2Recipe och få receptet

Forskare på amerikanska MIT Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (CSAIL) har utvecklat ett neuralt nätverk som man säger ska kunna leverera ett recept till en maträtt som någon laddar upp en bild på.

Man kallar tjänsten för Pic2Recipe och det har "matats" med runt en miljon olika recept samt en miljon bilder på maträtter. Med hjälp av det så säger sig tjänsten någorlunda kunna bestämma ett recept baserat på vad som syns på en bild.

Jag har testat Pic2Recipe lite under dagen och jag får tyvärr säga att jag är rätt besviken på resultatet. I nio fall av tio så har mina bilder inte kunnat matchas till några recept. Jag har absolut inte laddat upp några "svåra" grejer utan det mesta har varit ordinära grejer som till exempel bilden på köttbullar nedan.

Jag antar att forskarna bakom tjänsten nu kommer att analysera de bilder jag och andra inte har fått recept till och vidareutveckla sitt neurala nätverk.

Pryl, Artificiell intelligens, http://tuesday.csail.mit.edu:4242/ Via theverge.com
Silicon Valley-appen Not Hotdog finns nu på App Store App som håller koll på att du verkligen äter korv med bröd I det senaste avsnittet av Silicon Valley presenterade Erlich och Jian-Yang sin app SeeFood som kan identifiera mat. Men som så ofta i denna serie så blir det ändring så det hela slutar med att appen endast kan identifiera om något är korv med bröd eller inte. Denna app kan nu laddas ner från App Store om man nu vill prova den själv. Appen heter Not Hotdog och kan tyvärr endast hittas i den amerikanska App Store. Men har man kunskapen att ladda ner grejer från den så kan man hitta appen via länken nedan. Tumnagel
43.3°
0
Not Hotdog finns nu för Android Appen som håller koll på att du verkligen äter korv med bröd Under den senaste säsongen av humorserien Silicon Valley tog karaktären Jian-Yang fram en app som kunde identifiera om något var en korv med bröd eller inte en korv med bröd. I samband med att det avsnittet sändes dök appen upp på App Store så alla iOS-användare kunde reda ut om de verkligen åt en korv med bröd eller ej. Men nu kan även Android-användare tukta denna dagliga matångest eftersom appen nu finns på Google Play. Precis som med iOS-versionen så verkar även Android-versionen vara låst till specifika regioner men det kan man ju alltid lösa via APK Mirror. Tumnagel
41.9°
0
39.7° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
fre. 21 jul 2017, 22:00
Ladda upp en matbild till Pic2Recipe och få receptet Artificiell intelligens hjälper till med matlagningen
39.7°
0