m

LG Hom-Bot Square
Frode tycker till

LG Hom-Bot Square
Pryl / Robotar

En robotdammsugare är något jag länge suktat efter men eftersom jag alltid drabbas av extrem beslutsångest när jag skall köpa prylar av denna rang kom jag aldrig loss. En stor anledning till detta är att jag alltid vill ha den som, inom rimliga prisnivåer, anses vara bäst annars går jag bara konstant omkring och tänker på hur mycket bättre man skulle ha det om man inte snålade. Så efter jag spenderat en lång tid med att titta på olika alternativ fastnade jag till slut för den nya Hom-Bot-modeller från LG då den lyckades bli "Bäst i test" av tidningen Råd och Rön förra hösten. Men trots att det testet gjorde i höstas så lanseras inte denna Hom-Bot-armé här i Sverige förrän om någon vecka. Så inför denna lansering fick vi en Hom-Bot som jag direkt plockade med mig hem för att testa den i ett några veckor.

Om man nu inte orkar läsa mer av mitt svammel så är summan av kardemumman att både jag samt min fru inte längre kan se hur vårt framtida liv kommer fungera utan en robotdammsugare i hemmet och den robotdammsugaren blir sannolikt Hom-Bot Square från LG.

Till skillnad från många andra robotdammsugare så är Hom-Bot fyrkantigt formad vilket gör att den bättre kommer åt kanter och hörn med sina långa borstar. Dock lyckas den inte riktigt komma åt hörnorna till 100 % så om man har det riktigt skitigt måste man ibland ta till en vanlig dammsugare eller bara en fuktig trasa för att plocka upp kvarvarande millimeter med smuts i hörnan. Detta i-landsroblem upplevde jag endast i hallen dock där man oftare kan hitta "tyngre" smuts så som grus från skor etc...

En riktigt bra egenskap som Hom-Bot har är den låga ljudnivån. Den ligger på runt 60 decibel och med den låga ljudnivån kan man utan problem befinna sig i samma rum som robotdammsugaren städar utan att man störs allt för mycket. Om man har den i ett annat rum med dörren stängd hörs den knappt.

Efter varje städtillfälle bör man tömma behållaren och då får man direkt en visuell bild av hur mycket skräp den lyckas hitta på golvet. Detta är både skrämmande och tillfredsställande syn. Behållaren är väldigt enkel att tömma och göra ren. Det finns även olika filter i behållaren som man bör rensa och borsta av med jämna mellanrum. Som jag tidigare nämnde så ligger det en hel del hundhår på mina golv och några av dessa hår fastnar i borstarna så för att behålla bästa städresultat måste man se till att rensa bort hår från borstarna. Detta är inte allt för jobbigt då man får till verktyg som fixar detta rätt enkelt.

Ett av tillbehören man får till, eller kan köpa till beroende på vilken modell man köper, är en torrmoppshållare som man kan fästa en medföljande mikrofiberduk på. Den här fiberduken lyckas fånga upp ännu mer skräp som döljer sig på golven. Jag körde först det vanliga programmet på en golvyta sen körde jag samma program på samma yta fast men med fiberduken på. Duken hade lyckats plocka upp mer skräp och gjorde att golvet glänste av renhet. Så en eller två gånger i månaden slängde jag på detta tillbehör för att ytterligare fräscha upp golvet en aning. Värt att nämna är dock att den inte tar sig över trösklar eller kör upp på mattor med detta tillbehör på. Torrmoppen går att tvätta och man kan även köpa nya om man nu känner att torrmoppens mikrofibrer tappat stinget. Jag tyckte detta tillbehör gjorde så pass mycket för mina golv att detta blev den avgörande faktorn som gjorde att jag bestämde mig för att köpa just denna model.

Batteriet duger riktigt bra, den klarade städa hela lägenheten (ungefär 100kvm) och hade fortfarande knappt halva batteritiden kvar. Men om nu batteriet börjar ta slut så letar den, om den kan, sig automatiskt tillbaka till laddningsstationen för att ladda batteriet för att sedan fortsätta städa där den slutade städa när batteriet är laddat igen.

Hom-Bot har en hel del olika program (sju stycken på de dyrare modellerna) som man kan använda men som så ofta med prylar med många alternativ så brukar jag hålla mig till ett eller två av programmen. Programmen de kör är bra och det kändes sällan som den bara yrar omkring på måfå. Ett av borden här hemma (som ser ut lite som det här) hade den dock lite svårt för att navigera runt men den löste oftast det i slutändan. Det finns även ett läge som gör att robotdammsugaren kontinuerligt lär hur rummets ytor och hinder ser ut. Med denna inlärningsfunktion är det tänkt att den skall bättre undvika Ming-vasarna vid framtida städtillfälle.

Även om jag aldrig använde funktionen som gör att Hom-Bot automatiskt kör igång ett städprogram så tyckte jag det var lite konstigt att man endast kunde ställa in den att köra igång en gång i veckan eller en gång om dagen. Vad jag lyckades räkna ut så kunde man alltså inte programmera den att köra igång, till exempel, måndag, onsdag och fredag. Det hade även varit trevligt med en tillhörande app för enklare schemaläggning eller så man kan starta robotdammsugaren på distans. LG har dock tidigare visat upp just en sådan app men enligt LG Nordic så kommer den inte finnas tillgänglig för enheterna som säljs här i Europa. Dock nämnde de att mjukvaran i robotdammsugarna går att uppdatera via en USB-port och att appfunktioner för dessa enheter kan komma att släppas framöver (oklart dock om enheterna har WiFi). Men faktumet att det inte finns en tillhörande app gör ju att det fortfarande känns lite som version 0.9 och att den inte riktigt "där" ännu.

Till skillnad från många andra robotdammsugare så finns det inga virtuella väggar för Hom-Bot. Virtuella väggar använder man om man snabbt och enkelt vill skärma av en del av rummet där man inte vill att robotdammsugaren skall gå. Som alternativ har Hom-Bot funktionen ”My Space” som låter användaren definiera ett specifikt område genom att, med hjälp av fjärrkontrollen, köra robotdammsugaren i ytterkanterna av det område som önskas rengöras. Detta tyckte jag tog onödig lång tid och alldeles för omständigt att använda.

Då jag endast hade möjlighet att testa Hom-Bot under en knapp månad så kan jag inte svara på hur dess olika komponenter och tillbehör håller i längden. Därav är det oklart för mig hur länge batteriet håller sin laddningskapacitet och likaså motorns förmåga att behålla sugkraften. Självklart kan man köpa de flesta delarna som reservdelar men det är ju inte något man vill göra allt för ofta, speciellt inte om man betalar närmare 7 000 kronor för den. Men om man, med jämna mellanrum, ger sin robot lite kärlek, tar hand om den och ser till att man inte har grejer som sladdar liggandes på golvet så borde robotdammsugarens olika komponenter hålla längre. Det krävs helt enkelt att man tar hand om robotdammsugaren, så om man hoppades att köpa en och sedan aldrig mer behöva tänka på att dammsuga, då får man tänka om.

En stor anledning till varför jag vill ha en robotdammsugare här hemma är för på grund av hushållets allra största smutsbandit, vår hund Ein (han på bilden nedan). Hunden, trots oändligt borstande, tappar nämligen kopiöst mycket päls under ett par månader om året och detta hår lägger sig överallt. Denna tjocka päls kombinerat med Eins korta ben leder även till att han drar in en hel del mikroskopiskt smuts som fastnat i pälsen efter en promenad i parken. Just detta smuts är något som lätt fastnar på fötterna och därmed förflyttar sig runt hela lägenheten. Även om man dammsuger relativt ofta med vanlig dammsugare så fanns det tidigare alltid och smuts kvar men efter bara några körningar med robotdammsugaren så var strumporna avsevärt mycket renare på kvällen. Detta mycket tack vare att robotdammsugaren helt enkelt inte har lika bråttom när den kör och därmed plockar upp det mesta den kör över.

En annan liten bandit vi har här hemma är dottern som är väldigt bra på att lägga sina leksaker lite överallt i lägenheten med tyvärr sämre på att plocka undan efter sig. Så direkt insåg jag att varje gång man vill dammsuga så måste man först börja städsessionen med att plocka upp saker från golvet annars kan robotdammsugaren inte kunna göra sitt jobb ordentligt. Med en vanlig dammsugare kan man ju lätt bara knuffa undan gosedjur och annat men detta är ju samtidigt något som leder till att man inte riktigt kommer åt damm samt smuts som samlats mellan leksakerna.

Men leksaker är inte den enda som stör robotdammsugarens framfart, redan vid första körningen insåg jag att Hom-Bottens stora fiende är sladdar av alla möjliga slag. Sladdar, snören eller rep är verkligen inget man kan ha liggandes framme då de riskerar att fastna i robotdammsugarens roterande borstar. Även mindre mattor eller mattor med fransar är den inte den inte riktigt vän. Mindre/lättare mattor knuffar den bara till så de viks ihop vilket gör att den inte kan köra omkring ordentligt och, precis som med sladdar, så ligger mattor med längre fransar också i riskzonen för att fastna i de roterande borstarna. Men med större och stabilare mattor är detta dock inte ett problem, då kör robotdammsugaren bara upp och kör automatiskt igång turboläget som gör att robotdammsugarens borste och sugkraft jobbar lite hårdare.

Så för att uppnå bästa städresultat såg jag till att mindre mattor och lösliggande sladdar plockades undan innan robotdammsugaren kördes igång. Detta gjorde ju att jag nu per automatik skakar av mina mattor varje gång jag dammsuger i rum med mattor och att sladdar numera inte längre ligger fult på marken utan är uppsatta längs lister. Detta nya städbeteende ledde till att lägenheten, med mindre arbete, blev avsevärt mycket renare.

Men trots att det allmänna städandet blev bättre och enklare känner tyvärr jag att jag inte kan skänka bort min gamla vanliga dammsugare ännu. Eftersom robotdammsugaren inte klarar av att plocka upp grövre saker, till exempel större glasbitar eller allt för fuktiga saker får den gamla dammsugaren stå kvar i städskåpet ett tag till. Hom-Bot kommer inte heller åt under soffan och klarar av förklarliga skäl inte heller dammsuga trappstegen. Därav måste den vanliga dammsugaren någon gång i månaden plockas fram igen när det är dags att städa dessa platser. Men för det mesta stod det gamla åbäket kvar på sin plats och samlade damm på fel sätt.

Mina veckor med Hom-Bot verkligen varit en mycket trevliga. Lägenhetens golv var aldrig så konsekvent rena som och, som jag tidigare nämnde, jag kan numera inte se hur det är tänkt att saker skall fungera vettigt här hemma utan en robotdammsugare. Dammsugningen är annorlunda och det kan kanske ta lite tid att vänja sig med undanplockandet, men resultatet blir kopiöst mycket bättre än traditionella dammsugare samt så får man mer tid över till att göra annat.

LG kommer släppa sin serie med nya Hom-Bots i den Skandinaviska marknaden i mot slutet av månaden. Priserna för dessa kommer ligga på 6995:- för värstingversionen och 4995:- för den billigaste. Modellen jag fick låna var lyxmodellen (VR62701LVM) som innehåller ett extra HEPA-filter samt torrmoppstillbehöret med extra fiberdukar. Nästan 7 000 kan jag väl känna är lite dyrt men trots det blir det nog lyxmodellen för mig då jag anser att torrmoppstillbehöret är lite av ett måste för min del.

Läs mer
42.7°
0

LG Hom-Bot Square

Frode tycker till

Nya Zeeland avskedar sin officiella trollkarl
Efter 23 år i tjänst

1998 började Ian Brackenbury jobba som officiell trollkarl på Nya Zeeland. För det jobbet fick an nästan 100 000 kronor per år vilket blir dryga 8 000 kronor i månaden. Arbetsrollen var att agera som en levande turistattraktion och marknadsföra staden genom trollkarlshandlingar samt andra trollkarlstjänster. Innan Brackenbury fick jobbet av staden Christchurch hade han utfört diverse trollkarlshandlingar i stadens offentliga utrymmen sedan 70-talet. När kommunfullmäktige försökte sätta stopp för Ians trolleri protesterade allmänheten så pass mycket att man under 90-talet frågade honom om han ville bli Nya Zeelands officiella trollkarl. Under sin tid som landets officiella trollkarl spenderade han mycket tid på Christchurchs torg men har också blivit kallad till torra platser i Nya Zeeland och även Afrika för att där dansa regndans samt avvärja andar som orsakar torka Men nu har man alltså gett trollkarlen kicken och enligt en talesperson var det inte personligt utan för att trollkarlar helt enkelt inte är så coola längre. De anser inte heller att trollkarlen var en del av den levande, mångsidiga, moderna stadsbilden som Christchurch vill marknadsföra för turister och invånare. Ian, som nu är 88 år, tänker dock inte lägga hatten på hyllan och säger att han kommer fortsätta agera trollkarl i Christchurch även om han längre får betalt för det. Tumnagel
37.4°
+
Frode Wikesjö
0

Trailer för S13 av Doctor Who
Jodie Whittakers sista säsong

I går släppte BBC en första trailer för den 13:e säsongen av Doctor Who där man får se lite mer av vad som kommer hända under säsongens sex avsnitt. Vi får bland annat se Sontarans, Weeping Angels, Cybermen och Ood vilket ju antyder att denna avslutande säsong för Jodie Whittaker kommer spela de flesta hitsen. Dock verkar det stora hotet vara The Flux som är någon ny fiende som hotar att förstöra hela universumet. Seriens 13:e säsong har premiär den 31 oktober. Tumnagel
37.3°
+
Frode Wikesjö
0

Missa inte vårt nyhetsbrev!
Feberveckan i din mailkorg

Mail är kul att få, iallafall när det är positiva saker som ramlar ner i brevlådan. Nu kanske du tycker att det är alldeles för få saker som är positiva i din brevlåda, så därför tänkte vi ändra på det genom att starta ett litet nyhetsbrev. Första utgåvan kommer i morgon, så peta in mailadressen nedan så kör vi! By subscribing, you agree with Revue’s Terms of Service and Privacy Policy. Tumnagel
34.8°
+
Roger Åberg
0

Snart kan du förboka Xbox-minikylen
Oklart var dock

Microsofts nya Xbox Series X har en monolitisk design som gjort att folk skämtat om att den ser ut som ett kylskåp. Microsoft hoppade på skämtet och skickade Xbox Series X-formade kylskåp till några YouTubers för skapa lite hajp i sociala medier. Folk gillade dessa kylskåp så pass mycket att Microsoft bestämde sig för att börja tillverka riktiga minikylar som ser ut som Xbox Series X-konsoler. Nästa vecka kommer Microsoft öppna upp förbokningarna för denna kyl så om man verkligen vill ha den får man hålla ögonen öppna den 19 oktober vilket är datumet som förbokningarna drar igång. Vilka återförsäljare som kommer ha den här i Sverige har Microsoft inte gått ut med ännu men i Europa kommer den bland annat säljas via GameStop och Amazon. Minikylen kommer att kosta 99 euro och släpps under december månad. Tumnagel
37.9°
+
Frode Wikesjö
0

Trailer för S05 av Big Mouth
På Netflix den 5 november

Den femte säsongen av Netflix-serien Big Mouth har premiär den 5 november. Men redan nu kan man få sig en liten glimt av vad som kommer hända via trailern ovan. Denna säsong utspelar sig i åttonde klass och introducerar konceptet med lovebugs och hateworms som då är karaktärer som symboliserar karaktärernas kärlek samt hat. Vi kommer bland annat få se Nick offentligt nekad av av Jessi vilket förvandlar Nicks lovebug, Walter, till en hateworm som leder Nick längs en destruktiv väg. Jessis lovebug, Sonya, stöter också på problem när hon inte kan reda ut om Ali älskar henne mer som än en vän än flickvän. Tumnagel
36.7°
+
Frode Wikesjö
0

Varför är så många byggnader täckta med rektanglar?
Är del av ett hemligt system tydligen

I denna video kollar Phil Edwards från Vox lite närmare på varför arkitektur på nya (och även äldre) byggnader ofta består av massa rektangulära-paneler i olika storlekar och färger. Kort sagt handlar det inte så oväntat om isolering mot kyla, värme, vind och regn. Mellan panelerna och själva isoleringen finns ett lager med luft som skyddar mot bland annat regnvatten. Det smarta med denna lösning är att det inte krävs alls lika mycket material som för vanliga tegel- eller betongväggar. Tumnagel
35.3°
+
Hugo Engström
0

Pris och datum för expansionen till Nintendo Switch Online
28 oktober och nästan dubbelt så dyrt

För några veckor sedan så avslöjade Nintendo att de skulle börja släppa Nintendo 64- och Mega Drive-spel till Nintendo Switch Online. De skulle dock inte ingå i basprenumerationen utan i något som de kallar för Expansion Pack som man då får betala lite extra för utöver sin vanliga prenumeration. Denna expansion kommer lanseras den 26 oktober och förutom de extra spelen får man också med den nyligen offentliggjorda Animal Crossing: New Horizons – Happy Home Paradise-DLC:n. För tillfället har Nintendo endast offentliggjort priset för en årsprenumeration och den kommer kosta 39,99 euro eller 69,99 euro om man vill ha det för hela familjen. Några officiella svenska priser har inte angivits ännu men vanliga Nintendo Switch Online, utan Expansion Pack, kostar 200 kronor respektive 350 kronor om året. Nintendo Switch Online + Expansion Pack kommer, vid lanseringsdagen, erbjuda dessa spel: Super Mario 64 Mario Kart 64 Lylat Wars 64 Yoshi’s Story The Legend of Zelda: Ocarina of Time Dr. Mario 64 Mario Tennis Operation Winback Sin and Punishment Golden Axe Strider Musha Shining Force Sonic The Hedgehog 2 Dr. Robotnik’s Mean Bean Machine Streets of Rage Shinobi III Ecco The Dolphin Gunstar Heroes Phantasy Star IV Castlevania Bloodlines Contra Hard Corps Ristar Nintendo har lovat att vi i Europa kommer få tillgång till 60Hz NTSC-versionerna av N64-spelen och om man vill så ska 50Hz PAL-versionen vara tillgängliga för några av spelen. Varför man skulle vilja spela dessa versioner av spelen är dock oklart. Tumnagel
34.8°
+
Frode Wikesjö
0

Så här känns det att vara bakis
Fin liten svensk kortfilm

How It Feels to Be Hungover är en liten kortfilm om hur det är att vara bakis. Hög igenkänning. Den är skriven, regisserad och klippt av Viktor Hertz, som vi har skrivit om tidigare. Producerad av Johann Skirnir Gustavsson. I rollerna hittar vi bland andra Lukas Loughran, Irma Jämhammar och Anki Larsson. Filmen fick ett gäng priser när den släpptes 2018 och har nu lagts upp för oss alla att njuta av. Tumnagel
40.2°
+
Roger Åberg
0

Mattel gör Cybertruck i "Lego"
3000 bitar

Lego-biten är ju inte längre patenterad och nu släpper Mattel Creations en modell av Lego-liknande bitar. Mattel är ju annars mest kända för att göra Barbie, Hot Wheels och He-Man-gubbar. Modellen man släppte klockan 18.00 i dag är en Tesla Cybertruck skapad av 3000 bitar och har en prislapp på 250 dollar. Komplett med trasig ruta är den också. Rätt ok bygge verkar det som, även om det inte är äkta Lego. Tumnagel
29.0°
+
Roger Åberg
0

Namnet på nästa animerade Spider-Man läcker
"Spider-Man: Across The Spider-Verse"

Spider-Man: Into the Spider-Verse är en av de kanske mest uppskattade animerade filmer på senare år. Med en intressant story, koncept och animationsstil vann filmen bland annat en Golden Globe, Bafta och en Oscar för bästa animerade film. Det kommer kanske därför inte som någon överraskning för någon att man just nu jobbar på en uppföljare. Namnet på den ser ut att bli Spider-Man: Across The Spider-Verse. Titeln ska ha synts i en LinkedIn från en av CFX-handledare som jobbat på första filmen. Spider-Man: Into the Spider-Verse släpptes i december 2018. Den kommande filmen ska släppas 7 oktober 2022, åtminstone i USA. Tumnagel
39.7°
+
Hugo Engström
0

Likheten mellan Facebook och tobakföretag
Hur lika är sociala medier och tobak?

I denna video jämför Wall Street Journals Joanna Stern nutidens Facebook med tobakföretagen som båda tillhandahåller tjänster eller produkter som är aningen beroendeframkallande. Båda industrier har också varit under enorm press från myndigheter att göra något åt de problemen som funnits. För att förutspå hur Facebook kan regleras i framtiden kan det vara värt att ta en titt tillbaka på hur man reglerade tobakföretagen. Tumnagel
40.3°
+
Hugo Engström
0

Renault visar skåpbilen Master med vätgasdrift
Än så länge bara en prototyp

Den 27-28 oktober anordnas Hyvolutionmässan i Paris. Renault kommer då att vara på plats med prototypen Hyvia Renault Master H2-TECH som går på vätgas. Det är en lätt transportbil med ett lastutrymme som sväljer tolv kubikmeter och som har en räckvidd på 50 mil innan tanken är tom. Bränslecellen är på 30 kW, batteripacket på 33 kWh och vätgastanken rymmer 4,5 kilo. Målet är att den ska lanseras nästa år och i samband med bilen visar man även upp en tillhörande vätgasstation. Tumnagel
40.6°
+
Bobby Green
0

Apple Music kanske kommer till PS5
Vissa användare ser appen

Playstation 5 släpptes för nästan ett år sedan i november 2020 och sedan dess har Spotify funnits som en app för konsolen. Nu kommer det uppgifter om att även Apple Music är igång med sin egen app till PS5. Användare på Reddit har delat bilder där Apple Music dykt upp som alternativ för musikstreaming. Alternativet ska ha synts efter att användare skapat ett konto och försökt länka det till Spotify. Det verkar dock inte som att Apple Music-appen ska ha fungerat. Det meddelande användare ska ha fått är "This app is playable only on PS4", vilket ska vara ett standard-felmeddelande. Återstår att se om eller när appen släpps officiellt. Tumnagel
36.5°
+
Hugo Engström
0

Studenter använder iOS 15 för att fuska
Kopierar kamraters anteckningar från bilder

iOS 15 har en ny funktion där användare kan kopiera text direkt från bilder i Apples inbyggda Bilder-app. Iallafall om texten i bilderna och systemspråket är engelska. Nu när operativsystemet varit ute i snart en månad har studenter börjat bli kreativa med de nya funktionerna. I videon ovan ser vi en student kopiera en klasskamrats anteckningar. Titeln på YouTube-videon kunde inte beskriva det bättre: Det här är galet. Det återstår att se om Apple rullar ut funktionen till det svenska språket i någon kommande iOS 15.x uppdatering eller senare. Tumnagel
37.9°
+
Hugo Engström
0

Bilarna i nya Transformers-filmen
Folkabuss!

Om ett år har den sjunde filmen i Transformers-sagan premiär. Den heter Transformers: Rise of the Beasts och nu får vi se vilka bilar som kommer att medverka. En Peterbilt 379 är Optimus Prime, en Chevrolet Camaro av andra generation är Bumblebee och en Porsche 964 RS 3.8 kommer att vara roboten Mirage. Den klassiska Folkabussen är karaktären Wheeljack och motorcykeln, som är en Ducati 916, döljer karaktären Arcee. Vi får även se skurkarna och dessa är en Mack-lastbil som tros vara Scourge, en Nissan Skyline R33 GT-R som borde vara Nightbird och en orange GMC Topkick som vi inte vet vem det är än. Anledningen till att det inte är några purfärska bilmodeller med i denna film är för att den utspelar sig 1994. Filmen har biopremiär den 24 juni. Fler bilder finns här. Visa detta inlägg på Instagram Ett inlägg delat av Steven Caple Jr. (@stevencaplejr) Tumnagel
38.2°
+
Bobby Green
0

Deathloops första patch ger jämnare upplevelse
Nvidia DLSS och lite annat smått och gått

Deathloop släpptes för en månad sedan och PS5-versionen rullade på utan större bekymmer. På PC var det dock en lite annan historia då folk med ordentligt kraftfulla datorer rapporterade om prestandaproblem. Bland annat låg fps och mikrohack förstörde upplevelsen. Sedan dess har Arkane släppt en liten hot fix för att styra upp de värsta bekymren, men problem har kvarstått. Nu verkar det vara dags att ta tag i problemen på riktigt då en ordentlig patch har släppts som ska göra upplevelsen härligare. För det första så ska PC-versionen av patchen lösa problemet med låg fps och mikrohack, vilket bara det borde rädda upp situationen en aning. Vidare har spelet nu fått stöd för Nvidias uppskalningsteknik DLSS, vilket gör att folk som sitter på nyare RTX-kort kan lira spelet i högre upplösning med högre fps. Utöver detta har både Deathloop till PC och PS5 fått lite kärlek som förbättrad prestanda överallt, förbättrad ljudmixning, NPC-rörelser och lite annat smått och gott. Patchen har släppts till både PC och PS5. Tumnagel
37.1°
+
André Stray
0

Självkörande Waymo-bilar kör till en återvändsgränd
50 bilar om dagen kommer in och vänder

Det verkar just nu vara lite snurrigt för Waymos självkörande bilar i San Francisco. Bilarna kör nämligen in på 15th Avenue i Richmond Distriktet och tar sig där till en återvändsgränd, så att föraren bakom ratten får ta över och vända. Det kanske inte vore så konstigt om det inte handlade om runt 50 stycken Waymo-bilar varje dag. Företaget själva vet inte riktigt varför detta sker och ska forska i saken. Tumnagel
40.2°
+
Bobby Green
0

Idag släpps Crysis Remastered Trilogy
Will it run Crysis? Jajemensan!

För ett år sedan släpptes en förfinad version av Crysis som erbjöd en lite tjusigare upplevelse och nu är det dags för hela trilogin att avnjutas i tjusigare skrud. Crysis Remastered Trilogy har släppts och går att lira på Playstation 4, Xbox One, PC samt Switch. Spelet gör förstås att lira på PS5 och Xbox Series X/S via bakåtkompatibilitetsläget. Digital Foundry har för övrigt tagit en ordentlig titt på den remastrade versionen av Crysis 2 och det verkar vara en rätt jämn och härlig upplevelse på konsol. Speciellt jämfört med originalversionen av spelet som knappt gick att spela på grund av rätt ohärliga framerateproblem. Tumnagel
38.5°
+
André Stray
0

Babish lagar poke bowls
Så du också kan göra det

I det här avsnittet av Basics with Babish får vi lära oss hur man lagar till smarrig några poke bowls på ett rätt så bra sätt. Bonus-poke bowls nedan. Tumnagel
79kg
+
Frode Wikesjö

Heinz släpper blodig variant till halloween
Ett lakan och du har din outfit till festen

Det enklaste fuskblodet att få tag på är så klart lite gammal hederlig ketchup. Det har Heinz slagit fasta på och släpper nu en tillfällig förpackning, men tyvärr inte i Sverige. Det finns många varianter på att göra sin produkt lite hetare inför olika högtider, om halloween nu räknas som en, och den här var riktigt snygg tycker jag. Tumnagel
79kg
+
Roger Åberg

Ny skatefilm från Vans Skateboarding
Nice To See You

Vans Skateboarding har släppt sin första globala skatefilmen någonsin. Den heter Nice To See You och det är en långfilm skapad från grunden för att lyfta fram Vans globala skate-team. Den berömde Los Angeles-baserade filmskaparen och fotografen Greg Hunt har stått bakom kameran medan åkarna Adelaide Norris, Alexey Krasniy, Breana Geering, Chima Ferguson, Daiki Hoshino, Diego Todd, Digby Luxton, Dustin Henry, Etienne Gagne, Nick Michel, Notis Aggelis, Pedro Delfino, Rio Morishige, Ronnie Sandoval, Shogo Zama, Simon Zuzic, Una Farrar, och Wang Guohua har varit framför den. Tumnagel
85kg
+
Bobby Green

Ny singel från Vargas & Lagola
Ain't Leaving Now

Vincent Pontare och Salem Al Fakir, eller Vargas & Lagola som de kallar sig för när de gör musik tillsammans, släpper idag den nya singeln Ainx27t Leaving Now som du kan lyssna på här. Duon beskriver låten som ett släktskap med Julio Iglesias på Rivierans dekadenta 70-tal. Tumnagel
85kg
+
Bobby Green

De tävlar i På spåret 2021
Har premiär 26 november

Den 26 november har den 32:a upplagan av TV-programmet På spåret premiär i SVT, och nu får vi reda på vilka som kommer vara med och leka. Debut gör Carina Bergfeldt, Marcus Oscarsson, Ina Lundström och Hanna Hellquist men resterande är återvändande namn. Denna gång kommer ett nytt moment få ta plats och det är "Närmast vinner". Det går ut på att de tävlande ska försöka pricka ut en stad eller plats någonstans i världen på en blindkarta, och det laget som kommer närmast den rätta positionen vinner tre poäng. I pressmeddelandet nedan ser ni alla som kommer tävla och när, om ni nu inte har koll på dem via bilden här ovan. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green

En av Indiens bästa gastropubar
Ligger i Mumbai

I det här klippet från Munchies får vi hänga med till Woodside Inn i Mumbai som ska vara en av landets bästa gastropubar. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green

Festival flyttar in i spårvagn
Way Out Västtrafik

Lördagen den 13 november kommer musikfestivalen Way Out West att göra ett unikt gästspel ombord på en av Västtrafiks spårvagnar. Då kommer de nämligen tillsammans att arrangera Way Out Västtrafik och några av artisterna som kommer att uppträda på vagnen är Miriam Bryant, Little Dragon, Jens Lekman och Stella Explorer. Men det är inte bara fritt fram att packa vagnen full med folk utan på varje konsert får det endast vara 40 stycken personer. Spelningarna kommer gå att följa utan kostnad via en livestream på Västtrafiks hemsida. Alla konserter startar och slutar på Marklandsgatan och de kostar som en enkelbiljett - 34 kronor. Biljetterna släpps den 22 oktober klockan 10.00 på Ticketmaster. Tumnagel
104kg
+
Bobby Green

Adele har släppt nytt!
Det här är singeln Easy on me

Det var ett tag sedan vi fick höra nytt från Adele, men nu är en ny singel släppt. Den heter Easy on me och är det första släppet från kommande plattan som kommer heta 30. Plattan, och första singeln, handlar mycket om skilsmässan som Adele gick igenom för två år sedan. Tumnagel
92kg
+
Roger Åberg

Snart dags för Plantations Single Cask-släpp
Första faten den 28 oktober

Den 28 oktober kommer Plantation att släppa de första fem rom-nyheterna och den 25 november är det dags för ytterligare fem stycken att göra entré. Man har fortsatt att utforska gränserna och erbjuder bland annat rom lagrad på ölfat från Duvel eller bourbonfat från Kentuckydestilleriet Bardstown. Läs om allt som släpps i pressmeddelandet nedan. Tumnagel
96kg
+
Bobby Green

Musikvideon till Seinabo Seys nya låt
Gustaf Skarsgård är med

På Seinabo Seys senaste EP finns låten Ix27m Just Mad (Bitch) med, och nu har den fått en officiell musikvideo där Gustaf Skarsgård är motspelare till Seinabo. Videon är regisserad av den Grammisnominerade regissören Nim Kyoung Ran. Imorgon släpps även låten Sweet Life. Tumnagel
76kg
+
Bobby Green

Tut i luren! Idag är det räkmackans dag!
Äntligen

Tänk att en grå oktober-torsdag kan vända helt och bli i princip årets bästa dag när man får reda på att det idag är räkmackans dag! Så skippa ärtsoppan idag och veva istället i er en redigt matig macka överöst med räkor. Glöm inte äggen! Tumnagel
90kg
+
Bobby Green

Det är skitjobbigt att baka surdegsbröd
Men så här gör man!

Surdegsbröd är gott men det är ju väldigt jobbigt att hålla på med det. Att köpa är ju väldigt mycket enklare. Men om du vill baka ditt eget surdegsbröd så är den här guiden med Glenn Lindberg väldigt bra! Tumnagel
94kg
+
Roger Åberg