m

LG Hom-Bot Square
Frode tycker till

LG Hom-Bot Square
Pryl / Robotar

En robotdammsugare är något jag länge suktat efter men eftersom jag alltid drabbas av extrem beslutsångest när jag skall köpa prylar av denna rang kom jag aldrig loss. En stor anledning till detta är att jag alltid vill ha den som, inom rimliga prisnivåer, anses vara bäst annars går jag bara konstant omkring och tänker på hur mycket bättre man skulle ha det om man inte snålade. Så efter jag spenderat en lång tid med att titta på olika alternativ fastnade jag till slut för den nya Hom-Bot-modeller från LG då den lyckades bli "Bäst i test" av tidningen Råd och Rön förra hösten. Men trots att det testet gjorde i höstas så lanseras inte denna Hom-Bot-armé här i Sverige förrän om någon vecka. Så inför denna lansering fick vi en Hom-Bot som jag direkt plockade med mig hem för att testa den i ett några veckor.

Om man nu inte orkar läsa mer av mitt svammel så är summan av kardemumman att både jag samt min fru inte längre kan se hur vårt framtida liv kommer fungera utan en robotdammsugare i hemmet och den robotdammsugaren blir sannolikt Hom-Bot Square från LG.

Till skillnad från många andra robotdammsugare så är Hom-Bot fyrkantigt formad vilket gör att den bättre kommer åt kanter och hörn med sina långa borstar. Dock lyckas den inte riktigt komma åt hörnorna till 100 % så om man har det riktigt skitigt måste man ibland ta till en vanlig dammsugare eller bara en fuktig trasa för att plocka upp kvarvarande millimeter med smuts i hörnan. Detta i-landsroblem upplevde jag endast i hallen dock där man oftare kan hitta "tyngre" smuts så som grus från skor etc...

En riktigt bra egenskap som Hom-Bot har är den låga ljudnivån. Den ligger på runt 60 decibel och med den låga ljudnivån kan man utan problem befinna sig i samma rum som robotdammsugaren städar utan att man störs allt för mycket. Om man har den i ett annat rum med dörren stängd hörs den knappt.

Efter varje städtillfälle bör man tömma behållaren och då får man direkt en visuell bild av hur mycket skräp den lyckas hitta på golvet. Detta är både skrämmande och tillfredsställande syn. Behållaren är väldigt enkel att tömma och göra ren. Det finns även olika filter i behållaren som man bör rensa och borsta av med jämna mellanrum. Som jag tidigare nämnde så ligger det en hel del hundhår på mina golv och några av dessa hår fastnar i borstarna så för att behålla bästa städresultat måste man se till att rensa bort hår från borstarna. Detta är inte allt för jobbigt då man får till verktyg som fixar detta rätt enkelt.

Ett av tillbehören man får till, eller kan köpa till beroende på vilken modell man köper, är en torrmoppshållare som man kan fästa en medföljande mikrofiberduk på. Den här fiberduken lyckas fånga upp ännu mer skräp som döljer sig på golven. Jag körde först det vanliga programmet på en golvyta sen körde jag samma program på samma yta fast men med fiberduken på. Duken hade lyckats plocka upp mer skräp och gjorde att golvet glänste av renhet. Så en eller två gånger i månaden slängde jag på detta tillbehör för att ytterligare fräscha upp golvet en aning. Värt att nämna är dock att den inte tar sig över trösklar eller kör upp på mattor med detta tillbehör på. Torrmoppen går att tvätta och man kan även köpa nya om man nu känner att torrmoppens mikrofibrer tappat stinget. Jag tyckte detta tillbehör gjorde så pass mycket för mina golv att detta blev den avgörande faktorn som gjorde att jag bestämde mig för att köpa just denna model.

Batteriet duger riktigt bra, den klarade städa hela lägenheten (ungefär 100kvm) och hade fortfarande knappt halva batteritiden kvar. Men om nu batteriet börjar ta slut så letar den, om den kan, sig automatiskt tillbaka till laddningsstationen för att ladda batteriet för att sedan fortsätta städa där den slutade städa när batteriet är laddat igen.

Hom-Bot har en hel del olika program (sju stycken på de dyrare modellerna) som man kan använda men som så ofta med prylar med många alternativ så brukar jag hålla mig till ett eller två av programmen. Programmen de kör är bra och det kändes sällan som den bara yrar omkring på måfå. Ett av borden här hemma (som ser ut lite som det här) hade den dock lite svårt för att navigera runt men den löste oftast det i slutändan. Det finns även ett läge som gör att robotdammsugaren kontinuerligt lär hur rummets ytor och hinder ser ut. Med denna inlärningsfunktion är det tänkt att den skall bättre undvika Ming-vasarna vid framtida städtillfälle.

Även om jag aldrig använde funktionen som gör att Hom-Bot automatiskt kör igång ett städprogram så tyckte jag det var lite konstigt att man endast kunde ställa in den att köra igång en gång i veckan eller en gång om dagen. Vad jag lyckades räkna ut så kunde man alltså inte programmera den att köra igång, till exempel, måndag, onsdag och fredag. Det hade även varit trevligt med en tillhörande app för enklare schemaläggning eller så man kan starta robotdammsugaren på distans. LG har dock tidigare visat upp just en sådan app men enligt LG Nordic så kommer den inte finnas tillgänglig för enheterna som säljs här i Europa. Dock nämnde de att mjukvaran i robotdammsugarna går att uppdatera via en USB-port och att appfunktioner för dessa enheter kan komma att släppas framöver (oklart dock om enheterna har WiFi). Men faktumet att det inte finns en tillhörande app gör ju att det fortfarande känns lite som version 0.9 och att den inte riktigt "där" ännu.

Till skillnad från många andra robotdammsugare så finns det inga virtuella väggar för Hom-Bot. Virtuella väggar använder man om man snabbt och enkelt vill skärma av en del av rummet där man inte vill att robotdammsugaren skall gå. Som alternativ har Hom-Bot funktionen ”My Space” som låter användaren definiera ett specifikt område genom att, med hjälp av fjärrkontrollen, köra robotdammsugaren i ytterkanterna av det område som önskas rengöras. Detta tyckte jag tog onödig lång tid och alldeles för omständigt att använda.

Då jag endast hade möjlighet att testa Hom-Bot under en knapp månad så kan jag inte svara på hur dess olika komponenter och tillbehör håller i längden. Därav är det oklart för mig hur länge batteriet håller sin laddningskapacitet och likaså motorns förmåga att behålla sugkraften. Självklart kan man köpa de flesta delarna som reservdelar men det är ju inte något man vill göra allt för ofta, speciellt inte om man betalar närmare 7 000 kronor för den. Men om man, med jämna mellanrum, ger sin robot lite kärlek, tar hand om den och ser till att man inte har grejer som sladdar liggandes på golvet så borde robotdammsugarens olika komponenter hålla längre. Det krävs helt enkelt att man tar hand om robotdammsugaren, så om man hoppades att köpa en och sedan aldrig mer behöva tänka på att dammsuga, då får man tänka om.

En stor anledning till varför jag vill ha en robotdammsugare här hemma är för på grund av hushållets allra största smutsbandit, vår hund Ein (han på bilden nedan). Hunden, trots oändligt borstande, tappar nämligen kopiöst mycket päls under ett par månader om året och detta hår lägger sig överallt. Denna tjocka päls kombinerat med Eins korta ben leder även till att han drar in en hel del mikroskopiskt smuts som fastnat i pälsen efter en promenad i parken. Just detta smuts är något som lätt fastnar på fötterna och därmed förflyttar sig runt hela lägenheten. Även om man dammsuger relativt ofta med vanlig dammsugare så fanns det tidigare alltid och smuts kvar men efter bara några körningar med robotdammsugaren så var strumporna avsevärt mycket renare på kvällen. Detta mycket tack vare att robotdammsugaren helt enkelt inte har lika bråttom när den kör och därmed plockar upp det mesta den kör över.

En annan liten bandit vi har här hemma är dottern som är väldigt bra på att lägga sina leksaker lite överallt i lägenheten med tyvärr sämre på att plocka undan efter sig. Så direkt insåg jag att varje gång man vill dammsuga så måste man först börja städsessionen med att plocka upp saker från golvet annars kan robotdammsugaren inte kunna göra sitt jobb ordentligt. Med en vanlig dammsugare kan man ju lätt bara knuffa undan gosedjur och annat men detta är ju samtidigt något som leder till att man inte riktigt kommer åt damm samt smuts som samlats mellan leksakerna.

Men leksaker är inte den enda som stör robotdammsugarens framfart, redan vid första körningen insåg jag att Hom-Bottens stora fiende är sladdar av alla möjliga slag. Sladdar, snören eller rep är verkligen inget man kan ha liggandes framme då de riskerar att fastna i robotdammsugarens roterande borstar. Även mindre mattor eller mattor med fransar är den inte den inte riktigt vän. Mindre/lättare mattor knuffar den bara till så de viks ihop vilket gör att den inte kan köra omkring ordentligt och, precis som med sladdar, så ligger mattor med längre fransar också i riskzonen för att fastna i de roterande borstarna. Men med större och stabilare mattor är detta dock inte ett problem, då kör robotdammsugaren bara upp och kör automatiskt igång turboläget som gör att robotdammsugarens borste och sugkraft jobbar lite hårdare.

Så för att uppnå bästa städresultat såg jag till att mindre mattor och lösliggande sladdar plockades undan innan robotdammsugaren kördes igång. Detta gjorde ju att jag nu per automatik skakar av mina mattor varje gång jag dammsuger i rum med mattor och att sladdar numera inte längre ligger fult på marken utan är uppsatta längs lister. Detta nya städbeteende ledde till att lägenheten, med mindre arbete, blev avsevärt mycket renare.

Men trots att det allmänna städandet blev bättre och enklare känner tyvärr jag att jag inte kan skänka bort min gamla vanliga dammsugare ännu. Eftersom robotdammsugaren inte klarar av att plocka upp grövre saker, till exempel större glasbitar eller allt för fuktiga saker får den gamla dammsugaren stå kvar i städskåpet ett tag till. Hom-Bot kommer inte heller åt under soffan och klarar av förklarliga skäl inte heller dammsuga trappstegen. Därav måste den vanliga dammsugaren någon gång i månaden plockas fram igen när det är dags att städa dessa platser. Men för det mesta stod det gamla åbäket kvar på sin plats och samlade damm på fel sätt.

Mina veckor med Hom-Bot verkligen varit en mycket trevliga. Lägenhetens golv var aldrig så konsekvent rena som och, som jag tidigare nämnde, jag kan numera inte se hur det är tänkt att saker skall fungera vettigt här hemma utan en robotdammsugare. Dammsugningen är annorlunda och det kan kanske ta lite tid att vänja sig med undanplockandet, men resultatet blir kopiöst mycket bättre än traditionella dammsugare samt så får man mer tid över till att göra annat.

LG kommer släppa sin serie med nya Hom-Bots i den Skandinaviska marknaden i mot slutet av månaden. Priserna för dessa kommer ligga på 6995:- för värstingversionen och 4995:- för den billigaste. Modellen jag fick låna var lyxmodellen (VR62701LVM) som innehåller ett extra HEPA-filter samt torrmoppstillbehöret med extra fiberdukar. Nästan 7 000 kan jag väl känna är lite dyrt men trots det blir det nog lyxmodellen för mig då jag anser att torrmoppstillbehöret är lite av ett måste för min del.

Läs mer
42.7°
0

LG Hom-Bot Square

Frode tycker till

Ovaccinerade Apple-anställda måste testa sig dagligen
För covid-19

Enligt Bloomberg blir Apple lite hårdare vad gäller om anställda väljer att vaccinera sig eller inte. Företaget ska börja kräva att ovaccinerade anställda som kommer tillbaka till kontoret testar sig dagligen. I september rapporterade Bloomberg att Apple frågade sina anställda att dela med sig av sin vaccinationsstatus frivilligt. De som av någon anledning inte gick med på att göra detta (eller inte har vaccinerat sig) får alltså testa sig dagligen, medan de som är vaccinerade endast måste göra ett snabbtest en gång i veckan. Konstigt nog gäller detta inte de som jobbar i Apple Store, som även kommer i direkt kontakt med Apples kunder. Ovaccinerade anställda i butikerna måste testa sig två gånger i veckan, vaccinerade en gång. Det är oklart om Apple kommer införa krav på vaccination. Bland annat Google har börjat kräva att anställda som kommer tillbaka till kontoret är vaccinerade. Tumnagel
37.2°
+
Hugo Engström
0

Twitch testar bakåtspolning
Ger tittare lite mer kontroll

Twitch har låtit tittare följa streamers när de spelar spel och gör andra saker, men tittarna har inte haft speciellt mycket kontroll över strömmen i fråga. Endast i videoklipp från strömmar har det varit möjligt att spola fram och tillbaka, men i själva liveströmmarna har fullt fokus varit på liveupplevelsen. Nu har Twitch bestämt sig för att testa att ge tittare lite mer kontroll över sin tittarupplevelse genom att lägga till en bakåtspolningsknapp. När användaren klickar på denna spolas strömmen tillbaka två minuter, men liveströmmen är kvar i en liten bild-i-bild-ruta. Detta testas för tillfället hos vissa användare, mer specifikt en fjärdedel, men strömmare kommer själva kunna välja om deras strömmar ska gå att spola tillbaka i genom att ha igång video on demand eller ej. Tumnagel
37.3°
+
André Stray
0

FIFA drar tillbaka förslag om Fotbolls-VM vartannat år
Efter kritik från flera håll

FIFA uppger nu att man inte kommer att lägga fram något förslag om att arrangera Fotbolls-VM vartannat år i stället för nu som var fjärde år. Tanken var att FIFA:s medlemmar skulle rösta om ett sådant förslag på FIFA:s möte i december, något som alltså nu inte blir fallet. Det här sker efter det att i stort sett ingen förutom FIFA själva tyckte att det var en bra idé att arrangera Fotbolls-VM vartannat år. Förslaget om att spela Fotbolls-VM vart fjärde år har fått kritik från både den europeiska fotbollsorganisationen UEFA, OS-arrangören IOK såväl som spelarfacket Fifpro. Idén om att spela Fotbolls-VM vartannat år verkar dock inte vara helt skrotad. Nu sägs det bland annat att FIFA ska diskutera en idé där Fotbolls-VM skulle genomföras vartannat år men med olika deltagare. Det har också framförts en idé om en global variant av den europeiska landslagsturneringen Nations League skriver DN. Tumnagel
38.1°
+
Wille Wilhelmsson
0

Klart det går att sladda med en Bentley
Tillverkaren släpper driftingfilm

En Bentley Continental GT Speed ses nog oftast i köer eller landsvägskryssandes runt om i världen. Kanske inte jätteofta på bredställ. Men Bentley vill berätta att det visst går att köra brett med den här även om den är fyrhjulsdriven, så därför släpper man denna film som är inspelad på en övergiven flygbas på Sicilien. Med i filmen finns även en R-Type Continental från 1952 - inspirationen till dagens moderna Continental GT. Tumnagel
37.3°
+
Bobby Green
0

Nvidia uppgraderar Geforce Now-hårdvaran med RTX 3080
1440p och 120fps

Nvidia har meddelat att de uppdaterat servrarna för streamingtjänsten Geforce Now för att ge spelare en lite härligare spelupplevelse. Mer specifikt har gänget petat in grafikkort som ger användare en snarlik upplevelse som om de lirade med RTX 3080 och kommer utöver flådiga strålspårningseffekter kunna få en spelström i 1440p med 120fps. Imponerande siffror, egentligen. För att lira med RTX 3080 behöver du ett speciellt prenumerationsabonnemang och initialt kommer det kosta 990 kronor för 6 månader. Utöver RTX-grafik och 1440p/120fps på PC kommer spelare också kunna lira i upp till åtta timmar i stöten samt lira med 4K och HDR via Shield TV. Tumnagel
38.0°
+
André Stray
0

Svenska Jetson presenterar One
Ett litet VTOL-flygplan

Det svenska företaget Jetson presenterar nu One som är ett VTOL-flygplan för en person. Den första prototypen stod klar våren 2018 och nu är man alltså redo att lansera en version för allmänheten. Som vi kan se är bygget oerhört kompakt och det ser verkligen sjukt kul ut att flyga. Maskinen är helt eldriven och kan alltså med hjälp av sina åtta stycken propellrar starta och landa vertikalt. Flygtiden om piloten väger 85 kilo är 20 minuter och toppfarten anges till 102 km/h. En One kostar 92.000 dollar och levereras då som ett byggkit där halva är monterad men du gör den klar själv. Enligt uppgift ska hela nästa års produktion vara slutsåld redan, leverans av dessa kommer att ske innan sommaren 2023. Tumnagel
39.6°
+
Bobby Green
0

Ordentlig trailer för Red Notice
Dags för actionkomedi!

Netflix har släppt en ordentlig trailer för den kommande actionkomedin Red Notice där vi får se Ryan Reynolds och Dwayne Johnson praktiskt taget spela sig själva. Red Notice har premiär 12 november på Netflix. Tumnagel
38.0°
+
André Stray
0

Ny video förklarar vad som händer i Starfield
Lite världsbyggande

Bethesda har släppt en ny video från Starfield. Den här gången får vi inte något nytt gameplay eller annat flådigt, men vi får i alla fall lära känna spelvärlden lite bättre och får reda på vad vi kommer få göra i spelet. 11 november 2022 kommer Starfield släppas till PC och Xbox Series X/S. Spelet kommer till Game Pass på releasedagen. Tumnagel
37.9°
+
André Stray
0

En närmare titt på Foxtron Model E
Flaggskeppet

Häromdagen visade Foxconns elbilsmärke Foxtron upp några bilar. En av dessa är flaggskeppet Model E och den är ritad av Pininfarina som här visar upp bilen lite mer. Tumnagel
36.3°
+
Bobby Green
0

Kommer cycloroter att driva framtidens "flygande bilar"?
Gammal teknik används till moderna flygmaskiner

Utvecklingen av framtidens så kallade eVTOL-farkoster går i en rasande fart och baseras i dagsläget på lite olika typer av system. Här kan ni kolla in ett inslag om några projekt där man använder så kallade cyclorotorer för att få farkosterna att lyfta från marken och driva dem framåt. Cyclorotor är ingen ny uppfinning utan något som det har experimenters med i över hundra år, både för att driva farkoster på vatten och i luften framåt. Ett företag som utvecklat en cyclorotor för flygande farkoster är österrikiska CycloTech. Deras prototyp medverkar i inslaget ovan. På bilderna nedan hittas koncept från dem på framtida UAV (Unmanned Aerial Vehicles) och UAM (Urban Air Mobility) som drivs med cyclorotorer. I slutet av inslaget nedan (runt 5:20) visas även ett ryskt koncept på en "Cyclocopter" upp, en slags flygande bil, med plats för sex personer som drivs med cyclorotorer. Enligt inslaget så planeras den att vara i luften redan nästa år, något som återstår att se om så blir fallet. Tumnagel
38.4°
+
Wille Wilhelmsson
0

SsangYong verkar ha sålts till ett elbilsföretag
Edison Motors sägs vara köparen

Den koreanska biltillverkaren SsangYong har kämpat länge och i julas var konkursen ett faktum. Nu verkar det dock som att man hittat en köpare av företaget. Det sägs att det koreanska företaget Edison Motors är de som kommer ta över och det snackas om att affären är värd 260 miljoner dollar. Edison Motors grundades 2015 och de tillverkar eldrivna bussar och är på gång med eldrivna lastbilar. Är de köparna kan de kanske snart även sälja eldrivna bilar under SsangYong-märket. 2019 sålde SsangYong 132.799 stycken bilar, förra året var den siffran nere på 106.000 stycken. Tumnagel
37.2°
+
Bobby Green
0

Inget brott vid dödsolycka med parkerad elsparkcykel
Utredningen om olyckan i Västerås i stort sett klar

Polisen i Västerås säger att det inte har begåtts något brottsligt i samband med att en 80-årig man dog efter att hans permobil körde in i en parkerad elsparkcykel. Polisen har förhört mannen som parkerad elsparkcykeln som permobilen kolliderade med och säger till SVT: "Vi har pratat med killen. Han har fått lämna sin version om hur han ställt elsparkcyklen. Han har aldrig varit misstänkt för brott och kommer inte bli misstänkt." Polisen anser sig nu ha en klar bild av händelseförloppet vid olycka efter hjälp av vittnesuppgifter. Som det ser ut nu så kommer ingen att misstänkas för något brott i samband med händelsen. Det enda som återstår av utredningen är att invänta obduktionsresultatet av den avlidne mannen. Tumnagel
38.0°
+
Wille Wilhelmsson
0

Tecknad variant av trailern för The Batman
Med klipp från Batman: The Animated Series

Den första ordentliga trailern för The Batman var bra grejer och gjorde nog de flesta sugna på att se mer av filmen. Men fram tills det händer kan man ju kolla in trailern igen fast då gjord av klipp från Läderlappen-serien från 90-talet, Batman: The Animated Series. Tumnagel
37.6°
+
Frode Wikesjö
0

Konstnärs-robot misstänktes för spioneri i Egypten
Hölls kvar av säkerhetspersonal i över en vecka

När den humanoida roboten Ai-Da och hennes skapare Aidan Meller skulle medverkar vid en konstutställning i Egypten kvarhölls de båda när de anlände till landet rapporterar The Guardian. Säkerhetspersonal misstänkte att Ai-Da och Meller var sända till landet för att spionera. Detta misstänkte man bland annat då roboten var försedd med både ett modem för kommunikation och kameror som används för robotens datorsyn. Paret kvarhölls i tio dagar men släpptes till slut efter det att den brittiska ambassaden kopplats in på fallet. Ai-Da kommer att medverka i konstutställningen "Forever Is Now" vilken startar idag, torsdag 21 oktober. På utställningen kommer det att visas upp modern konst i anslutning till pyramiderna i Giza. Utställningen håller på till 7 november. I klippet här nedanför kan ni kolla in när Ai-Da medverkade i ett TEDx-talk från förra året. Tumnagel
36.1°
+
Wille Wilhelmsson
0

Assassin's Creed Valhallas tredje DLC dyker upp igen
Förbered er för undergången i Dawn of Ragnarök

Assassinx27s Creed Valhalla har hittills fått två storytillägg i form av Wrath of the Druids och The Siege of Paris, men det verkar som att Ubisoft har ett nytt DLC på ingång. Dawn of Ragnarök verkar titeln på det nya tillägget bli och information som skrapats fram pekar på en mer mytologisk berättelse där vi kommer få resa till Svartalfheim. Ovan har ni en video på franska om det hela. Si vous ne connaissez pas le français, une astuce consiste à activer les sous-titres. Tumnagel
37.0°
+
André Stray
0

Spotify ska börjar kränga merch för artister
Inleder samarbete med ehandels-plattformen Shopify

Spotify har inlett ett samarbete med ehandels-plattformen vilket innebär att artister kan börjar sälja olika typer av merchandise direkt i Spotifys app. Det som användare väljer att köpa från artister via Spotifys app administreras sedan via Shopifys plattform. Spotifys director of products Amir Kabbara säger om den nya funktionaliteten på Spotify: "Artists today are entrepreneurial. They’re building multifaceted brands and businesses, and now we’re making it easier for them to meet fans where they are,” said , Shopify’s director of Product, in a statement. By bringing entrepreneurship to Spotify, we’re empowering artists to think beyond the traditional merch table with new ways to monetize, and to experiment with their brands through commerce." Initialt kommer Spotifys merch-försäljning via Shopify bara dyka upp på artisters profilsidor för Spotify-användare i Australien, Kanada, Nya Zeeland, USA och Storbritannien. Tumnagel
37.7°
+
Wille Wilhelmsson
0

Ordentlig trailer för Uncharted
Ryktena stämde!

Tidigare idag skrev vi om en läckt teaser för Uncharted och det sades då att en ordentlig trailer skulle släppas under dagen. Och ryktena stämde! Trailern i fråga kan ni kika på ovan. 18 februari har Uncharted premiär. Tumnagel
39.7°
+
André Stray
0

Så här låter nya Corvette Z06
En kort teaser

Nästa vecka har nya Corvette Z06 premiär. För en månad sedan fick vi se en bild på den i cabriolet-version och nu får vi även ett kort klipp, som bland annat bjuder på lite motorljud. Flat-plane-crank-V8:an låter riktigt mumsigt och vi får reda på att den kommer att kunna varva till 8600. Vanliga Corvette har varvstopp på 6500. Motorns effekt väntas ligga på runt 630 hästar, men vi får reda på exakta siffror vid avtäckningen den 26 oktober. Tumnagel
38.0°
+
Bobby Green
0

Tesla ska börja sälja öl
Giga Beer ska säljas i Cybetruck-flaskor

Under en presentation av Teslas Gigafactory i Berlin förra veckan så meddelade företagets vd Elon Musk att man nu även kommer att börja sälja öl. Tesla har registrerat de båda varumärkena "Giga Beer" samt "Giga Bier" för de ölen man planerar att börja sälja. Som synes i videoklippet ovan så planerar Tesla att sälja sitt öl i flaskor vars design verkar vara inspirerade av företagets futuristiska modell Cybertruck. Elon Musk sa under presentationen att han hoppas att Tesla kan börja sälja öl någon gång under nästa år. Tumnagel
79kg
+
Wille Wilhelmsson

Mapei och Rusiak bildar gruppen MOR
Med producenten Fredrik Okazaki

Tanken var att Fredrik Okazaki och Thomas Rusiak skulle skriva lite saker till Mapeis kommande platta, men istället blev det en ny grupp som kom att kallas MOR. Första låten från den nya konstellationen kallas för Spitfire och här blandas Mapeis fantastiska röst med harpa och stråkorkester. Rått och vackert på en och samma gång. Rusiak är en legendar i hiophop-sverige, Fredrik har jobbat med Robyn, FKA Twigs, Yung Lean och Royksopp och Mapei har vi tidigare hört bland annat med superhiten Donx27t wait. Tumnagel
85kg
+
Roger Åberg

Klocka som matchar din Pininfarina Battista
Från Bovet

Det är klart att du måste matcha din nya Pininfarina Battista med en fet klocka på armen. Därför har Pininfarina gått samman med den anrika urtillverkaren Bovet och tagit fram det vi ser här - Battista Tourbillon. Faktiskt den första Bovet har tillverkat med asymmetriska visare. På insidan sitter ett helt nytt urverk som har en kraftreserv på tio dagar. Klockan är i samma färg (Iconica Blu) som Anniversario-versionen av bilen. Endast 90 stycken exemplar kommer att tillverkas - 30 i titan, 30 i rött guld och 30 i platina. Prislappen börjar på 265.000 euro. Tumnagel
75kg
+
Bobby Green

Ny kudde som leder bort värme
Ska göra att du somnar fortare

Emma - The Sleep Company är ett tyskt företag som säljer madrasser, sängar och andra sov-relaterade saker. Nu lanserar de en ny produkt i deras Diamond Degree-serie och det är en kudde som ska hjälpa till att sänka kroppstemperaturen och leda bort värme under natten - något som ska göra att du somnar fortare och förbättrar djupsömnen. Kudden är 70 centimeter lång, 40 hög och 12 centimeter tjock. Den har tre justerbara lager bestående av Diamond Degree-skum, stödjande HRX-skum och Memory-skum. Släpps den 22 oktober här och kostar 1799 kronor. Tumnagel
94kg
+
Bobby Green

Saudiarabien bygger hotell på oljeplattform
Om man vill turista till havs

Saudiarabiens Public Investment Fund (PIF) kommer att investera i ett hotellbygge till havs där det är tänkt att turister ska bo på en ombyggd oljeplattform. Resorten kallas för "The Rig" och de tre hotellen på plattformen kommer att ha 800 rum för uthyrning tillsammans. Sammanlagt kommer resorten att uppta en yta på 150.000 kvadratmeter och även inkludera elva restauranger, berg-och-dalbana, pariserhjul, vattenrutschbana, go cart-bana, bungy jump-torn, flera pooler, scener och annat. När The Rig kommer att vara färdigbyggt och börja kunna ta emot turister finns det än så länga inga uppgifter om. Här nedan hittas en reklamfilm för det hela. Tumnagel
72kg
+
Wille Wilhelmsson

IWC och Hot Wheels släpper klocka
Kommer i en liten verktygslåda

I samband med den 78:e upplagan av Goodwood Members Meeting har klocktillverkaren IWC Schaffhausen tillsammans med leksakstillverkaren Hot Wheels tagit fram en klocka och en liten leksaksbil i form av en klassisk Mercedes 300 SL. Endast 50 stycken exemplar kommer att bli till och det första auktioneras iväg av Bonhams, pengarna kommer gå till välgörenhet. Allt kommer förpackat i en snygg verktygslåda. Tumnagel
92kg
+
Bobby Green

Idag är det Internationella gin och tonic-dagen
Gin & tisdag

Tänk vad härligt ändå när man får reda på att denna regniga och kyliga tisdag också råkar vara internationella gin och tonic-dagen. En GT värmer ju alltid så varför inte liva upp veckan lite med denna traditionella och utomordentliga drink. Hur blandar du din? Tumnagel
119kg
+
Bobby Green

Foodboats kan komma till Stockholm
Säljer mat från vattnet

Efter foodtrucks kommer nu foodboats till Stockholm. Det är den grönblå majoriteten som i nästa års budget vill utreda frågan om båtserveringar. Idén kommer från Italien där det i flera italienska städer finns flytande restauranger som serverar mat. Tanken är att båtarna både ska ha fasta platser och kunna tuffa runt när det behövs. De ska kunna lägga till vid kajer och vid promenadstråk. Trafikkontoret, exploateringskontoret och Stockholm Hamnar har fram till nästa sommar på sig att utreda frågan. Vad tror ni om idén? Klippet visar en foodboat i Washington för några år sedan. Tumnagel
94kg
+
Bobby Green

Porsche Design ska börja designa lyxhotell
Kommer att ha minst 150 rum

Porsche Design och den tyska hotellkedjan Deutsche Hospitality har ingått ett partnerskap vilket gör att du inom kort kommer att kunna bo på ett hotell designat av just Porsche Design. Ett antal Steigenberger Porsche Design Hotels kommer att slå upp portarna runt om i världen och alla kommer att vara i lyx-segmentet. Marcus Bernhardt som är chief executive hos Deutsche Hospitality säger följande: "Our two companies unite the very best of both worlds. Porsche Design brings a unique design philosophy to the partnership. And there is scarcely any company in the hotel business other than Steigenberger which has brought so much quality, service and passion to bear over a period of more than 90 years. With these strengths, we create a new and exciting product that will encourage people to rediscover the hotel sector." När det första hotellet öppnar är dock oklart för tillfället. Tumnagel
71kg
+
Bobby Green

Vinet Pasqua Hey French släpps
Har tidigare bara funnits på restaurang

Vinet Pasqua Hey French (You could have made this but you didnx27t) har man tidigare bara kunnat få på restaurang, men nu släpps det i en begränsad upplaga (120 stycken flaskor) i Systembolagets beställningssortiment. Hey French Edizione II heter det där och det är gjort på druvorna garganega, pinot bianco och sauvignon blanc från vingårdar i östra Soave - ett italienskt vinområde. Vinet är även en blend gällande årgång och innehåller fyra utvalda årgångar från 2010-talet: 2015, 2016, 2017, 2018. Alkoholhalten ligger på 13,5 procent och för en flaska på 750 milliliter får man betala 370 kronor. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green

Babish lagar poke bowls
Så du också kan göra det

I det här avsnittet av Basics with Babish får vi lära oss hur man lagar till några smarriga poke bowls på ett rätt så bra sätt. Bonus-poke bowls nedan. Tumnagel
79kg
+
Frode Wikesjö

Heinz släpper blodig variant till halloween
Ett lakan och du har din outfit till festen

Det enklaste fuskblodet att få tag på är så klart lite gammal hederlig ketchup. Det har Heinz slagit fasta på och släpper nu en tillfällig förpackning, men tyvärr inte i Sverige. Det finns många varianter på att göra sin produkt lite hetare inför olika högtider, om halloween nu räknas som en, och den här var riktigt snygg tycker jag. Tumnagel
81kg
+
Roger Åberg