7 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
LG presenterar SmartThinQ Hub Kopplar samman grejer i det smarta hemmet
LG presenterar SmartThinQ Hub

Inför den stora hemelektronikmässan CES som drar igång i början av nästa år har LG presenterar hubben SmartThinQ Hub som är tänkt att användas för att koppla samman och styra grejer i det smarta hemmet.

Man ska till exempel kunna koppla belysning, tvättmaskiner, kylskåp, robotdammsugare, billaddare och annat till SmartThinQ Hub och därefter kunna kontrollera dessa med den tillhörande mobilappen. Det finns även en inbyggd högtalare via vilken man kan streama musik från internet eller mobilen och en en 3,5 tum stor skärm där man får information om vad som händer och sker. Det kommer även att gå att kontrollera grejer som använder sig av LG:s SmartThinQ-sensorer som man presenterade tidigare i år (läs lite mer om dessa i den inlänkade artikeln nedan).

LG kommer som sagt att presentera SmartThinQ Hub lite närmare i början av nästa år och det finns i dagsläget inga prisuppgifter på den.


Pryl, Smarta hemmet, lg, ces2016, iot, internet of things, alljoyn
IFA 2015 LG SmartThinQ - sensorer för det smarta hemmet Håller koll på tvättmaskin, kylskåp och annat De här veckan drar teknikmässan IFA igång nere i Berlin och LG kommer då bland annat att visa upp ett system för det smarta hemmet som kallar för SmartThinQ. Det handlar om ett gäng sensorer som kan känna av vibrationer och temperaturer och skicka vidare denna information till användarens mobil. LG säger att man till exempel skulle kunna sätta en SmartThinQ på sin tvättmaskin och då få reda på när tvätten är klar direkt i mobilen. Man säger även att man kan sätta en SmartThinQ på sitt kylskåp och då få reda på när matvarors bästföredatum närmar sig, exakt hur detta ska gå till framgår dock inte. LG säger inget om när SmartThinQ kommer att släppas på marknaden eller vad de kommer att kosta. Tumnagel
40.9°
0
39.4° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
ons. 30 dec 2015, 17:30
LG presenterar SmartThinQ Hub Kopplar samman grejer i det smarta hemmet
39.4°
0