6 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
IFA 2017 Libratone ZIPP får stöd för Alexa Börja prata med din Libratone-högtalare
Libratone ZIPP får stöd för Alexa

Libratone meddelade idag att deras högtalare ZIPP får stöd för Amazons smarta assistent Alexa.

Det innebär att man kan prata direkt med högtalaren eller kontrollera högtalarens funktioner via en annan apparat som har stöd för Alexa. Simon Peschcke Køedt, VP Global Marketing på Libratone, säger i ett pressmeddelande:
"Libratone har som mål att släppa musiken fri och möjligheten att kontrollera din ZIPP med rösten är ett viktigt steg för att uppnå det målet. Nu kan du helt enkelt använda din ZIPP via Alexa på en enhet som Echo Dot genom att till exempel be den att höja volymen på din ZIPP, oavsett var du väljer att placera den."
Det är inte bara nya ZIPP-högtalare som kommer att få stöd för Alexa utan befintliga ägare av Libratone ZIPP och ZIPP Mini ska via en mjukvaruppdatering som skickas ut i höst även de få tillgång till den smarta assistenten.

Libratone avslöjade även att deras ZIPP-högtalare kommer att få stöd för Apples kommande trådlösa "standard" AirPlay 2. Även detta kommer både nya och befintliga användare av högtalarna att få ta del av.

Vi är på plats på IFA-mässan i Berlin och vill ni följa det mer eller mindre i realtid så gör det via Instagram eller chatta direkt med oss på Discord.

Pryl, Smarta hemmet, libratone, zipp, smarta högtalare, smart assistent, ifa2017, alexa, amazon,

Libratone släpper Zipp och Zipp Mini
Ny design och multi-room-funktionalitet

Libratone har visat upp en ny version av Zipp som kommer med en hel del nya funktioner. Den förra versionen var helt cylinderformad, men den här gången har Zipp fått lite kurvor och finns nu tillgänglig i två olika storlekar. Den mindre varianten Zipp Mini har en uteffekt på 60W, vilket är lika mycket som förra generationens Zipp hade, och den större varianten har effekten 100W. Precis som med föregångaren går dessa högtalare att spela upp ljud trådlöst via bluetooth, Airplay eller Spotify Connect. Något som är nytt är dock multi-room-funktionaliteten som gör att du enkelt kan placera ut ett gäng Zipp i ditt hus och välja vilken eller vilka enheter som ska spela musik. Via appen i telefonen kan du enkelt gruppera flera Zipp-högtalare tack vare den nya SoundSpace-funktionen och i appen kan du också ändra ljudinställningarna beroende på om högtalaren är placerad i en bokhylla eller används utomhus. Vill man använda högtalaren utomhus, eller utan strömkabel, så är det givetvis inga problem då högtalaren har en batteritid på mellan 8 och 10 timmar. Under gårdagen fick vi testa högtalarna och för det första gillar jag designen. Föregångaren såg lite ut som en grå möbel med nedtonade färger, men den här gången har Libratone gjort högtalarna lite mer färgglada även om de nu ser ut som termosar. När det kommer till ljudet så blev jag rätt imponerad av det massiva ljud som kom från Zipp Mini och Zipp. Det var väldigt bra drag i basen och ljudbilden var riktigt klar, även när man spelade musik med låg volym. Zipp går att förboka nu på Libratones hemsida och kostar 2999 kronor. Zipp Mini kostar 2499 kronor. Båda högtalarna kommer att skeppas i början av november. Vill du byta färg på högtalaren så kan du köp tygöverdrag till högtalarna som kostar 299 kronor styck och finns i ett gäng olika färger. Tumnagel
39.3°
0

Libratone visar upp ny svart färg
Och två nya funktioner

Danska Libratone har en rolig detalj där deras prylar kan kläs i olik färger. I mars släpper man en ny mörk färg som man kallar för "nordic black". Vad som är så nordiskt med den är lite oklart. Prislappen fortsätter att ligga på 3000 kronor. Samtidigt släpper man två nya funktioner. Den första är att man kan låta fem spellistor från Spotify ligga på högtalaren. Man kan sätta på någon av dessa utan att använda mobil eller dator, smidigt! Den andra nyheten är en timer där man kan bestämma när högtalaren ska somna in på natten. De nya funktionerna kommer till redan existerande produkter via en appuppdatering. Tumnagel
37.6°
0

Libratone visar upp nya överdrag för sina ZIPP-högtalare
Pastellblå och nude

Danska Libratones blåtandshögtalare ZIPP kan kläs om i olika färger och nu har de släppt sin sommarkollektion som innehåller färgerna pastellblå samt nude. Med dessa färger vill Libratone få sina högtalare att matcha vardagsrummet oklart dock om de lyckades med detta. Hur som helst så verkar de, som man kan se i klippet nedan, ta det här med färgvalet lite väl seriöst. Överdragen säljs för 289 kronor styck och själva högtalaren kostar 2 999 kronor eller 1 999 kronor om man vill ha en ZIPP Mini. Tumnagel
37.4°
0
37.2° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
tors. 31 aug 2017, 11:45
IFA 2017 Libratone ZIPP får stöd för Alexa Börja prata med din Libratone-högtalare
37.2°
0