41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Microvision bättrar på sin laserprojektor Projektorn som alltid är fokuserad
Microvision bättrar på sin laserprojektor

En riktigt cool pryl jag såg på CES-mässan i januari var Microvisions picoprojektor. Picoprojektorer har vi fått se ett helt gäng av de senaste åren men denna var lite coolare än de som du hittar i butik i Sverige då den använde sig av laser.

Tekniken använder sig av tre laserstrålar som extremt snabbt "målar" upp bilden scannande en pixel åt gången. Det som gör denna teknik speciell är att den inte behöver fokusera, det är alltid knivskarp fokus, något som annars är lite knivigt (pun intended) men picoprojektorerna.

Nu har Microvision lanserat en uppdatering av projektorn och lyckats få upp ljusstyrkan till 15 lumen (tyvärr har vi sett andra picoprojjar med upp emot 30 lumen). En annan nyhet är att priset har sänkts med 100 dollar vilket nu betyder 450 dollar så alltså är den inte direkt billig än.

Själv väntar jag nog några år till tills ljusstyrkan är högre men då ska det bli trevligt att snabbt kunna visa saker man har på sin iPhone, eller ha presentationer från sin iPad var man än är.

Pryl, Mojänger, microvision, ces, picoprojektor, projektor, lumen, ipad, iphone
37.6° 0 Gordon Andersson Gordon Andersson
tis. 23 nov 2010, 12:00
Microvision bättrar på sin laserprojektor Projektorn som alltid är fokuserad
37.6°
0