17 i dag 45 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Mine Kafon Drone ska rensa minfält Drönare rensar minfält 20 gånger snabbare än människor
Mine Kafon Drone ska rensa minfält

Mine Kafon Drone (MKD) är en drönare som är speciellt utvecklad för att rensa minfält och enligt mannen bakom konstruktionen ska drönaren kunna göra detta 20 gånger snabbare än en människa.

När MKD startar sitt arbete på ett potentiellt minfält flyger den över detta och skapar en tredimensionell karta över området med hjälp av sin inbyggda GPS och kamera. Därefter sänker den ner en metalldetektor som går fyra centimeter över marken. Känner metalldetektorn av en potentiell mina markeras denna på kartan som ritades upp tidigare. När väl detta är klart flyger MKD runt bland minorna, släpper en detonator på dessa och flyger iväg till ett säkert avstånd var på minan exploderar.

Teamet bakom MKD försöker nu crowdfunda sin drönare via Kickstarter och man siktar på att få in 70.000 euro. Langar du in 5.000 euro kan du få en egen MKD men det går även att bidra med mindre summor om man bara vill hjälpa till i kampen mot minor.

Trots att personminor förbjöds i slutet av 1990-talet räknar man med att det fortfarande finns runt 100 miljoner personminor nedgrävda runt om i världen. Dessa beräknas döda eller lemlästa runt 10 personer om dagen.

Pryl, Drönare, minfält, minor, crowdfunding, kickstarter
57.0° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
ons. 20 jul 2016, 21:30
Mine Kafon Drone ska rensa minfält Drönare rensar minfält 20 gånger snabbare än människor
57.0°
0