33 i dag 42 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Nu kan du beställa roboten QBO En söt liten robot för hemmabruk
Bild till artikel

Nu går det att förbeställa den lilla QBO-roboten från dess tillverkare Thecorpora och i dagsläget finns den tillgänglig i tre olika utföranden.

QBO, som ni kan kolla in på två filmer i artiklarna nedan, har tagit sex år att utveckla och känns som en helt okej nybörjar-robot även om priserna kanske kan avskräcka en del potentiella köpare. QBO Basic, som man får montera ihop själv, kostar just nu cirka 500 euro medan de två redan ihopmonterade modellerna QBO Complete LITE och QBO Complete PRO kostar 1 700 respektive 2 300 euro styck.

Skillnaderna på Complete LITE och Complete PRO handlar mest om hårdvaran innuti robotarna och exteriört är det mest färgen som skiljer plus att Complete PRO har rörliga ögonlock, något som Complete LITE saknar.

store.thecorpora.com Pryl, Robotar, qbo, thecorpora Via Engadget Bild till artikel Robot som DJ Kan det vara något? Qbo är en rörelsestyrd robot-DJ som byter låt, höjer eller sänker, stoppar eller startar din musik med bara ett gäng enkla handrörelser. Den har även ansiktsigenkänning. Roboten kör Linux och verkar vara ganska snabb på att utföra kommandona den blir ombedd att göra. När den väl har bytt låt läser den även upp artisten och låtnamnet för dig. Perfekt för dig som inte orkar gå fram och byta låt, nu är det bara att peka. Tumnagel
38.3°
0
Roboten Qbo känner igen en artfrände Och sig själv Roboten Qbo, som vi senast kunde se som plattvändare, har nu fått lite ny intelligens med vilken den kan känna igen en annan robot i Qbo-familjen. Som synes här i videon till höger så kan Qbon först och främst känna igen om det handlar om en annan Qbo-robot men den kan sen även avgöra om det är sig själv eller en annan Qbo den kan se med hjälp av ljussignaler som skickas ut från robotens "näsa". Tumnagel
38.9°
0
37.1° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
tors. 19 apr 2012, 11:52
Nu kan du beställa roboten QBO En söt liten robot för hemmabruk
37.1°
0