12 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Ny nätverksspelare från Bang & Olufsen

Ny nätverksspelare från Bang & Olufsen
Snygg och ovanligt nog har den icke en pekskärm

Bang & Olufsen lanserar idag en nya liten pryl i BeoSound 5-serien vid namnet BeoSound 5 Encore. Encore är ett ljudcenter där du kan spela upp ljud från massor av olika källor, exempelvis internetradio, nätverkshårddiskar eller via usb, det vill säga som alla nätverksspelare på marknaden.

En av säljpunkterna är att du slipper fingeravtryck på den 10 tum stora skärmen då B&O har återuppfunnit hjulet. Det betyder alltså att du styr det hela med en klassiskt iPod-hjul.

Kort och gott är det en snyggt designad nätverksspelare som troligtvis inte är helt billig. Vill du veta mer om hur fantastisk den är så har du en video ovan och pressmeddlandet efter hoppet.

Pryl, Hifi, bang & olufsen, b&o, beosound, nätverksspelare

BeoSound 5 Encore ? fönstret till din digitala musik

Med BeoSound 5 Encore erbjuder Bang & Olufsen ett fönster till en hel värld av digital musik med fantastisk överblick, en spännande användarupplevelse samt tillgång till över 13 000 webbradiostationer och hela den digitala musiksamlingen.

Struer, juli 2011

Har du drömt om att slippa tänka på var du lagt din favorit-CD, eller om att få lyssna på din digitala favoritmusik med något annat än otillräckliga datorhögtalare? BeoSound 5 Encore är en plug-n-play-lösning från Bang & Olufsen som tillgodoser den allt större efterfrågan från dagens användare av digital musik: att alltid ha tillgång till all musik utan att förlora överblicken. BeoSound 5 Encore fungerar som ett heltäckande ljudcenter där du får tillgång till all din musik ? oavsett hur den lagrats. Innehållet kan enkelt sorteras efter album, artist, spår eller favoriter och allt är tillgängligt direkt när du vill lyssna så att du slipper genomsöka hemmet efter en viss låt som du kommit att tänka på.

Ett fullständigt spektrum av källor och genrer
Med BeoSound 5 Encore får du smidigt tillgång till över 13 000 webbradiostationer från hela världen och för alla tänkbara genrer och språk, så att du alltid kan hitta något som passar oavsett vilka önskemål du har. Radiostationernas kvalitet övervakas och uppdateras kontinuerligt och automatiskt av Bang & Olufsen.

Förutom att du kan lyssna på webbradio med BeoSound 5 Encore kan du bläddra bland och spela upp musik från en mängd olika källor: en ansluten hårddisk, en NAS-server, en dator, ett USB-minne eller en handdator. Stödet för uppspelning av musik i lossless-format ger dig möjlighet att njuta av alla kvaliteter hos dina favoritlåtar.

För dig som vill bringa ordning i en fysisk, CD-baserad musiksamling är BeoSound 5 Encore en utmärkt och enkel lösning ? du behöver bara ansluta ett par högtalare och du är redo att sätta igång. Lösningen fungerar som ditt primära musiksystem med anslutning till Internet (fast eller trådlöst) samt tillgång till webbradio och musik på en server eller en USB-ansluten hårddisk. Samtidigt fungerar den som en åtkomstpunkt för dina sekundära musikenheter.

Du kan ansluta upp till åtta BeoSound 5 Encore-enheter till samma server, vilket ger den ytterligare fördelen att du kan spela upp olika musik i olika rum samtidigt. Då slipper du konflikter i familjen om vilken musik ni ska lyssna på och var. Funktionen för flera källor gör att alla kan lyssna samtidigt på sina favoritlåtar från sina egna rum ? oavsett om det är webbradio eller digitala musikfiler ? och musiken finns alltid lagrad på en och samma plats.

Vi har uppfunnit hjulet ? igen
BeoSound 5 Encore presenterar stora mängder innehåll på ett välstrukturerat sätt ? perfekt för användare som vill ha enkelhet och smidig tillgång. Den har designats av Anders Hermansen och visuellt sett manifesterar den stolt sitt designmässiga arv från BeoSound 5 genom en unik kombination av mekaniska, taktila element och ett starkt grafiskt uttryck.

Med BeoSound 5 Encore slipper du kladdiga fingeravtryck på den grafiska 10,4-tumsdisplayen. I stället använder du ett magiskt hjul som snabbt navigerar igenom även de största musiksamlingar när du gör en enkel fingerrörelse.
?
De olika alternativen för vägg-, bords- eller golvplacering gör att BeoSound 5 Encore smälter in i alla typer av heminredning. Lika väl i vardagsrummet som i köket, sovrummet eller på flera olika platser i hemmet. Där fungerar den som ett fönster och ger dig tillgång till all din musik där du själv vill lyssna. När det gäller anslutningar har BeoSound 5 Encore utformats så att permanenta uttag placerats dolt för snyggare kabeldragning, medan uttagen för tillfälliga enheter som USB-minnen, bärbara spelare eller hörlurar sitter lättillgängligt under displayen.

Bekvämare lyssning med MOTS
MOTS är framtidens intelligenta spellista. Funktionen genererar automatiskt en spellista när du öppnar innehållet på en enhet som anslutits via USB eller WLAN/LAN, vilket gör att du får mer tid till att återupptäcka musiksamlingen i stället för att behöva välja ett antal spår inför varje lyssning. MOTS är ett snabbt och enkelt sätt att skapa rätt stämning för exempelvis en middagsbjudning eller en skön hemmakväll i soffan. Tycker du riktigt mycket om spellistan som MOTS har skapat behöver du bara spara låten du började med, så kan du lyssna på den igen när du vill.

Den patenterade MOTS-algoritmen, som ursprungligen introducerades med BeoSound 5, kan analysera hela musiksamlingen och fortsätta att spela upp liknande musik ? men aldrig identisk ? utifrån en låt som du valt.

Tekniska specifikationer:

DESIGN Anders Hermansen
MÅTT/VIKT 31 x 19 x 8 cm (B x H x D)/3 kg
FÄRG(ER) Aluminium/svart
EFFEKTFÖRBRUKNING Standard: 19 W, standbyläge: 0,7 W
DISPLAY 10,4" TFT LCD-skärm med antireflexbehandling, 16 777 216 färger
UPPLÖSNING 1024 x 768
ANSLUTNINGAR Lättåtkomliga uttag:
1 st. minijack (för hörlurar)
1 st. linjeingång (för iPod/iPhone eller MP3-spelare)
1 st. USB-anslutning (för tillfällig USB-lagring)
Permanenta anslutningar:
1 st. Power Link
1 st. Ethernet 10/100 MB
Trådlös anslutning (för musikserver och webbradio)
1 st. USB-anslutning (för t.ex. permanent USB-hårddisk)
FUNKTIONER Nätverksanslutning via Ethernet eller trådlöst nätverk (WLAN 802.11 a/n ? 5 GHz)
Webbradio (ca. 13 000 internationella stationer)
Nätverksspelare för digital musik (från UPnP-server, USB-hårddisk, dator, BeoSound 5/BeoMaster 5)
MOTS (automatisk spellistegenerator)
iPod/MP3-spelare, AirPort Express/Bluetooth-mottagare för musik (ljuduppspelning via linjeingång)

TILLBEHÖR Vägguttag (ingår), väggfäste ? förlängt, bordsstativ, golvstativ
STÖLDSKYDD Pinkod
FJÄRRKONTROLL Beo4 eller Beo6 (valbart)

Läs mer
36.3° 0 Gordon Andersson Gordon Andersson
mån. 25 jul 2011, 15:15
36.3°
0

Ny nätverksspelare från Bang & Olufsen

Snygg och ovanligt nog har den icke en pekskärm