11 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Ny teknik kan halvera priset på böjbara oled-skärmar Kanske är det snart billigt nog att tillverka riktiga konsumentprodukter
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Ny teknik kan halvera priset på böjbara oled-skärmar

Vi har många gånger sett böjbara skärmar på de stora teknikmässorna som IFA och CES och varje gång så känns det som att ”snart händer det!”. Tyvärr så är aningen välvda TV-apparater allt vi fått se i butik än. Nu har dock en startup vid namn Kateeva kommit på ett sätt som kan göra att produktionskostnaden för böjbara oled-skärmar kanske kan halveras.

En av de svåraste sakerna med oled är att den måste omslutas av ett skydd som gör att inte ens syre kan ta sig in till det organiska materialet för då förstörs hela displayen. Vad Kateeva har att erbjuda är en maskin som kan ”skriva ut” på ett skyddade hölje på en oled-skärm både snabbare och billigare än nuvarande tekniker.

Om vad de säger stämmer och de lyckas sälja in sin teknik till oled-tillverkarna så kanske vi faktiskt äntligen har böjbara oled-skärmar runt hörnet.

Här ovan kan ni se LG:s prototyp på en 18 tum stor böjbar oled-skärm.

Pryl, Mojänger, oled, böjbart, startup, lg
55.2° 0 Gordon Andersson Gordon Andersson
ons. 13 aug 2014, 15:38
Ny teknik kan halvera priset på böjbara oled-skärmar Kanske är det snart billigt nog att tillverka riktiga konsumentprodukter
55.2°
0