10 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Omnideck 6 är ett rullband för virtuell verklighet Från svenska Omnifinity
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Omnideck 6 är ett rullband för virtuell verklighet

Omnideck 6 är ett slags rullband avsett att användas tillsammans med VR-grejer som till exempel Oculus Rift och det är utvecklat av det svenska företaget Omnifinity.

Det handlar om ett cirkelformat rullband där man ska kunna ta del av VR-upplevelser och kunna röra sig mer eller mindre fritt i olika VR-världar. Omnideck verkar primärt vara utvecklat för att användas tillsammans med VR-spel men det finns givetvis inget som hindrar att man skulle kunna använda det om man knallade runt i en VR-version av till exempel Google Maps Streetview. Richard Guilfoyle, säljschef på Omnifinity, säger till Sweclockers:
"Ett komplett Omnideck-system gör det möjligt att röra sig naturligt i vilket spel som helst genom att mycket med mycket stor precision översätta rörelser till digitala inmatningar. Möjligheterna är så gott som oändliga; tänk dig att gå på en gata i Google Maps, bygga "på riktigt" i Minecraft eller attackera i CS:GO."

Vi snackar tyvärr inte om några billiga grejer här och för ett Omnideck 6 med tillhörande Oculus Rift får man langa upp runt en miljon kronor. Väljer man systemet med filmduk och 360-graders-projicering tror man att det kommer att kosta mellan tre till fem miljoner kronor skriver SweClockers.

Pryl, Virtuell verklighet, omnifinity, vr, virtuell verkligehet, omnideck, want Via Sweclockers
44.4° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
lör. 29 nov 2014, 15:00
Omnideck 6 är ett rullband för virtuell verklighet Från svenska Omnifinity
44.4°
0