8 i dag 34 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Philips fortsätter sälja ljud- och bildprodukter
Kommer dock att tillverkas av någon annan

Philips fortsätter sälja ljud- och bildprodukter

Igår blev det officiellt att nederländska Philips säljer av sin ljud- och bild-division till japanska Funai vilket gjorde en del av er läsare lite nedstämda då man kunde få uppfattningen att Philips helt skulle sluta sälja TV-apparater och andra produkter i det segmentet.

Så är dock inte fallet och när vi i dag pratade med en representant för svenska Philips fick vi reda på att de planerar att fortsätta sälja A/V-produkter under namnet Philips. TV-apparaterna kommer att tillverkas av bolaget TPV Vision som Philips seden tidigare samäger med Hong-kong-baserade TPV medan resten av produkterna i segmentet alltså kommer att tillverkas Funai.

Philips säger i ett meddelande:
Philips Electronics meddelade igår att man överlåter audio/video-verksamheten till japanska Funai Electronics. Produkterna kommer på samma sätt som tidigare att säljas och marknadsföras under namnet Philips på de marknader det berör.

Förändringen påverkar inte Philips TV som sedan ett år ägs av Philips och TPV i det gemensamma bolaget TP Vision.

Pryl, Business, philips, tv, funai, tpv

Philips slutar tillverka hemelektronik
Nu blir det kaffebryggare, rakapparater och brödrostar för hela slanten

Nederländska Philips Electronics har kommit överens med japanska Funai Electric Co. om att sälja sin ljud- och bild-verksamhet för 150 miljoner euro. Detta kommer efter att Philips förra året gjorde sig av med sin TV-division och placerade denna i ett bolag som man samäger med det Hong-kong-baserade företaget TPV. Philips VD Frans van Houten säger till Reuters att ljud- och bild-divisionerna har varit lönsamma men att mariginalerna har krympt och att man därför känner att det är helt rätt åtgärd att göra sig av med dem. Philips kommer framöver att fokusera på att ta fram hushålls-apparater och belysning. Uppdaterat Philips kommer att fortsätta att sälja A/V-produkter under namnet Philips men dessa kommer att tillverkas av TPV Vision respektive Funai. För mer info se inlänkad artikel nedan. Tumnagel
29.1°
0
41.1° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
ons. 30 jan 2013, 13:17
41.1°
0

Philips fortsätter sälja ljud- och bildprodukter

Kommer dock att tillverkas av någon annan