32 i dag 10 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Pytteliten robot som bygger ihop sig själv Kan även förstöra sig själv när den är klar
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Pytteliten robot som bygger ihop sig själv

Igår skrev vi om en gepardrobot från det amerikanska universitetet MIT men de tar även fram andra robotar och här är en pytteliten robot som både kan gå och simma samt flytta och transportera saker.

Roboten väger bara 0,3 gram men kan transportera saker dubbelt så tunga som det. Den är konstruerad av en magnet och PVC-plast och som synes kan den bygga ihop sig själv, utföra en uppgift och därefter knalla bort och slänga sig i ett acetonbad som löser upp den helt.

Magneten är robotens själva motor och det är tack vare ett externt magnetfält som gör så att magneten börjar vibrera ger roboten möjlighet att förflytta sig.

Pryl, Robotar, origami, origamirobot, transformers, mit Via Gizmodo
Roboten Cheetah kan nu hoppa över hinder Häcklöpande gepardrobot Det amerikanska universitetet MIT fortsätter att utveckla sin gepardrobot Cheetah och nu kan den inte bara springa snabbt utan även hoppa över hyfsat höga hinder som ni kan kolla in i videon ovan. Det finns två olika gepardrobotar, en som utvecklats av det amerikanska, numera Google-ägda, företaget Boston Dynamics, samt den här som utvecklats av MIT. Den här modellen ska dock vara den första fyrbenta roboten i världen som både kan springa och hoppa över hinder helt autonomt. Tumnagel
66.5°
0
Robotgepard från MIT Dock inte alls lika snabb som en riktig gepard För några år sedan började det amerikanska universitetet MIT ta fram en fyrbent robot som skulle efterlikna en gepard och här kan ni kolla in lite av resultatet. Till skillnad från en riktigt gepard, som kan springa i hastigheter på över 110 kilometer i timman, kommer den här roboten upp i som max lite över 15 kilometer i timman. Numera Google-ägda Boston Dynamics har även de tagit fram en gepard-robot och den kan ni kolla in lite närmare i den inlänkade artikeln nedan. Tumnagel
40.2°
0
70.4° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
lör. 30 maj 2015, 10:00
Pytteliten robot som bygger ihop sig själv Kan även förstöra sig själv när den är klar
70.4°
0